ESP LTD M-1000 ve 57/66TW Manyetikler

Arkadaşlar bu gitar nasıldır?Manyetikler nasıldır?Kirk hammett çalacağım.Kirk soloları için iyi midir, tonu falan uyar mı? Bu manyetikler ve bu gitar hakkında çok bir bilgim yok.Teşekkürler.
 
Metal tonları amfi ve manyetiğe bakar. Yani çalımı rahat, ayar tutan bir gitar yeterlidir. Bu gitar da bunu karşılar. Gerisi manyetik ve amfi olayı. Kirk tonu istiyorsan 81-81 (ağırlıkla gitarları böyledir) veya 81-60 EMG bakabilirsin.
 
MH-1001 olabilir belki, 81-85 var onda. 81-60 EC serisinde var. 81-60'ı orta ayarda kullanmak kadar bana tat veren bir şey yok ama.

57/66 çok benzer hi-gain tonlarda ama, fark hissetmezsin. Metallica tonunun kaynağı öncelikle Mesa/Boogie sonra EMG tonu. Mesa/Boogie kısmını halletmeden Metallica tonunu unut. Mesa/Boogie Mark V al demiyorum tabii, benzer tonları veren bir amfi alman ya da digital gitmen şart ama.
 
Piyasada bulunan emg 81-81 ya da 81-60 manyetik bulunan superstrat önerir misiniz?
EMG manyetiklerin güzel bir özelliği takıp çıkarması soketli olması yüzünden çok kolaydır. Takaslarsın veya satarsın yerine başka EMG alırsın yani. 57/66 da Kirk tonu verir mi verir ama önce zaten amfi olayını halletmen lazım veya düzgün monitör/kulaklık ve dijital sistem. Birkaç gündür Kirk tonu diye başlık açmandan dolayı esas doğrusunu söyledim. Yoksa birebir aynı tonu alman zaten çok kolay değil.
 
Geri
Üst