1200- 1300 Lira Arası 2. El Başlangıç Orta Seviye Gitar Önerisi

anladığım kadarıyla yeni gitar çalmaya başlayacaksınız. bu yüzden Signature gitar kulanmanızı pek tafsiye etmem.Çünkü signature gtarlardan belli bir ton alınabiliyor. Çaldıkça tarzınız değişebilir. Ben zamanında LTD almıştım, ama şuan blues çalmak istediğimden hiçbir ihtiyacıma cevap vermiyor. Mesela bir les paul kasa gitar alabilirsiniz.
 
Dimebag mi???
giphy.gif


*Küçük bir espri, çoğunluk anlayacaktır sanırım konuyu daha fazla kirletmeden gideyim ben, kolay gelsin. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
ibanez serileri hakkında ne düşünüyorsunuz ton yelpazesi açısından geniş model önerileri yaparmısınız 1200 1300 lira arası
 
tamam hocam onu bende biliyorum yinede teşekkürler model önerisi lazım bide jackson drx için yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden
 
Ton yelpazesi geniş gitar : En geniş olabilen bence HSS bir gitardır. Özellikle Humbucker'da push pull varsa. Cort G serisi Custom mesela bu konuda teorik olarak uygun olmalı diye düşünüyorum. Neden G Custom çünkü manyetik önemli. Geniş bir amfi yelpazesine uyum sağlayabilmesi için stok firmanın kendine özel ürettirdiği manuyetikler sıkıntı yaratabilir. O yüzden insanlar Seymour Duncan filan yöneliyorlar. Aklıma gelen model bu başka bu tarz modifiye görmüş gitarlarda olabilir.

Sert tonlarda kalmak istiyorsan gene gitarın şekli filan ne olursa olsun keyfine göre seç ama donanımı gitarın durumu önemli manyetikler EMG 81,89, Seymour Duncan Blackouts,Invader hatta SH4 hepsi iş görür.
 
İbanezin o fiyatlı serilerinde orjinal floyd rose kullanılmadığından önerme taraftarı değilim. Kendi floyd sistemleri (özellikle eskileri) bi garip. Yeni başlayan için çok uğraştırıcı olacağını düşünüyorum.
 
Bi kere Squier Affinity Stratocaster HSS deneme şansım olmuştu Fender Mustang I (V.2) eşliğinde zaten hss gitarların ton yelpazesi çoğu gitardan daha geniş diyebilirim ikisi yaklaşık 1500-1600 tutmuştu bu ikiliyi tavsiye ederim squierlerin bullet serisinden nefret ediyorum ama affinity beğenmiştim
 
hocam tüm herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bir maruzatım var malesef Ankara içinden alırsam daha iyi olur diye düşünüyorum hem deneme şansım olur ayrıca 1500 liraya komple sette olabilir gitar + anfi şeklinde .
 
Forumda aynı tarzda açılmış bayağı başlık olduğunu düşünüyorum ama yine de yardımcı olmaya çalışayım.Gibson Les Paul Custom modeli var.İkinci elde o fiyatlara düşürebilirsin.Tavsiye ederim.
 
Geri
Üst