Köprü ve metal aksam boyama

Merhaba, sabit köprülü bir Ibanez'im var. Köprüsünde paslanma mevcuttu, ben de 400lük zımparayla zımparalayıp sprey boyayla boyadım ancak tırnak değse boya çıkıyor yani hiç sağlıklı olmadı.

Bunu eskisi gibi krom veya gri haline getirmek için ne yapabilirim veya nerede boyatabilirim?
 
Umudunuzu söndürmek istemem lakin çok iş ve para isteyen bir durum, önce kumlama cihazı ile kumlanacak, sonra astar boyatılacak, sonra 4-5 kat boyanıp fırınlanması gerekecek. Bunları ancak osb'de yapabilirsiniz onlar da 1-2 parça için uğraşmak istemezler ayrıca, çok ince iş var üstünde onlar genelde bir gitar köprüsüne göre daha düz ve kıvrımı az kaporta parçalarıyla uğraşıyorlar. Bunun harici, yapacağınız hiçbir yol, boyayı kalıcı yapmayacaktır, bir süre sonra alttan eski boya çıkmaya başlayacak yamalı ve ne hoş bir görüntü oluşacak. Krom için kaplama işlemi yapabilirsiniz sanayideki jant modifiye edenlere danışabilirsiniz, bu işlemler de oldukça maliyetli. Yani, 2. el çıkma bir parça bulabilirseniz daha ucuza halledebilirsiniz.
 
Van Halenin dediklerine ek olarak, elektrostatik boya da tutuyordu diye hatırlıyorum. Net değilim ama :)

Tam da elektrostatik toz/yaş boya ile ilgili bir şeyler yazacaktım. Zamanında elimdeki gitarın köprüsünü sıfır gibi yapayım demiştim. Kaplamak üzere tedarikçilerden birine yolladığım parçalar olduğu gibi geri geldi. Sebebi malzemenin uygun olmadığıydı. Yani elinizdeki parçalar çelik ise olacaktır. Yoksa olmuyor. Olursa çok da hesaplı olur. Bildiğim kadarıyla önce boyadan arındırmak için bir solüsyona sokuyorlar. Daha sonra toz boya ile boyuyorlar. Fakat burada bilmeniz gereken nokta; toz boyanın dayanıklı ve kalın bir kapma yönetimi olduğu olacaktır. Bu durumda çalışmasında sıkıntı olur mu bilmiyorum. Ama dikkat etmek lazım. En kötü ne olur tekrar boyasını kaldırırsınız.

Not: Elinizdeki köprüyü mıknatıs tutuyorsa bildiğim kadarıyla elektrostatik boya yapılır. Yoksa bendeki gibi işe yaramaz. Bendeki köprü ibanez EDGE idi sanırım.
 
Anodize işlemi uygulayabilirsiniz electropolish yaptıktan sonra. Ama dc voltage supply, ve saf etil alkol, safa yakın fosforik aside ve perchloric aside ihtiyacın var o iş için. Onları nereden temin edebilirsin bilmiyorum açıkçası :D. Ama garanti sonuç verir :)
 
Onu eklemeyi unutmuşum mevcut boyanın da kalın olmaması gerekiyor çünkü hareketli bir parça, boya hareketi kısıtlayabilir. Gerçi sizinki sabit köprüymüş, FR olursa boya kalınlığı sıkıntı olur.

Ayrıca şuradan anladığım kadarıyla elektrostatik boya işlemi için iletken bir malzeme olması yeterli ki gitar köprülerinde en kötü çinko alaşımlar kullanılıyor onlara da yapılabilir benim anladığım bu.

Elektrostatik Toz Boya Nedir?

Yani, osb'deki kaportacıya gidin o sizi yönlendirir veya silahçılar-av malzemesi satanlar da yapanları bilir. Bir de daha kolay bulabileceğiniz tabelacılar var, şu plaket yapanlar onlar da metal yüzeyleri boyar, onlar da yardımcı olur. Önce tabelacılara gidin derim.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst