Denediğim pedallar (Görüşlerimi paylaşıyorum)

Merhaba, çok pedal elimden geçti. Pedalları merak eden arkadaşlarla 'kendi görüşlerimi' paylaşıyorum. kimi katılır kimi katılmaz, bu işte amfi, kabin hatta kablo bile soundu değiştiriyor. Siz de paylaşırsanız bizler de öğrenmiş oluruz, referans olur.

Xotic BB Preamp Andy Timmons : Bu pedal normal xotic bb preamp pedalından daha midli ve bana göre çok daha dengeli. Xoticin bütün işleri güzel ama bu ve Soul driven pedalı bb preamptan bir tık daha iyi bence. bb preamptaki mid olayını çözmüşler. çok dengeli tepkileri var, tuşenize güveniyorsanız mutlaka alıp deneyin, kullanın derim.

Boss CS3 : Fiyatına göre harika bir kompresör. Dyna comptan daha akıllı parametreleri olan bir comp. tone ve attack knobunun olması her şeyi sizin kontrolünüze veriyor. Pedalın kattığı sustain çok başarılı. Aşırı bir dip sorunu yok. Mxr Super comp'un ise bir tık daha fazla dip yaptığını duymuştum diğer complara göre. Cs3 işi fazlasıyla görür.

Marshall ED-1 = Cs3 ten bir tık daha ucuz, true bypass. Üzerinde emphasis olarak isimlendirilmiş presence ayarı yapan bir knob daha var. Pedal açıkçası cs3'e e göre bir tık daha dijital gelmişti bana. aşırı dayanıklı bir pedaldır. kasası çok sağlam, istenileni fazlasıyla verir. Cs3 mü ed1 mi derseniz, bence cs3 bir tık daha önde sanırım, ama marshall ed1 de true bypass. İkisi de denenebilir. Aynı kulvardalar.

Nova System = Kusura bakmayın ben bu multi effect aletini beğenemedim. Öncelikler Nova systemlerin bazı üretimlerinde donma problemi var onu bilin. Gizliden gizliye versiyon 1 ve versiyon2 çıkardılar, nasıl ayırt ediliyor bilmiyorum. Nova systemi alıyorsunuz takıp kullanıyorsunuz, bir saat sonra sahnede tak alet donuyor ses kesiliyor, bunu en az 3 arkadaşım yaşadı. Sonra düzelttiler sorunu, ama bir katakulli var işin işinde. Benim kullandığım v2 idi. Sorunsuzdu. Tonlara vs gelelim. Drive katı öncelikle analog. drive ve distortion olarak ikisinden birini seçebiliyorsunuz. Fakat drive'ını hiç beğenemedim. Çok karaktersiz, sesi sadece kirletiyor, hiçbir eq ya müdahale etmiyor. Çok düz bir drive idi. Novanın drivelarını kullanmayıp ekstra drive alan çok kişi var. Boost kısmına geliyorum asıl bomba burası. Sesi sadece arttırıyor. Şöyle anlatayım, ne bir gain katıyor, ne çalımı arttıracak bir eq dengesi oluşturuyor, ne de başka bir şey. Sadece sesi arttırıyor. Çok komik ve kullanışsız gelmişti bana, boosta basıp yaldır yaldır solo atayım diyecekseniz geçmiş olsun. Ufak çaplı bir şok yaşamıştım boost kanalında. Kompresörleri idare eder vaziyette, ben çok ayarlayamadım sanırım. Ayarlayan çok güzel ayarlıyor fakat bir tık karışık comp kısmı. Gelelim eq'ya. Eq'su parametrik eq, ilk gördüğünüzde parametrik eq yu ilk defa kullanacaksanız geçmiş olsun, oturup parametrik eqları okuyun, nasıl kullanılıyor ne nedir diye, Karmaşık. Delayleri gayet iyiydi, bir çok alternatif mevcut. En iyi kısımlardan bir tanesi bu. Phaser da yeterliydi. pitch de kullanışlı. Tuner ise 'kötü'. Bütün teleri algılıyor fakat ince mi telini doğru algılaması için 5-6 defa her seferinde ince mi ye vuruyorsunuz. Nova System ile direk sisteme giriş 'yapabilirsiniz'. Bilmeyenler var. Aletin içinde Kabin simülasyonu var.. Ayarlardan ulaşabilirsiniz. İyi mi, idare eder. Pedal o cüsseye ve hacime rağmen çok hafiftir. Yarım kilo falan olması lazım, ağır gibi duruyor ama çok hafif. Zevk renk, tavsiye etmiyorum. Çok seven de var.

Xotic BB Preamp : Harika bir pedal, tepkileri tuşe hissiyatı çok iyiydi. Dolgun bir tonu var, güçlü hacimli penalama ve vurulan notaları iyi algılıyor. Beğenmediğim iki kısım vardı. İlki pedalda midler gerçekten düşük, yanına eq pedalı istiyor, tizler ve basslar güzel gelirken midler hep bir tık boğuk. Zaten firma midli versiyonunu çıkarttı, Talep olduysa demek ki. İkincisi gain arttırdıkça hacim artışı azalıyor kompres bayağı çoğalıyor. Sanki kompresörlü bir drive'a dönüşüyor. Tavsiye ederim

TS9 : Çok güzel bir pedal bilmeyen kullanmayan tonunu duymayan kalmamıştır zaten. Ts808 kullanıyorum şu anda, aralarındaki fark 'sanırım' Ts9 tonu bir tık daha yuvarlıyor, ts808 daha köşeli gibi. tam anlatamadım farkındayım, bu iki pedalın farkını yan yana koyup deneyerek anlayabilirsiniz sanırım. Ts9 un bass frekansları daha farklı. her duyan başka bir şey algılıyor. bilen var ise beni de aydınlatsın lütfen.

Mooer greenmile = ilk çıktığınızda herkes gibi ben de atlayıp aldım, kimi booster yaptı, kimi ana ts pedalı yaptı. güzel pedal, küçük hafif, iki modu. gayet iş görür. fakat tavsiyem 50-100 lira daha fazla verip ts mini almanız, aralarında fark var gerçekten. yan yana koyup denedik, ts mini çok daha dengeli güzel ve tepkili bir pedal. fiyat farkları da öyle çok değil. greenmile iş görür mü, fazlasıyla. çok mu iyi, hayır çok iyi değil.

ts mini = özkütlesi fazla olan bir pedal, o kadar küçük hacim nasıl o kadar ağır olabiliyor ilginç. yani ağır bir pedal değil ama, o hacme o ağırlık çok gibi geldi. dayanıklı. bu pedalı ts9 ts 808 in yanında denedik, sahsi fikrim, bu pedal 808 in değil ts9 un mini üretimi olan bir pedal. ts9 la arasında farkları yok, varsa da belirgin değil. true bypass olması ayrıcalık. pedalın jack girişleri bir garip, jackler hemen çıkabiliyor, öyle sağlam kavramıyor. kesinlikle tavsiye ederim.

Morley bad horsie = piyasadaki en dayanıklı wah olabilir. biraz ağırdır. metal kasa olduğu için üstüne çıkın tepinin hiç bir yeri gık demez. şimdi böyle yazdım ya ilk elime geçen bad horsie bozulur eminim. tizlere çok iyi çığlık attıran bir wah pedalı. steve vai nin şarkısında olduğu gibi sololarda pedalı doğru yerde kullanırsanız çok iyi çığlıklar attırıyor. mid frekansları bir tık yüksek olabilirdi. pedal switchsiz, basınca çalışır bırakırsınız kapanır. ama kapanırken bir saniye bekletir. modlamalarda düzeltilebilir. bad horsie 2 modelinde de bekleme süresi sorunu var diye biliyorum. pedal biraz ağır. büyük. ama işini fazasıyla yapar. piyasası çok yüksek değildir. sololarda hırçınlık seviliyorsa denenmeli diye düşünüyorum.

Tc electonic spark boost = karakterli bir booster, clean boost olarak mid fat clean modu var her karakterde clan boostu sunuyor. zevk renk meselesi, ben beğenmedim. fakat sattığım arkadaş bayıldı, mutlaka denenmesi gereken bir booster. çok seveni de var benlik değil diyen de, sürekli açık tutan da. mutlaka deneyiniz.

Cmatmods supersigna drive = butik kafalarnıda bir ts pedalı. boost özelliği de vardı. harika bir tubescreamer, üstünde bass mid tiz eqsu da vardı. hot bir pedal. stratı teleyi döve döve çalıyorsanız alın arkanıza bakmayın, zaten üç modu var, kompresyon yapan modu da vardı. fender ts kombinine her türlü uyum sağlar. boostu tonu bayağı parlatıyor. isteidğinizi fazlasıyla verir. o performansa o fiyatı hak ediyor bence.

