Kulaklık Önerisi (lambalı Amfi)

Merhabalar, lambalı amfi kullanıyorum ve hiç kulaklık ile gitar çalmadım bazı zamanlarda sessiz olmam gerekiyor kulaklık alacam yalnız kafam karıştı referans,kulaküstü,dj,bunlarsan hangisi gitar yalımında uygun seçenek kulakiçi istemiyorum ve ürün tavsiyesine ihtiyacım var bilgim hiç yok.
 
Amfi çalarken kulaküstü biraz daha sağlıklıdır fakat yine de en fazla 2 saat çalışılmalıdır. Kulaküstü hakkında pek bir bilgim yok ama kulakiçinde kullandığım en iyi kulaklık Sennheiser CX500 idi.
 
Kulaküstü olarak bir süre bende araştırdım. Pioneer mj502 aldım. Yakınsan media markt a git derim. Orda deneme imkanı var. Baya bir kulaklık arasından seçtim. Fiyatıda gayet makul. Bir çok pahalı kulaklık içinde performansı çok daha iyiydi. Birde alacağın kulaklık mutlaka hafif olsun yoksa bir süre sonra rahatsız oluyorsun.
 
Pratik yaparken kulaklık kullanacaksam koss portapro takıyorum. Kesinlikle hafif olsun, gitar çalarken gittikçe daha da ağırlaşıyor o kafada ve rahatsız ediyor kısa sürede.
 
LANEY irt studio kullanıyorum, çıkış farkı olacağından dolayı değil kullanacağım sistemi anlatmak daha doğru tavsiye alabilmek için.
 
Yani her halükarda lambalı amfiden aldığınız tonu kulaklıktan alma imkanınız yok. Kulaklıktan duyacağınız bir tür simüle edilmiş hali olacak. Odaklanmanız gereken şeyler:

- Kulaklık çıkışının ohm değerleri ile alacağınız kulaklığınki uyuşsun.
- Kulaklık uzun süreler çalışmaya müsait, rahat bir kulaklık olsun. Bu önemli bir detay.
- Gitar yalıtımında uygun seçenek derken ne demek istiyorsunuz bilmiyorum. Kapalı ya da yarı-açık bir kulaklık edinin. Kapalı kulaklık dışa ses vermeyi neredeyse tamamen engelleyecektir. Ama yarı-açık kulaklıkların sahnesi daha geniştir, duyumu genelde daha iyidir. Kapalı kulaklığın en önemli artısı, mikrofon ile birşey kaydederken, kulaklıktan duyacağınız altyapı veya metronom vs.'nin dışarıya giderek mikrofona girmesini engellemesidir.
- Referans kulaklık daha flat bir duyum sağlar. Ama belki de referans kulaklık ile duyacağınız şey pek hoşunuza gitmeyebilir. Sonuçta amaç çalışmak, albüm yayınlama arefesinde mix/mastering ile uğraşmayacaksınız. Duyacağınız şeyden o an tatmin olmanız daha önemli.
- Son olarak tüm bunları kafaüstü yapıdaki modeller için konuşuyorum. Zaten yerinde bir kararla kulakiçi istemediğinizi belirtmişsiniz.
 
Dışarı ses gitmesini istemiyorsanız ; kapalı tip , flat bir kulaküstü kulaklık almanız en doğrusu. Piyasada bu tür çok miktarda alternatif mevcut. Örneğin ekonomik sınıfta ; AKG K77 tarzı bir kulaklık işinizi görebilir. Eğer daha iyi bütçeniz var ise ; Audio Technica ATH-M50x ve Beyer Dynamic DT 770 Pro'da flat ve dışarı ses kaçırmayan güzel kulaklıklar. Aynı şekilde Sennheiser'da da bu tip başarılı kulaklık modelleri mevcut.
 
çok profesyonel bişey istemiyosanız iş görür bi kulaklığı seçip masrafs girmeden konuyu çözebilirsiniz.. ben süper basit tam kapalı sony mdr xd100 kullanıyorum.. tek sıkıntılı yanı jack adaptörü gerektirmesi.. line outunuz muhtemelen standart gitarlarda kullanılanlardandır, öyle bi uç seçmek olası adaptör kaynaklı mutsuzlukları engeller.. akg ve phillips de kullandım, aman aman bi fark göremedim.. en iyisi bi mağazaya gidip denemek..
 
Tavsiyeler için teşekkür ederim, Sennheiser HD 429 modelini aldım. ortalama 40 dk kadar kullandım orta halli beklentilerimin üstünde bir performans verdi umarım memnuniyet daim olur bu arada çok övülen bir marka var (AKG) ortalam 300 TL civarındaki modellerini denedim ve Sennheiser HD 429 çok daha iyi sonuç verdi.
 
Merhaba.

Bende kulaklık arayışındayım.

75€ üst limitim var. Mümkün olan en flat kulaklığı almak istiyorum. Yani kulaklık hiç bir şekilde etki etmesin olanı versin.

Önerilerinize açığım.

Teşekkürler.
 
Yurtdışı da olabilir. Sıkıntı değil bu arada. 75€ yalnızca ürün için ayırdığım rakam. Nakliye ücreti sorun değil. Gümrük ıvır zıvırıyla uğraşmamak için 75€ limit koyuyorum.

Teşekkürler.
 
Ben de komşularla sorun yaşamaya başladım. Daha önce Grado SR60e denedim, geri yolladım, teneke bir ses verdi bence.. POD X3 live ile iyi sonuç verecek bir model biliyorsanız beklerim... açık tasarım tercih edilir ... x3 live'ın headphone çıkışının 150-600 ohm'luk kulaklıklara uygun olduğunu okudum bir yerde... bu speclerde beyerdynamics'ler var oldukça tuzlu... gerçekten iyi ses almak için bu ohm aralığını tutturmalı mıyız?
 
Geri
Üst