Dimarzio Chopper Dp184

Selamlar,
Elimdeki manyetiği fender stratocaster bridge pozisyonuna install edeceğim fakat bununla iligli döküman vs bulamadım,manyetikte 1 ground 4 renk çıkış olunca kafa karıştırıcı gibi geldi.Değişik ton alternetifleri olabilirmi bu konuda yardımcı olacak arkadaş varmı?
teşekkür ederim.

20151229_172020.jpg
 
Middle pozisyonda kullanıyorum manyetiği. Kırmızı olanı switche, yeşil ve renksiz olan potansın arkasına, siyah ve beyazı birlikte mini switche bağlıyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Middle pozisyonda kullanıyorum manyetiği. Kırmızı olanı switche, yeşil ve renksiz olan potansın arkasına, siyah ve beyazı birlikte mini switche bağlıyorum.
mini switch nedir hocam?bende seçici anahtar var 5li kırmızı switch e, ground ve yeşil potansın arkası ,siyah ve beyaz boşta diyor şema.farklı bir ton içinmi yaptığınız?
 
Siyah ve beyazı beraber topraklarsanız (switch, push-pull knob vb. ile) humbucker'ınız single olarak çalışır.

Siyah ve beyaz kabloları 5'li switch'e uygun şekilde bağlayarak 4. pozisyonda (orta manyetikle çalışan) köprünün single olmasını sağlayabilirsiniz.
 
fender bridge için en uygun hangisidir ?

Biraz zevk meselesi tabii bu işler. Ben HH ve HSS gitarlarıma push-pull knob taktım . HSS 'te de 5'li switch'e siyah beyaz kabloları takmayıp switch veya push-pull knob ile devreye alınması bence daha esnek bir çözüm olur.

Bu arada humbucker'ı tamamen kapatmak istemiyorsanız (dip gürültüsü, tizlik ve çıkış gücü gibi sebeplerle) push-pull knob veya switch'e bir de küçük direnç takabilirsiniz. Örneğin PRS David Grissom modelindeki gibi: https://www.prsguitars.com/csc/schematics/2015/dgt.pdf
 
Geri
Üst