Korg Pitchblack tuner = kullandığım en iyi tunerdı, çok hassas, en ışıklı yerde bile ledleri okuyabiliyorsunuz. fakat truebypass pedallar topraklamanın olmadığı yerde her aç kapa yaptığınızda pat pat diye patlama sesleri çıkarabiliyor. bu yüzden yine işi harika gören boss tu serisini de önerebilirim. tu 2 ve tu3 ün bufferları farklı. yabancı forumlarda boss tu2 nin bufferını beğenen insanlar daha çok. denemek lazım.

Amt SS-11 = Lambalı Preamp + Kabin Simülasyonu olan bir pedal. Pedalda clean crunch lead olarak üç kanal var. Cleande ise bright modu var. Pedal lambalı olduğu için çıkışları çok yüksek. Direk sisteme girişte bu yüksek çıkış başınızı biraz ağrıtıyor açıkçası. Tonları nasıl dersek, crunch kanalı çok iyiydi. Lead ise başka bir karakterde. Bu yüzden çoğu insan yanına bir clean booster alıp crunch ve leadi boostluyor, onu kullanıyordu. Pedalda bir tizlik sorunu var, sorun demeyelim de karakteri böyle. Tiz karakterler çok önde. Üzerinde eqsu olan bir pedal olmasına rağmen yanına eq alan çok insan var. Kabin simülasyonu gerçekten başarısız. Direk sisteme girmeye uygun değil, yanına bir kabin sim pedalı ister. Tizleri iyi traşlayan bir kabin sim ile tadından yenmez. Önerir miyim, evet. dinamikleri çok iyi bir pedal.

Add analog delay = Bu pedal fiyatına göre çok iyi, gerçek analog bir delay. Tonu ne çok boğuyor ne çok parlatıyor. öyle bir delayi var. Ne kadar dayanıklıdır bilmiyorum. Uzun süre kullanmadım. Pedal çok hafif, kasası dayanıklı. Fakat 9v girişine takılan kablo hemen çıkabiliyor. Elektrik girişini iyi kavramıyor yani, sahnede birkaç defa çıktığını hatırlarım. True bypass + makul bir tonu var. Öneririm.

Mooer Black Secret = Rat klonu, rata en yakın pedallardan biri, Turbo modu da var. Turbo moduna geçinde çıkış volümü ciddi biçimde artıyor. Tizler çıkıntı hale geliyor. Pedalın tepkileri iyi, bildiğimiz rat. Daha küçük, 9V girişi normal, iki modu var, daha ucuz. Rat'ın lezzeti farklıdır elbette, grupla çalıyorsanız mikste çok fark edeceğini sanmıyorum.

Mooer Tender Octaver = EHX Pog klonu. Bu pedalın bazı üretimlerinde sorun var. MKII versiyonunu kullandım. Pedalı açtığınızda arkadan bızzzzz diye ses geliyor. Dijital, sürekli devam eden ve duyulabilir derecede. Rahatsız edici. Tavsiye etmiyorum. POGlar da pahalı. ama yine de tavsiye etmiyorum, aynı sorunu başka bir arkadaşım da yaşadı.

Ehx Soul Food : Denediğim en iyi booster. Transparan. Dinamikler hassasiyet tuşeye tepki her şey tam not. Boosterlarda sevmediğim şey çalımı arttırmasına rağmen tonu gaine boğup belirginliği azaltmasıydı. Bu pedal hem belirginliği koruyor, hem çalımı arttırıyor. İçinde buffer ve true bypass geçişi var. 10 üzerinden 10..

Mxr Carbon Copy Deluxe = Harika bir tonu var, bu kadar ses getiren bir pedalın kötü olma ihtimali düşük. güvenerek aldım. Bright modu ve modulasyon modu var. modulasyonu kontrol edebiliyorsunuz, chorus akış hızını ve belirginliğini, Vintage işler için harika. Tonu bir tık hacimliyor. Eksisi var mı. Elbette var. Tap temposu olan modeli kullanıyorum. Tap tempoda tempoyu belirlerken tap'a basmaya başladığınızda sesler kayıyor, arkada acayip ssler geliyor. analog delayler yapar, devrenin doğası gereği. sahnede tap tempoyu kullanırken arkada acayip viyaklamalar olunca bazen rahatsız ediyor. Tavsiye ederim, çok güzel bir pedal. Hafif. Boardta ağırlık yapmaz.

