Ev Için Ekipman Önerisi

Merhabalar,
Evde (apartman dairesinde) gitar çalmak için nasıl bir setup yapacağıma karar veremedim. Şimdiye kadar bu konu hakkında ciddi bir girişimim olmadı. Apartmanda ses açma sıkıntısından muzdarip olduğum için stüdyolar hariç hep 10-15 wattlık transistörlü amfiler kullandım. Paslanmamak için uzun zamandır ise 5 wattlık pilli-taşınabilir ufak bir amfi ile evde çalışıyorum.
Asıl durum şu ki, artık distortion diye kendimi avuttuğum sesten sıkıldım. Ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. Aklımda şunlar var:

1. Footswitch ile tonlar arası geçiş yapılabilen ve ev için kullanabileceğim, üzerinde basit efektler olan bir amfi + footswitch tabii ki.
2. Line 6 x3 veya hd500 gibi amfi-kabin modellemeleri içeren bir prosesör + sadece kabin.
3. iRig kullanarak veya ses kartı ile bilgisayar üzerinden ton kontrolü + güzel bir ses sistemi + ton geçişleri için midi kontroller.

Yaklaşık 1000 TL bütçe ile ikinci el piyasasından işimi görecek bir set oluşturmak istiyorum. Tonlar arası geçiş benim için önemli. Pasif manyetikli bir gitarım var ve metal müzik ile ilgileniyorum. Sizin önerileriniz nedir?
Teşekkürler.
 
Selamlar..
2. seçenekteki gibi prosesör+kabin iş görmez bildiğim kadarıyla. Prosesör+referans monitör ya da prosesör+fx loop olan bir amfi(ki bende öyle kullanıyorum çok memnunum.) Referans monitörde mesela prosesörün olmadığı ortamda çalamazsınız. Ama amfi olunca isterseniz sadece amfi isterseniz de prosesörle beraber çalabilirsiniz. 3. seçenek de aynı şekilde kısıtlar sizi. İlk seçenekte de ikinci kadar çeşitlilik yakalayamazsınız. Yani bu üçü arasında ve hatta genel olarak ev için bana kalırsa en iyi seçim ikinci (edit; ikinciden kastım benim dediğim gibi prosesör+fx loop özellikli amfi) olacaktır.
 
Son düzenleme:
Selamlar..
2. seçenekteki gibi prosesör+kabin iş görmez bildiğim kadarıyla. Prosesör+referans monitör ya da prosesör+fx loop olan bir amfi(ki bende öyle kullanıyorum çok memnunum.) Referans monitörde mesela prosesörün olmadığı ortamda çalamazsınız. Ama amfi olunca isterseniz sadece amfi isterseniz de prosesörle beraber çalabilirsiniz. 3. seçenek de aynı şekilde kısıtlar sizi. İlk seçenekte de ikinci kadar çeşitlilik yakalayamazsınız. Yani bu üçü arasında ve hatta genel olarak ev için bana kalırsa en iyi seçim ikinci olacaktır.
Referans monitör ve ses kartı varsa çalabiliyoruz ama değil mi? Pek anlamıyorum da yeni yeni girmeye çalışıyorum bu olaylara.
 
İkinci el piyasasını bilmem ama en yakın dore müzikten Blackstar ıd core veya ıd tvp serisi bir amfiyi 1000 tl nin altında footswitch'i ile birlikte alabilirsiniz.Bende apartman dairesinde ailesiyle yaşayan ölümüne metal çalan biriyim ıd core 20 sahibiyim ve verdiğim paranın hakkını kesinlikle veriyor.10 wattlık modellerinde footswitch girişi yok yalnız.Id tvp serisi ile farkı tvp'ler 6 farklı lambayı taklit ediyor.Id core serisinin insider diye bir yazılımı da internetde beleşe var amfiyi bilgisayara bağlayıp daha kapsamlı kullanabiliyorsunuz.Id tvp serisinde varmıdır bilmiyorum ama büyük ihtimalle vardır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Özellikle amfi belirtmeyişimin sebebi prosesörden gelecek olan sesi kendi karakteristiğiyle bozacak mıdır diye düşünmemden. Biraz daha piyasa araştırması yapayım ben. Teşekkürler.
 
En akıllıcası ses kartı ve yazılımlar olacaktır. O konuda hiç tecrübeli değilim, ama alınan sonuçlara bakınca bence değer. Bu tarafı bir deşmenizde fayda var diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst