D.I.Y. Gitar Kaplama Macerası

Herkese merhaba bundan bayaa bir zaman önce gitarımı kaplamıştım. Oldukça çevremden güzel tepkiler aldım. Belki yapmak isteyen olur diye ufak elimde kalan fotoğraflar ile anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle gitarın sesine bir etki etmiyor. Ve tekrar sökerken iz bırakmıyor. Çooook az bir miktarda yapışkan izi kalıyor onları da gitar temizleyici bakım malzemesi ile çok kolay çıkıyor.

Gitarın normal görüntüsü bu şekildeydi açıkcası sıkılmıştım bu görüntüsünden.
8Yp111.jpg



Ardından reklam ajansına giderek kendinden yapışkanlı kaplama çıkarmak istediğimi söyledim fotoğrafı istediler, gitarda nasıl görüneceğini corel draw programı ile intersect yöntemi ile gördüm.Sağolsunlar 1 çıktı için ücret almadılar. Gitardan biraz büyükçe bir şekilde çıkarıp verdiler.
Ardından gitarın tüm bileşenlerini komple söktüm. Ardından pürüzsüz bir yüzey için gitarı güzelce temizleyip ortamı havalandırdım.
Atölyenin hemen yanında elektronikçi olduğu için gitarın manyetiklerini bağlantı şemasını fotoğrafladık.

Gereken malzemeler
  • Sıcak hava tabancası
  • Yumuşak uçlu kıvrımları düzeltmek için spatula
  • Falçata
  • Zaman
  • Sabır
Bundan sonra ise bir gitar şu durumdaydı.
da7aaa579f5b1fdb96115550663d3f89.jpg



Yapışkanlı kısmını sökerek tam üstüne oturacak şekilde gitarın üstüne bırakıp elimizdeki spatula ile hafif hafif gitara uyguluyoruz. Eğer yanlış bir kısım olursa sıcak hava tabancası ile müdahale ederek kısmı düzeltiyoruz.
Ben arkasını kaplayacak kadar büyük bir şey yapmadım. En son gitarın kenar bitiş kısımlarına ince siyah şerit ile gövde rengiyle kamuflaj ettim.
Ardından elektronikçiye giderek fotoğrafladığımız manyetik ve potansları tekrardan lehimledik.

En son görüntü böyleydi.
fa2.jpeg


fa.jpeg
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
@kadir6185 Memnun kaldın mı kaplamadan? Yoksa garip bir hissiyatı var mı? Elimdeki bir gitara yapmayı düşünüyorum fakat sonra çıkarması nasıl olur merak ediyorum
Hissiyat konusunda bir sorun yok yani zaten telleri vb etkilemiyor. Çıkarma konusunda bir sorun yaşamadım sadece bir kısımda yapışkanlar kaldı onları da yapışkan sökücü kimyasal ile hallettim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bu arada programın adı Corel Draw pickguard olayında da onu kullanıyorum artık. Nasıl görüneceğini önceden hesaplayabiliyorum. Akşam üzerine doğru bir tane forum için yüklerim örnek template
 
Gitarı haşat etmeniz zor çünkü haşat edilecek bir işlem yok. En fazla komple sökmeniz lazım işte o kısımda da hasar alınır mı bilmiyorum.
Zaten işin sıkıntılı yönü benim için gitarı söküp birleştirmek. Parçalara hakim değilim, yapamam sanırım. Şimdilik düz siyah devam edeceğim :) gene de bilgiler için teşekkürler. Şöyle bir yıl sonra falan bende yaparım sanırsam
 
Güzel çalışma, benimde yıllardır aklımda olan bir fikir ancak yan kısımlar, kıvrımlı yerleri nasıl yaptınız ? yoksa sadece ön kısım, yanlara gelmeden mi kapladınız ?
 
Bende şey düşündüm. Benim bi telecaster var ve rengi bazen sıkıyor. Boyasını kazıt yeni boya yaptır da baya masraflı. Bende düz renk kaplama alıp üstünü kaplasam sıkılınca çıkarsam güzel olabilir.
 
Öylesine experimental denemek için modlu telecasterıma yapmaya kalkıştım ben de, zaten kabaca bir şey olmasını istediğim için sonuçtan memnunum. Araba kaplamada kullanılan folyolardan alıp ısı tabancası ile onu çektirdim. Kullandığım folyo çok iyi durdu valla normalde çok koyu gri-siyah arası bir renk ama ışığa göre grinin tonu değişiyor.


Before:

F17B7AA6-2D9D-4325-B205-ACB7FD10D454.jpeg
71D9F90C-D964-421C-BFD9-977B57871C64.jpeg
3C5472D8-7EE7-4FF8-9FF2-772BA90D1D50.jpeg


After:

IMG_6923 copy.jpg
IMG_6897 copy.jpg
IMG_6921 copy.jpg
IMG_6919.jpg



Edit: Normalde ısı tabancası ile yapılıyor fakat elimde yok diye saç kurutma makinesi kullandım :)
 
Son düzenleme:
Geri
Üst