Sansamp GT2 = İçindeki kabin simülasyonu iyi. Pedalda eksik olan özellik mid knobu gerçekten. Mustafa abi de shaktiye onu eklemiş zaten. Pedalın içindeki üç modelleme de tonu bir tık parlak hale getirip belirli bir şekle sokuyor. Şöyle anlatayım, sanki pedalın içinde skala var ve hangi gitarı takarsanız takın tonu o skalaya bir ton yaklaştırıyor ve parlatıyor. Gaini yüksek bir pedal, fender modellemesi de çok hot gelmişti bana. Çok kullanılan, hayat kurtaran bir pedal, tavsiye ederim.

Nux time force = tavsiye etmiyorum, pedalı aldım, taktım, önce çalışıtı yarım saat takıldım tak diye kapandı bir daha çalıştırdım, on saniye çalıştı gene kapandı. volt da miliamper de yeterliydi. farklı sistemle de denedim. aynı sonuç. geçen bir arkadaşım aradı nux modulasyon pedalı aldım dedi, taktım yarım saat çalıştı, sonra kapandı. dedim sonra taktığında ne oldu, dedi beş on saniye çalışıp tekrar kapandı. sorun belki ikimizin de elektrik sistemindedir. böyle sorunlar yaşarsınız nuxla, bilin ki yaşayan çok insan var.

BBE Ben wah = Ödüllü bir wah pedalı. Pedala bastığınız anda bir şeyin farklı olduğunu hissediyorsunuz. Pedallama sistemi tırtıklı. Şöyle Anlatabilirim sanırım, cry babylere basarsınız wahta bas kaldır yaparsınız, bbe de yaptığınızda tırtıklı bir sistemi olduğu için pedalda bas kaldır yaparken daha zorlayıcı ve kontrollü. Pedal true bypass. Yanında Blend knobu var. Pedalın ne kadar wah efekti vereceğini seçiyorsunuz. Pedal ağır bir pedal. Önünde led ışığı mevcut. Açık kalma sorunu yok.

Cry Baby = Çok pedalını denedim. Bu pedallarla ilgili verebileceğim tek tavsiye var. Yapabilen pedala true bypass modifiyesi yapsın, bufferı gerçekten çok kötü. Arkadaşımla buluştuk, gcb95 modelini kullanıyordu. Bak dedi sana bir şey göstereceğim, cry babyi zincirden çıkardı, çaldı. Sonra zincire cry babyi ekledi bir daha çaldı. Fark inanılmaz. (diğer pedalları true bypass). Siz de evde deneyin, biz ciddi bir fark gördük. Tonlarını herkes biliyor zaten.

Cry Baby mini = inanılmaz hafif, true bypass, küçücük, aç kapası çok kolay. mini alırken tereddütteydim. çoğu insan kontrollü olduğu için büyük wahları tercih ediyor, fakat nasıl tasarlamışlarsa pedalı kullanırken büyük wah varmış gibi hissediyorsunuz. içinde üç modu var, low mid high. high normal gcb95, mid hendrix modeline daha yakın, lowu tam bilmiyorum. Tavsiye ederim.

Mxr Phase 90 = Harika bir pedal, ben burçin abiye script ve univibe modu yaptırdım. Stok modelini verseniz bile kullanmam şu an. Script modlu hali çok daha dengeli ve vintage bir sounda sahip. Delay ile çok güzel gidiyor. Script modelleri mutlaka öneririm.

Digitech Bad Monkey = Fiyat performans ürünü, bilmeyenler elbette vardır. içinde kabin simülasyonu var. kabin simülasyonlu çıkışı var. yani bu pedalla direk sisteme giriş yapabiliyorsunuz. ve kötü değil. bufferı da kötü değil. bu pedalı beğenmeyen çok az insan var, bana çok gelmedi açıkçası, nedeni de tubescreamer eqsundan bir tık uzak olması. evet ts pedalı fakat equalizerı farklı, özellikle mid frekansları çok yükselmiyordu. yani bu pedalı kimler kimler kullandı pedal o fiyata alacabileceğinizin iki katını veriyor elbet. booster olarak da canavardır. dayanıklı mı, evet bayağı. görünüşü dayanıksız gibi, plastik gibi ama dayanıklılık ile ilgili sorun çıkardığını işitmedim.

