Sx Sst62, Alesis Core 1 Ikilisi

M

MochescaSRV

Merhaba arkadaşlar 750 liralık bir bütçem var elektro gitar olarak Sx sst62 ses kartı olarak da Alesis Core 1 düşündüm. Bu fiyata en uygunu bunlar mıdır yoksa önerisi olan var mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ses kartını akustik gitarı bağlayıp kayıt almak için kullanırım genelde. tabii vokal kayıtları için de
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ayrıca Squier Affinity stratım var endonezya üretimi. Sx bana daha iyi geldi. bulletla karşılaştırmaya girmedim hiç.
 
SX iyidir ama, sağı solu da belli olmaz. Bu yüzden ben SX'lere özellikle de 57 ve 62'lere sadece ucuz ve fiyatına göre çok iyi ağaç gözü ile bakmayı tercih ederim. Genelde manyetik hariç donanımlarının kalitesi hiç belli olmuyor. Kimileri uzun zaman gtürüyor, kimileri de "Derhal değiştir benii!!" diyor.

@malikgirmez tecrübelerim doğrultusunda sana katılamayacağım. Bullet'ler Squierlar'ın en alt serisi. Ancak kalite kontrolde gözden kaçmayı başarmış çok rezil bir SX'ten iyi olabilirler.
 
Gitara, strat istiyorsan deneyerek alman şartı ile (bu işin genel kuralı bu) evet diyebilirim. Zira kötüsü denk gelirse Affinity'ye hasret kalırsın.

Ama ses kartları hakkında olağanüstü cahilim. İşin o tarafı için ne desem uydurma olur. Bu yüzden gitardan ötesine karışmadım ilk mesajımda :)
 
@HmzGkgz Ben diyorum affinity stratım var. Sen sx alma bullet daha iyi diyorsun hocam:) Boşuna bullet falan önermeyin yani.
 
@hackeiommi hocam Bridge'de Single'den nefret ederim. Orayı bi aç, bir Humbucker girsin oraya. Klavye de çok rahatsız bence, kulakçıların da tipi kötü.

@MochecsaSRV Yok Bullet demeyeceğim de ben SX alsam Alder Tele alırım. Her tarzda nasıl çalacaksınız SX'le? Bence en azından HSS olmalı sizin alacağınız gitar. Ben olsam direk Epiphone veya Schecter bakardım o bütçede.
 
Bullet da Sx de kullanmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim SX'in daha memnun edeceğini. Ki bullet da rastgele alınmış değil 15-20 gitarın arasından seçilmişti. Marka takıntılarına bakma SX'e boşa fakir adamın Fender'i demiyorlar iyisi acayip oluyor. Üzerine bir de aksam+manyetik takviyesi yapılırsa tadından yenmez.
Hocam selamlar. Yenmiyor da SX'in Tele'si güzel sadece, Alder olan. Onun dışında Squier'de minik Fender yazısına para veriyoruz.
 
HSS Squier'im var zaten. Sx telecaster'a da sahip oldum. 5 ay kullandım fakat stratını deneyince sattım teleyi
 
@HmzGkgz işin çok zevk renk tarafları bunlar bence. Ben ki kesinlikle, sümmehaşa strat adamı değilim. Kısa parmaklıyım, bana gerek 60'lar slim tapered. Ama 62'nin klavye rahatsız etmedi. Manyetikleri de bence gayet iyi, ama bende Alnico V Lollar Special (denemeden gözüm kapalı aldığım nadir parçalardandır) olunca tüm takımı mecbur Alnico V yaptım ki, drive seviyesi ortada ve sapta biraz düşmesine rağmen bence netliği olumlu yönde bir hayli etkiledi.

Her tarz olayını sanırım aranızda konuştunuz, orası biraz karanlık kaldı. Tedbiren rahatça "SX'in stok mnayetiklerinin hard rocka kadar yolu var" diyebilirim. Onun ilerisine çok sağlam high gain amfi gerekir.

@MochescaSRV sözünü açmışsın, kendimce not düşeyim, itiraz eden veya linç edecek teleciler varsa da her türlü eleştiri kabulüm. Let the linç begin :)

Bu tele denilen nesneler biraz ilginç gitarlar. Zevklerini bilemiyorum elbette. Kendi adıma, Strat ile çaldıklarımı hala tele ile tövbe çalamıyorum. Denediğim kadarı ile çok fazla net, belki de bu yüzden hakim olması biraz zor bir gitar. Hani çalacak adamın tam anlamı ile tele tonlarının delisi, tele ile yatıp kalkar bir meczup olması gerek. İşçiliği hakkında da bazı mühim detaylar var. Alacak adamın bu detaylar hakkında bilgi sahibi olması da şart gördüğüm kadarı ile. Ancak o zaman o aleme girilebiliyor. Bu yüzden -ben de dahil- tonlarını sevse de çalımda herkes ısınamıyor teleye.
 
@hackeiommi Yok abi öyle pek bir bahsi geçmedi tarz olayının. Her telden çalmayı severim dedim de, öyle bilek metalci falan değilim. Ömrümde gaini 4 den yukarı almamışımdır.
 
Geri
Üst