Yamaha pacifica mıi squier affinity mi, sx sst-62 mi?

Yamaha Pacifica mı Squier mi, Sx mi

  • Yamaha Pacifica

    Oylar: 13 52.0%
  • Squier

    Oylar: 7 28.0%
  • Sx

    Oylar: 5 20.0%

  • Toplam oy veren
    25
13 yaşındayım babam hediye olarak hh bir yamaha pacifica almış, fakat ben daha çok blues ve rock dinliyorum ve çalmak istiyorum. Sizce bu gitarı kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa hss olan modelini mi almalıyım fakat onunda stoğu yok. Yada squier affinity strat veya sx sst-62 mi almalıyım. Sx in fiyatı neredeyse yamaha ve squier’ın yarı fiyatına, sizce ne yapmalıyım?
 
almış artık baban ama ben 3ü aynı fiyat desen squieri salllamam ellindeki gitarlada çalarsın istediklerini elimden 6 sx geçti 2 pacifica ikside güzeldir pacifica daha kaliteli malzemmeye sahip ama sx te fiyat performans iade edebiliyorsan amfinde dandikse iade et sx al üstünede blackstar veya voxun efektli amfisini al
 
Güzel gitardır genç arkadaşım. Sen yeter ki gitarını sev, müzik yapmaya çalış. HH HSS teknik konulardır. Bence babanın aldığı hediyeyi sev, anılar biriktir. Zamanla her gitarı, her ekipmanı elde edersin zaten 😀
 
amfin marshal mg10 boston tarzı bir amfiyse bütçen yoksa düşğnmeden iade edip sx al ama alder ağaç olanı al kalan parayla dediğim tarzda bir amfi al ama pacifica iyidir
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Amfim yok önümüzdeki aylarda almayı planlıyorum şimdilik ses kartına bağlayıp kullanıyorum. Hangi amfiyi önerirsiniz?
 
Amfim yok önümüzdeki aylarda almayı planlıyorum şimdilik ses kartına bağlayıp kullanıyorum. Hangi amfiyi önerirsiniz?
bütçen yeterse vox vtx en iyisidir boss katana falan hiç girme nurkan renda iyi olmadıını fazla dijital oldunu söyledi blackstar kısa süre eğlendirir ama yetmez vox vt20x bide footswitchi aldınmı başka hiç bir şeye ihtiyacın yok 2.elide 5 günde satılır ben sattıma pişmanım ama ses kartıda yeter bende sattım amfiyi prosesör alıcam ses kartlı özellikli onla takılcam kayıt kuyut
 
vox vtx en iyisidir boss katana falan hiç girme nurkan renda iyi olmadıını fazla dijital oldunu söyledi blackstar kısa süre eğlendirir

hiçbir amfi EN iyisidir diye bir şey olamaz .... şu ihtiyaca en iyi cevap veren olabilir ancak.
vox vtx iyi bir amfidir doğru. .... ama Katana da iyi ..... ve Blackstar da iyi
Nurkan xxxx dedi diye bir amfi seçme kriteri olamaz... herkesin ihtiyacı ve kulağı farklıdır, bolca yorum oku hatta çal, dene, dinle imkan varsa derim alacak arkadaşa.
Blackstar çok çok iyi amfiler yapıyor, hangi modelden bahsediyoruz ve eğlendirmek kavramı ne anlama geliyor?

Lütfen alacak olan arkadaşlara hele de yolun başında olanlara bu kadar kesin ve taraflı yorumlar yapmayın, nasıl araştıracağını nelere dikkat etmesi gerektiğini öğretin.
 
Nurkan Renda ilah falan değildir ki, subjektif konularda dediği şeyler kutsal söz sayılsın. O öyle dedi, kesin doğrudur diye bir şey yok ekipman konusunda.

Hatta Nurkan Renda ile Master of Puppets çalımı konusunda da atışmıştık. Kendisi downpicking çalamıyorsak, alternate çalabileceğimizi söylüyor. Bunu derken de çok çok az gainde alternate ile çalıp riffi çamur ediyor. Örnek olarak da klasik gitarda bilmem nerede bare basıp yine bilmem nerede serçe parmağıyla nota basabilen "kocaman" elli gitaristleri örnek gösteriyor. Adamın eli "bu kadar" diyor. :) Buradan da downpicking çalamıyorsak biz de Hetfield değilmişiz, alternate çalsak olurmuş diyor. Kemik, ligament, kas boyu ile kas ve ligament gücünü (dayanıklılığını) aynı kefeye koyması ile diğer konularda da ne kadar "objektif" olacağını bence göstermiştir. Yahu iyi bir gitaristsin, tanınmışsın falan ama herkes 200 bpm'de 16'lık notalarla thrash metal çalabilecek diye bir kaide yok, çalamıyorsan çalamıyorum de geç. :)
 
Alakasız olacak ama o video nedense youtube'da önüme çıktı bakayım dedim ... açıkçası ismi dışında çok tanıdığım bildiğim birisi değildi. İzledikten sonra hiç bir şey kaçırmadığımı anladım. Seyrettiğim en saçma video'lardan biriydi. Mutlaka iyi bildiği şeyler var ama asıl konuya dönersek NR veya başkası Katana dijital dedi diye Katana'dan veya başka markadan uzak durmak diye bir yaklaşım olamaz, olmamalı.
 
Sizce ilk amfi olarak blackstar id core 10 mu almalıyım yoksa biraz daha bekleyip Vox vtx 20 yada türevlerini mi tercih etmeliyim. Blackstarın ıd core 40 modelide voxdan iyimidir?
 
Bizce diye bir şey yok ... gözüne kestirdiklerini incele, yorumları oku... herkes artısı eksisi yorum yazıyor bir şekilde.
Biraz daha bekleyince ne değişeck de Vox alacaksın? ... ve Vox türevleri ne demek?
Blackstar mı Vox mu ya da her ne seçtiysen... id core 10 ile 40'ın farkları zaten belli, yani 10 vox'tan kötü ama 40 iyi filan mı diyelim...
Lütfen araştır oku biraz, forum bunun gibi başlıklarla dolu, onu mu alayım bunu mu alayım.... en sonunda 45 entry sonra arkadaşlar ses kartı aldım hangi kulaklığı alayım diye yön değiştirir bu başlıklar genelde.
 
Geri
Üst