Mxr 78 distortion = 80 ler hard rock tonlarını harika veren bir pedal. Takıp direk crazy trainlere falan girebilirsiniz. çok güzel bir pedal. Fakat çoğu pedal ve amfi ile anlaşamıyor. Fender bir amfiye girin alacağınız ton ile marshall bir pedala girdiğinizde alacağınız ton arasında ciddi farklar yaratabilir. ben böyle tecrübe ettim. pedal bende çok kalmadı, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Voodoo Lab Sparkle Mod = TubeScreamer ile almak istediğiniz herhangi bir tonu bu pedaldan alabilirsiniz, Clean knobu olduğu için bir çok kombinasyonlar srv tonlarından tutun her tona kadar verebilecek bir pedal.

Mooer Reecho Pro Delay = Reecho delayin tap tempolu ve birçok modu olan versiyonu. Sıfırı aliexpresste 450 TL. Bu fiyata alınabilecek en kullanışlı pedallardan bir tanesi. loop reverse analo dijital rape real echo tube echo her delay tipini pedala sıkıştırmışlar neredeyse. Tap temposu güzel çalışıyor. Pedalın güzel bir özelliği var, bir delay tonunu hafızasında tutabiliyor. Tap tempo ve on off 'a aynı anda basarsanız kayıtlı tonunuza gidiyorsunuz. yere çöküp bir derdim var delayi ayarlamaktan sıkılan arkadaşlara ideal. Pedal küçük, hafif. truebypass.

Mesa Flux drive = çok tatlı bir tubescreamer, sanki ts808 'in farklı bir rengi gibi. hassasiyeti çok iyiydi. kullanan arkadaşların yazılarını okursanız hep önermişler. tubescreamer için alternatif. bass drop yapmıyor. tizleri traşlamıyor. midleri de ts kadar arttırmıyor. Daha az tubescreamer olan bir ts pedalı gibi. mutlaka bir göz gezdirin.

Vox Satchurator = Çok ısınamadım, pedal solo pedalı. ritim almanız pek mümkün değil gibi, en düşük driveda bile belirli bir gainden başlıyor. More'a basınca volume az artıyor, pedalı iyice gainliyor. 3 4 desibellik bir volume artışı var, solo boost için yeterli gelmemişti bana. seveni vardır elbet, ben çok beğenemedim. Amfi seçtiğini biliyorum.

Boss OD3 = Crunch tonları harika verebilen bir pedal.. Crunch tonları biraz çıkıntı. Booster olarak tavsiye etmiyorum tonu çok kirletiyor. Crunch tonlar arıyorsanız denemediyseniz mutlaka bir bakın. ts pedalı gibi değil, midleri arttırmıyor, tizleri daha hakim.

Tech21 Oxford = Pedalın içinde amfi ve kabin simulasyonu var. Sisteme direk giriş yapabiliyorsunuz. V1 ve V2 leri var. V1 lerde kabin sim hep açık. V2 lerde aç kapa yapılabiliyor. Kapatınca ton çok daha boğuklaşıyor ve çok kullanışlı bir ton sunmuyor. Kabin açıkken çok daha iyi bence. Character series böyle. Oxforda gelirsek pedal Orange amfi simülasyonu olarak çıktı fakat Marshall Plexiye daha yakın. Tizler hacimli, kapalı ve çalımı doygun bir tonu var. Yanına bir booster ile program çıkartır. Hafif bir pedal. Bu pedalın özelliği çalımı çok iyi arttırması. Kendinizi daha iyi çalıyor gibi hissediyorsunuz, tuşeniz artıyor. Daha hızlı çalabiliyorsunuz gibi geliyor. Pedalın benim gördüğüm tek sorunu midlerinin düşük olması, ve mid knobunun mide yeteri kadar etki etmemesi. Equalizer'ı bana çok hassas gelmedi açıkçası. İnanılmaz kullanışlı, GT2 ye alternatif bir pedal. Mooer ve joyo tech21 in bu serilerinin yaptığı işi yapan pedallar çıkardı. Onlara da bir bakın derim. Fakat mooerlerinki bir tık daha dijital.

