Xlr Çıkışlı Lambalı Amfiler

Merahaba hughes kettner'in red boxlı modelleri var böyle yine peavey mh20 gibi amfiler. Benim merak ettiğim bu simülasyondan gelen sinyale power katı dahil mi? Yoksa preamptan sonra simülatöre mi gidiyor? Amfinin loadboxı mı var nedir bu tip amfilerin olayı?
 
Çoğu mutlaka aktif veya pasif bir simülatör devresine gider ve ordan çıkış verir. Öbür türlü pre'den de verse, power'dan da verse, cızırtı gibi bir ses alınır. Simülatör şart yani.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Onu biliyorum. Simulator zaten yazıyor açıklamarda. Ama mesela red boxın load box özelliği yok. Ama red box olan amfilerde load box mı mevcut acaba? Yani aslında preden verse bile kabinsiz çalışması için yine bir loadbox gerekmiyor mu?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yani power katına sinyal gitmeyince çıkış trafosuda çalışmamış mı oluyor? O zaman bu amfiler preden gönderiyorlar? Öyleyse bir manası yokmuş.
 
Tubemiester 18'de de aynı.
Amplide hem power soak var (18-5-1-0w), hem H&K'in ayrıca da sattığı Red Box DI'ın entegre edilmiş hali var. Dolayısıyla şekillenmiş sesin power katı sonrası simule edilmiş hali çıkıyor diyebiliriz :)
 
Power soak sayesinde mi kabinsiz çalıştırılabiliyor? Load box görevimi görüyor power soak? Yada şöyle sorayım attenuatörler load box işidemi görüyor? Mesela şunu alsak lambalı amfiyi kabinsiz kullanabiliyor muyuz?
Harley Benton Power Attenuator
Tubemister 18, power soak butonu sıfıra getirilerek kabinsiz çalıştırılabilmekte, amplinin entegre bir özelliği. Harley Benton'da da benzer özellik var.
https://images.static-thomann.de/pics/atg/atgdata/document/manual/c_370975_en_online.pdf
 
Geri
Üst