2. El Fiyatlandırma için Daha gerçekci bir Referans - Reverb Balonu

Arkadaşlar selam,

Bu aralar dikkatimi çeken ve de yanlış bulduğum bir yaklaşım hakkında fikir beyan edeyim dedim.

Insanlar mallarına değer biçerken Reverb fiyatlarını baz alarak fiyatlandırma yapıyor. Ancak Reverb global bir pazar olduğu ve burada tutturabildiğime yapıştırayım tarzı satıcılar, özellikle Avrupa ve Asya ülkelerinde çok fazla olduğu için, genellikle fiyatlar şişirme olabiliyor. Bu ürünler zaten satılmıyor sitede ancak insanlar ürünün listelenme tarihine bakmadan, en pahalı referansı alıp kendi fiyatlarını bilerek ya da bilmeyerek şişirebiliyorlar.

Benim alternatif önerim olacak. Kendim bir dönem iş gereği USA de yaşadığım zamanlarda bolca kullandığım ve şuan dünya üzerinde en reel piyasayi oluşturduğuna inandığım thegearpage forumu. Aşağıdaki linkte satış arşivleri var. Buradaki fiyatların mesela 2 gitarın değer karşılaştırmasını yaparken daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Link
https://www.thegearpage.net/board/index.php?forums/our-emporium-archives.120/

Umarım faydası olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Peki Reverb’deki Estimated Used Value’ler referans değil midir?

Kesinlikle öyledir ve liste fiyatlarından ise gerçekleşmis verilere dayandiğı için daha gerçekçidir. Iyi nokta..

Ancak çok nadir ve spesifik ürünler için çıkarmıyor bu verileri bildiğim kadarı ile.

Bu eksiğin dışında güzel kaynak orasi da.
 
Son düzenleme:
Reverb'ün price history bölümü de var. Oradan görülebilir en ucuz kaça satılmış fiyatı.
Mesela
200 USD'lik pedal 180 USD'ye de satılmış 115 USD'ye de. Kabaca bir ortalama belirlersek %25 ve %30 gibi bir rakama tekabül ediyor. Ben çok alışveriş yaptım. Aradığım şeyleri çok çok nadir %50 gibi bir oran bulabildim. Ama bizim memlekette hemen %50,%60 gibi bir oran var kafalarda. Bu çok sinir bozucu. Ayakla basılarak açılıp kapanan metal bir aletin bozulma olasılığı ne olabilir ki? Pedalı bozulan kaç kişi var aramızda :) Her halde 40 civarı pedal alıp satmışımdır. Daha bozuk veya bozulan bir pedala hiç rastlamadım mesela :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Evet, yukarıda mevzu geçen estimated value da zaten price history deki değerleri kullanarak bir aralik sunuyor. Vitrindeki fiyatları kullanmaktansa buralara bakmak daha doğru.

Başlıği açmamın sebebi zaten biraz daha bilinç oluşturabilmekti.

Bahsettiğiniz konuda haklısınız, piyasada işten anlamayıp, ihtiyacına binaen değil de sırf sahip olmak için birşeyler alma çabasında çok insan var ve bu insanlar için ürünün kendinden ziyade ne fiyata skorlayacağı daha önemli oluyor. O yüzden kendi adıma mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum al sat olayından :)
 
Geri
Üst