Mooer Microamp series = ben engl ritchie blackmore modelini kullandım, sisteme direk girmek için kullanıyordum. Pedalın artısı ve eksileri var. Artısı> çok küçük, ucuz, aliexpresste sıfır fiyatları 450 civarında, çok modeli var istediğiniz karakteri arayıp bulana kadar canınız çıkıyor, alternatif çok fazla, bu pedalın diğer amfi kabin simulasyonlarının yapamadığı bir özelliği var. Clean ve drive katı var. Amfi ve kabin sim olan pedallar genelde tek kanaldır, ya drive alırsınız ya clean, pedalı direk sisteme girmek için kullandığınızda pedalı kapatamazsınız çünkü amfi ve kabin sim de devreden çıkacaktır. Bu pedalda bir clean kanalı bir drive kanalı olduğu için ikisi arasında geçiş yapabiliyor, kabin simulasyonu aç kapa yapabiliyorsunuz. Tonlara gelirsek, ben drive katını kötü bulup clean ton ayarlayıp üstüne kendi driveımı açıyordum. Drivelerı hacimsiz ve dijital geldi, prosesör kafasında bir driveı var. Ama 006 kodlu yani fender modellemesi daha organik sanırım. ac30 modellemesi day tripper da çok daha organik.
Tavsiye eder miyim, evet ederim, kısa yollu ucuz çözüm. ama driveı başka pedaldan alın.

Mxr 6 band eq = Bu pedalı açınca pedal tonunuzu direk tizleştiriyor ve bir tık gain katıyor, bu yüzden bu pedalla çok sorun yaşayan arkadaşlarım oldu. çoğu sattılar. ben kullandığımda, pedalı ilk açtığımda tizlere boost yaptığını farkettim, tizleri pedaldan kıstım, fakat equalizer dediğimiz şey birbiriyle ilişkili parametreleri kontrol etmek anlamına geliyor. Yani tizleri kıstığınızda aslında gitarınızın örneğin bass frekanslarının tizlerini de kısıyorsunuz. bu bass ve mid karakterini de değiştiriyor. Pedalla oynadıkça kendinize bir ton yaratıyorsunuz, yarattığınız tonu beğeniyorsunuz, cleaniniz hazır, fakat pedalı kapattığınızda farkediyorsunuz ki pedal tonunuza gain katmış, sanki master volumü açmışsınız gibi bir his var. Ben bu yüzden pedalı beğenmemiştim.

Boss GE-7 = Bulursanız japon alın, uzakdoğu üretimlerde japonlara göre bir tık hamlık var. Uzakdoğu yapımlarda arkadan da hissss sesi geliyor. çeşitli modlamalarla sorun çözülebiliyor fakat yine masraf. Güzel mi evet çok güzel bir pedal. Kesinlikle iş görür. Master volumü olması sebebiyle booster olarak bile kullanan var. Tavsiye ederim.

Fly rig 5 = Bu pedal tam bir plexi soundunda. içinde amfi sim, drive, boost, delay tap tempo var. amfi katında reverb de kullanılabiliyor. sansamp yani amfi katından başlayalım. bu katta kabin simülasyonu var mı bilmiyorum ama clean amfi ayarlamak çok kolay değil. hep sürekli bir drivelama durumu var. güzel karakterli bir amfi modellemesi mi, açıkçası ben beğenmedim, dinamikleri bir tık öldürüyor. iş görür mü, görür. bütün parametreler önünüzde ve eqsu bayağı hassas. yani oturup uğraşırsanız alacağınız tonu verir. sansamp kanalı aynı zamanda bir drive pedalı olarak da kullanılabiliyor. overdrive karakterinde. drive katına gelirsek tam bir plexi soundunda, carl martin plexitone ayarında bir driveı var. Dolgun, karşılık veren güçlü bir drive, karakteri çok iyi. öneririm. boostu ise volume boost değil, elbette volümü çok arttırıyor ama %70'i drive karakterinde, ciddi bir drive artışı var, öyle düşük bir boost drive boost olsun volümü tuşeyi arttırsın derseniz boost kanalı isteği karşılamayabilir. yeni versiyonda pre ve post olarak boostun yerini değiştirebiliyorsunuz. delayleri ben beğendim, beğenmeyen de çok beğeneni de çok. yani şu anlama çıkıyor, delayi karakteristik, echo tipinde yankılama yapan, arkadan sesi takip eden, çok yoğun olmayan, bir tık boğuk bir delayi var. tap temposu harika çalışıyor. modulasyon moduyla da chorus eklenebiliyor. fakat hele orayı hiç sevmedim. eklediği modulasyon çok güzel gelmemişti ve hiç kullanmadım. pedal tek başına bir pedalboard. yanına kabin simulasyonu alırsanız çok daha güzel oluyor, örneğim mooer micro di. böyle kullanan arkadaşım var çok daha dengeli bir sound alıyor.

