Epiphone 1956 Goldtop Limited Edition Gitar Nasıl

Arkadaşlar merhaba, yarın yüksek bir ihtimal bu gitarı alacağım bugun elime alıp çaldım ve baya hoşuma gitti. 56 model gibsonun tamamen aynısı olduğu söyleniyor özellikle manyetikleri aynıymış doğru mu . Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi . İnternette araştırıyorum ama ben diğer gitarlarla kıyas yapamayacak kadar tecrübesizim. Nasıl bir gitar sizce gibsona yakınlığı nedir ve epiphone standartla arasındaki fark nedir . teşekkürler :)
 
Epiphone için çok iyidir, çok kötüdür diyebilmek mümkün değil, çünkü aynı Gibson'da olduğu gibi aynı model iki gitarın biri süper, diyeri çöp çıkabiliyor. Deneyip beğendiysen ötesi yalan, al gitsin. P90 manyetikler bence dünya üzerindeki en güzel manyetikler ancak gain i biraz arttırınca hum denilen dip gürültüsü baş gösterir, dolayısıyla ne tarz çalacağın da önemli. Gibson P90 ile Epiphone P90 tabi ki aynı değil, ama sonuç olarak güzel gitar.
 
Evet Gibson'un aynısıdır için rahat olsun. O yüzden insanlar milyarlar verip Gibson alıyor.
Dostum mesajımı yanlış anlamanı istemem ama gördüğüm kadarıyla sürekli kavga çıkarmaya meyilli mesajlar yazıyorsun. Belki de günün yorgunluğu, stresiyle farkında değilsin ama karşındaki insanlar arkadaşların değil sonuçta. Senin kişiliğini, demek istediğini burada tam olarak anlayamazlar. Konuyu başlatan arkadaş da belki yanlış kelimeleri seçti, Gibson'a yakınlığını öğrenmek istedi. Ama bu şekilde mesajlarla her an gergin bir ortam oluşacak gibi. Arkadaşça bir uyarı olarak gör bunu lütfen, iyi forumlar.
 
Dostum mesajımı yanlış anlamanı istemem ama gördüğüm kadarıyla sürekli kavga çıkarmaya meyilli mesajlar yazıyorsun. Belki de günün yorgunluğu, stresiyle farkında değilsin ama karşındaki insanlar arkadaşların değil sonuçta. Senin kişiliğini, demek istediğini burada tam olarak anlayamazlar. Konuyu başlatan arkadaş da belki yanlış kelimeleri seçti, Gibson'a yakınlığını öğrenmek istedi. Ama bu şekilde mesajlarla her an gergin bir ortam oluşacak gibi. Arkadaşça bir uyarı olarak gör bunu lütfen, iyi forumlar.
Muhtemelen çoğu kişi böyle fakat saat 6-7'ye kadar çalışıp dinç kalmak pek kolay değil. Kavga çıkarmak istemiyorum aslında şakayla karışık ironi yapmıştım o mesajda aslında. Uyarını dikkate alacağım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Tabikide bir gibson değil ancak üretilen eski model gibsonlara çok yakın ve fiyat-kalite orantısına bakıdlığında bu gitar bazı gibsonları geçiyor , başka fikirleriniz nelerdir .
 
p90 manyetikli bir gitarı deneyerek almak lazım. Herkes sevmeyebiliyor, ama aksine durumlar da mevcut. Seveni de bırakamıyor. Elimdeki Yamaha'da Seymour Duncan p90 var fabrika çıkışlı olarak ve inanılmaz seviyorum. Ama eski sahibi sevmiyordu diye hatırlıyorum :D Deneme imkanın varsa dene :)
 
Dün denedim ve çok hoşuma gitti, teşhir ürünü vardı sadece orda, dünde sipariş verdirdim inşallah bugün arıcaklar gidicem alıcam. O gitar + blackstar ID core 10 + kılıf(oyle kalıtelı degıl) + elixir tel mı ne + 30 tl kablo 1590 tl nasıl fıyat sizce inşallah ararlarda alırı mbugun gidip ayalrdır hayalini kuruyorum :D
 
Tarzım genelde rock ancak bu gitarı aldıktan sonra kendimi geliştirme yönelik çalışam hep, gitarda 20 dk çaldım sevdiğim rock parçaları baya tuttu beni
 
Kendi yorumumu yapayim epiphone alıp gitarım gibson kalitesinde diye düşünme, aynı isimlere sahip ağaçlar kullanılıyor olabilir ama kalite farkı ciddi anlamda hissedilebilir düzeydedir üzerindeki manyetikler american dizaynmı yoksa american üretimi mi bunu bilenler yorumlasın lütfen...
gibson ve epiphone kıyaslamasında ( ) örnek ses kıyaslaması aynı amfide düşündüğümüz zaman duyacağımız ses farkı ortalama %20 civarı ama elimizdeki hissiyat daha yüksek olacaktır, bütçe epiphone yetiyorsa kafanı kurcalama bence, Ben gibson alacak bütçeye sahibim ama almıyorum elim titriyor o parayı veremiyorum :D
 
Epiphone'nun, Japonya'da üretildiği bir dönem var. O dönemi adam gibi gitarların çıktığı dönem. Bir de Kore üretimlerine nispeten güven olabilir. Ama Çin'deki üretim hakkında son yıllarda iyi şeyler söylenmiyor. Kore'de en azından ortaca kalite ve çok parçalı da olsa maun kullanırlardı. Çin'deki gitarlarla ilgili kaplama (veneer) tartışmaları çok.

Chinese Epiphone Les Pauls and mahogany

Epiphone body woods? - MyLesPaul.com

Ben bunlara bakmam, denedim, beğendim, alacağım diyorsan başka tabii.
 
gitarı aldım gene çaldım bugun efnsae gitar ancak bir sorum var bu blackstar ıd core amfisini priz ucu çok farkı anlamadım 3 tane dişi var ne yapıcam bılemedım :D
 
Yurtdışından mı aldın dostum? Amerikan ya da İngiliz priz olabilir. 2-3 liralık çevirici ile halledebilirsin.
ya burdan dore musicten aldım çok kortum ya , çevirici ile halledebilirim dimi askalsın butun mutluluğumu bıtırecektım, 3 tane dışı var ama yuvarlakta değil dikdörtgen hayatımda böyle bırsey gormedım yardımın için çok sagol, sen çok yardım ettin bana bu konularda valla eyvallah :D
 
Rica ederim dostum ne demek :) Dore müzikte bu şekilde satılması da ilginç ama.. Bendeki ID Core da ikicni el ama dore'den alınma, normal priz ama. Şu resimdeki gibi bir çevirici işini görecektir.
1344460160Amerikan%20%C4%B0ngiliz%20Fi%C5%9F%20%C3%87evirici%200-700x700.jpg
 
Geri
Üst