Truss Rod Somunu

selam arkadaşlar.truss rod somununa alyan tam oturmuyor.yalama oldu.somunu çıkartmak için alyanla gevşettim ama 2 3 tam tur sonra somun truss rod dan çıkması gerekirken kendini sıkıyor.Tuşeyi aç falan demeyin :) somunu tuşeyi açmadan çıkartabilecek tanıdığınız bir babayiğit var mı ?

http://i.hizliresim.com/yVRgBk.jpg
 
Son düzenleme:
Ben yıllar önce yaşamıştım bu sorunu Fatih Yılmaza gönderdim gitarı somunu çıkarıp yerine metrik somun taktı.Bunun için özel aletler var tavsiyem luthiere götürmeniz ben ne var ne yok sokup iyice düzlemiştim orasını, kurcaladıkça daha kötü olacaktır.

 
Gitarın truss rodu için hiç uygulamadım ama normalde yalama yapıp çıkmayan somunun üzerine aşağıdaki gibi geniş bir paket lastiğini koyup uygun alyeni iyice bastırarak takıp çevirince çıkıyor. Somunda alyanda aynı olsada dediğim gibi truss rod üzerinde uygulamadığım için gitar üzerinde bir zararı olur mu olmaz mı bilemiyorum.

battalboylastik.jpg
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
sorun şu ki somun tam çıkacak iyice gevşedi diyorum sıkışıyor resmen.2 3 turdan daha fazla gevşemiyor hemen sıkışmaya başlıyor.çift yönlü mü diyorlar buna tam anlayamadım tuşeyi açmadan sökülmez dedi bir kaç kişi.tuşe söktükten sonra da hiç kıymeti yok.......
 
Let me google that for you :)

Fatih Yılmaz, İstanbul'da bir lüthier. Eski NovaCustomGuitars, yeni MileGuitars'ın üreticisi ayrıca kendisi. Hoşsohbet birisi, "bana göre" işinde iyi. İstanbul'a uzun süreli gidişlerimde gitarlarımı ona emanet ederim bakımları için. Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım.
 
Geri
Üst