Fly Rig RK5 = orta ve az gain seviyorsanız, gainle çok aranız yoksa bu pedalı almayın derim. pedalın her knobunu açtığınızda bir yerlerinden gain fışkırıyor. sansamp katı fly rigle aynı değil, midleri bir tık daha fazla, delay kısmı vs her şeyi aynı, farkı drive ve boost aldığımız kısım daha çok. driveı öncelikle yüksek gainli, yüksek derken abartmıyorum metal falan yapabilirsiniz, ritchie kotzenin tonlarından daha sert tonlar veriyor, gaini 9 yönünde açarsanız, örneğin bir ts808'den saat 3 yönünde drive açmanız ile eşdeğer olacaktır. belki daha fazlası. boost kısmını da açınca bildiğiniz deli dehşet drivelı bir ton geliyor. bu kadar gain sevmediğimden dolayı aldım ve sattım. tavsiye ederim, güzel bir pedal, ama gain sevene. yanına di box alırsanız bir tık dizginleniyor, gainle beraber gelen tizleri bir tık dizginliyor.


Yazıyı sürekli güncelleyeceğim, daha çok pedal var. aklıma geldikçe yazarım. referans olur diye yazdım. bunlar benim gördüklerim, hatalar ve bilgi eksiği elbet vardır.
 
Son düzenleme:
Sansamp GT-2’yi 15 yıldır kullanıyorum. Klasik metal tonlarından modern “tight” distortion duyumuna kadar yapamadığım hiçbir şey yok. Üzerinde çalıştığım albümün %90’ı Rockfabrik Mind Abuse & Aqualung ikilisi üzerine kurulu. Fakat dayanamayıp yer yer GT-2’yi de kullandım ve rahatlıkla söyleyebilirim ki bu alet halen çok başarılı. Analog bir temel üzerine çeşitli vst pluginleri ile birlikte rastgele seçip sevdiğim IR presetlerini yerleştirerek ton yaratıyorum. Özetle, hibrit bir yöntem uyguluyorum. Bu şekilde GT-2’yi daha 100 yıl kullanırım muhtelen. Gerçekten zamanının ötesine geçen bir pedal.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sansamp GT-2’yi 15 yıldır kullanıyorum. Klasik metal tonlarından modern “tight” distortion duyumuna kadar yapamadığım hiçbir şey yok. Üzerinde çalıştığım albümün %90’ı Rockfabrik Mind Abuse & Aqualung ikilisi üzerine kurulu. Fakat dayanamayıp yer yer GT-2’yi de kullandım ve rahatlıkla söyleyebilirim ki bu alet halen çok başarılı. Analog bir temel üzerine çeşitli vst pluginleri ile birlikte rastgele seçip sevdiğim IR presetlerini yerleştirerek ton yaratıyorum. Özetle, hibrit bir yöntem uyguluyorum. Bu şekilde GT-2’yi daha 100 yıl kullanırım muhtelen. Gerçekten zamanının ötesine geçen bir pedal.

Şahsen ben "clean amfi" ayarı ile direk sisteme giriş yapmak için gt2 yerine joyo american soundu tercih ederim. GT2 de inanılmaz bir alet elbette.
 
Mxr 78 distortion = 80 ler hard rock tonlarını harika veren bir pedal. Takıp direk crazy trainlere falan girebilirsiniz. çok güzel bir pedal. Fakat çoğu pedal ve amfi ile anlaşamıyor. Fender bir amfiye girin alacağınız ton ile marshall bir pedala girdiğinizde alacağınız ton arasında ciddi farklar yaratabilir. ben böyle tecrübe ettim. pedal bende çok kalmadı, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Keeley mod. boss DS1'i mxr, hazırını ve azda kendinden birşey katıp yapmış gibi birşey.

Yorumunuz yerinde, bende üstüne tonezone ile anlaşamadı garip bir kompresleme yapıyordu o nedenle boost olarakta verim alamadım. Yinede DS1 seven herkesin alıp denemesi gerek diye düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Keeley mod. boss DS1'i mxr, hazırını ve azda kendinden birşey katıp yapmış gibi birşey.

