Ilk Konser Için Şarkı Tavsiyesi

Arkadaşlar-abiler liseler için düzenlenmiş bir müzik etkinliği var mayıs ayında.Okul müzik grubumla beraber oraya katılacağız.Grubumuz ritim gitar-solo gitar(ikiside elektro),baterist,bas gitar ve bir solistten oluşuyor.
İlk defa konsre çıkacağız.Bize böyle kolay,insanların sevebileceği riskli olmayan ama güzel birkaç şarkı önerebilir misiniz?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Önclikli şarkı türümüz rock.
Mükemmel değiliz ama kötü de çalmıyoruz hepimiz orta seviye insanlarız enstrümanlarımızda.
Grupla daha yeni bir araya geldik bir geçmişmiz yok.
 
Önclikli şarkı türümüz rock.
Mükemmel değiliz ama kötü de çalmıyoruz hepimiz orta seviye insanlarız enstrümanlarımızda.
Grupla daha yeni bir araya geldik bir geçmişmiz yok.
Biz de boyle basladik Tavsiyem ilk olarak hepinizin bildigi bir sarkiyla baslamak bilhassa vokalistin. Tabi kolay olmasi sartiyla. Ilk once bir deneyin bakalim HIM - Wicked Game veya Scorpions - Tainted Love Bunlari konserde calin diye demiyorum (calabilirsiniz de) ama bir deneyin metronom oturuyor mu? Birliktelik saglaniyor mu? Eger oluyorsa bunlar gibi yaklasik bastan sona ayni giden parcalari fazla dur kalki olmayan trafigi basit sarkilari secebilirsiniz. Ilk kez cikacaksiniz kendinizi zorlamaya gerek yok Saglam calin temiz calin ne kadar guzel caldilar dedirttirin yeter. He bu arada bu parcalari uygun tuseyle (verselerde dusup chorusda biraz daha canli) calarsaniz ne kadar gaz olduklarini gorebilirsiniz. Bu isi daha iyi bilen abiler daha guzel ornekler verecektirler. Hadi bakalim hepinize basarilar. Bir video koyarsiniz artik bizde eski gunleri yad ederiz (y)
 
Benim tavsiyem, çalabileceğiniz bi parça olmalı :) Komik gelebilir lakin kastettiğim, senkronize olup, şarkının hissiyatını verebilmek.Breaking the Law çok güzel bir örnek, önce stüdyo sonra live kaydına bir gözat derim.Birde What a wonderful world önerebilirim, bilmeyenimiz yoktur heralde, özellikle Ramones'in yaptığı cover çok kaliteli bence.
 
Lisedeki ilk konserimde Mor ve Ötesi- Cambaz, Model- Yalnızlık Senfonisi çalmıştım Türkçe olarak. Bilinen, seyircilerin eşlik edebileceği şarkılar seçerseniz daha iyi olur sizin için. Daha çok dikkat çekersiniz.
 
Vokal ince sesli kız değilse seek and destroy ile ortalığı kasıp kavurabilirsiniz dinleyici kitlesine göre, çok klasik. Hatta %10 hızlı olarak d standart akortta bile çok farklı tepkiler çıkıyor gitardan, vokale de kolaylık olmuş olabilir hatta düşürmek.
 
Dostum öncelikle bu konuda aman aman tecrübeli olmasam da bir yardım etmek istedim. Şarkıları seçerken mutlaka vokali de göz önünde bulundurun. Vokalin en güzel ve rahat söyleyeceği parçaları seçerseniz bu sizin için avantaj olur. Ayrıca bilinen, kalıplaşmış ve eşlik edilesi parçalar seçmeniz de daha doğru olur. Zaten sizler orta seviye adamlarsanız vokal de uyduktan sonra her şeyi çalabilirsiniz diye düşünüyorum.
bir hocamın sözünü paylaşmak istiyorum.
+armoni nedir?
-bilmem. nota bilgisi diyebiliriz.
+Hayır armoni en başta uyumdur. Harry potter da bile hermione uyumu sağlar.

Falan filan.. :D
 
Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama lise gösterisi diyor. Niye yabancı öneriyorsunuz. Deneyimle söylüyorum. Sen orada dünyanın en zor parçasını çalsan en fazla 10 kişi beğenecek. Bilindik türkçe bişey çalması lazım. Ya da gider çalarsınız 5 kişi sizi dikkatli dinler birisi müzik öğretmeni bunların tabi.
 
Geri
Üst