Drive tonlarda sorunum var

IBANEZ GRX70QA-TRB / MARSHALL MG15G 15W Combo Amp
Ekipmanlara sahibim anca pantera walk gibi yüksek distortion isteyen şarkılarda sanki düşük distortion alıyormuşum gibi yetersiz kalıyor sebebi nedir acaba nasıl çözülebilir ?
 
Distortion ve boost fonksiyonu gören bir cihaz ile kesin alırsın.
 

Dosyalar

  • 20190813_225801.jpg
    20190813_225801.jpg
    408.2 KB · Gösterim: 274
amfi de drive açıp gain açıyorum en sonda açılıyormuş gibi geliyor bir sorun olması mümkün müdür ?
Zaten gaini açmanız lazım sert sesler istiyorsanız. Ayrıca transistörlü amfiye özellikle de MG15 gibi bir amfiye pedal girmenizi tavsiye etmem. Çok kafanıza takıldıysa varsa imkanınız telefonla vs kayıt alıp buraya koyun sorun var mı acaba dediğiniz yerleri. Onun dışında tekrar ediyorum, yeni başlayan biri olarak tona çok takılmayın.

Bende ilk başta 2. el aldığım bir Cort Z42 ve Ibanez TBX30R vardı. 5 liralık pc mikrofonuyla amfiyi mikrofonlayıp kayıtlar alıyordum ve şu andan daha zevkliydi. :)

Mesela anlattığım örneğe şöyle bir kayıt var yaklaşık 10 senelik (siteye 6 sene önce yüklemişim) ve güzeldi yani. Önemli olan çalmak dediğim gibi.



Not: Foto 10 seneden de eski, o zaman az da olsa saçım vardı. :D
 
Son düzenleme:
Dostum pantera tonu istiyorsan senin için en ucuz amfi çözümü Ibanez TBX15R olacaktır. Bu amfiyi 1 yıl kadar kullandım gitara yeni başladığım zamanlarda. Çok güzel bir amfi, hala arada kontrol ediyorum uygun bişey düşerse ilana alıcam. Gaini açıp mid range i düşük tutup midleri de kısınca yüksek tiz ve yüksek baslarla çok güzel pantera tonu geliyordu diye hatırlıyorum. Benim gitar RGA42'ydi, aktif manyetikleri vardı. Çevrende bu amfiden varsa marshallı satıp bunu al çok istekliysen öyle sert ve kuru tonlara.
 
Zaten drive'ı olan amfinin önüne overdrive bağlayarak elde edebilirsin. 2. el uygun fiyatlı bir tube screamer bulabilirsin. Amfinin gain'i %75, pedalın gain'i %25 civarında pedalın diğer ayarlarını %50'de başlayıp daha sonra ayarlarla biraz oynayarak sert ton elde edebilirsin.
Amfinin clean kanalındayken Metal Zone, Metal Muff gibi pedallar kullanuılabilir.
Diğer bir çözüm prosesor. Zoom G1 four'un modellemeleri başarılı ve fiyatı düşük. Orda da yukarda bahsettiğim cihazların modellemesi kullanılabilir. Duruma göre amfiye ya da direk olarak bir hi-fİ ses sistemine girilebilir.
 
Ampli volüm potları tonu öldürüyor, volümü kökle...

Ucuz gitarların ton potları da öldürüyor, bi yan keski alıp potu iptal et veya kaliteli bir potla değiştir.
 
Arkadaş soruyu soralı 2 yıl olmuş. Bıkmadan yazacağım başlığın altına sürekli. 2 yıl olmuş. Ya halletmiştir ya da gitar çalmayı bırakmıştır. 2 YIL OLMUŞ. Aldığı gitarın, amfinin garantisi bitti. 2 yıl olmuş.
 
Geri
Üst