Yorumunuz yerinde, bende üstüne tonezone ile anlaşamadı garip bir kompresleme yapıyordu o nedenle boost olarakta verim alamadım. Yinede DS1 seven herkesin alıp denemesi gerek diye düşünüyorum.

evet kesinlikle herkesin kendi sistemiyle deneyerek alması gerek bir pedal
 
Oldukça faydalı bir başlık açmışsınız. Şu an bir zaman problemim olduğu için çok detaylı yazamayacağım ama kısaca kendi favori pedallarımı yazayım.

Drive/Booster Pedalları Wah Pedalları

1. Xotic Ep Booster Sadece Dunlop Crybaby serisi ( 535Q mesela )
2. Maxon OD-808 Overdrive
3. Friedman BE-OD
4. Boss OD-3

Preamp Pedalları

1. ISP Theta Preamp
2. Tech 21 Sansamp GT-2
3. Tech 21 Sansamp Classic

Modülasyon Pedalları

1. MXR Stereo Chorus
2. TC Electronic Corona Chorus
3. Boss CE-5 Chorus Ensemble
4. MXR EVH Phase

Delay/Reverb Pedalları

1. Tech 21 DLA Boost
2. Boss DD serisi ( özellikle DD-3 )
3. Wampler Spring Reverb
 
Metal ritim:

TC Electronics Polytune 2 (3'te buffer var o yüzden kullanmıyorum)
Maxon OD808 (Gayet başarılı ton sıkılaştırmak için)
Dunlop 95Q Wah (Sevmiyorum, gidici, bence karaktersiz bir pedal)
Boss NS2 (Eski versiyon, 1990-2000 arası)
Electro Harmonix Small Clone (Saat 8'de çok doğal ton)
MXR Phase 90 (Saat 8-9 gibi, metronoma göre ayar)
MXR Carbon Copy (Tonu değiştiriyor ama bence gayet hoş)
TC Electronics Hall of Fame 2 (Genelde çok az plate reverb)
MXR KFK 10 Band EQ (İnce ayar tona)
 
Bi aydır aklımda benzer bi başlık açmak var çünkü geçtiğimiz haziran ayından beri yaklaşık olarak 15 reverb, 10 delay, en az 25 od / dist, 3 phaser, iki flanger, 6 kompresör, 2 oktav, 4 amfi (ikisi tüplü, biri dijital) ve 11 gitar denedim, değiştirdim, bir çoğu hala duruyor. Baya doluyum bu konuda. Efektlere göre ayırıp deneyimlerimi paylaşacağım konu başlıkları açayım dedim ama üşengeçlik peşimi bırakmadı bi türlü...
 
Ben processorcüyüm arkadaş :) dövmezseniz deneyimlerimi paylaşayım sizlerle.

Digitech RP50: Zamanında 250 TL'ye aldığım bu processor, dijitalliğin zirvesindeydi. Ancak r9 tonu ile (rectifier simulasyonu) black metal yaptığım zamanlar da aklıma gelmiyor değil. Ucuz yollu başlangıç processorü diyelim biz buna... İçindeki drumbox fena değildi, üzerine doğaçlama yaptığımı zannediyordum... neyse...

Sonraki deneyimim Boss Gt-8 ile oldu. Boss Gt8 gerçekten iyi bir processor. Preamp ve Stompbox'lar cacık olsa da efektleri ve kullanılabilirlik zaman bazlı programlama, her şeyi programlamanıza yarayan assign, internal midi clock olayları muhteşemdi. Özellikle tek bankta single olarak kurulup o şekilde analog pedal gibi kullanılması keyif vericiydi. Çok yıllar eşlik etti bana. Ta ki arızalanıp kelepir fiyata satılıncaya dek...

Bir sonraki processorüm Roland Gr-55 Guitar Synthesizer'dı. Kendine özel Gk-3 manyetiğiyle birlikte almıştım. Sahnede synth tonları oldukça keyifliydi. Ancak latency problemini bir türlü gideremedim. Paraya sıkıştığımdan dolayı da satmak zorunda kaldım.

Ve son olarak ikinci el bir Line 6 Pod XT Live aldım. Bu pedal da dönemdaşı Boss Gt8 gibi, eksikleri var tabii. Ancak Stompbox ve Pre-amplar çok başarılı fakat bunda da efektler cacık. Severek kullanıyorum analog setup dizsem de elimde tutmak istediğim bir processor.
 
Geri
Üst