Charvel desolation DS3 | Neden bu kadar ucuz?

https://www.letgo.com/tr-tr/i/charvel-desolation-ds3_2684fd1c-b13d-4e1d-9b01-760dd7bbc01d

Bu ikinci elden satis yapan abimiz guzel bir gitar satiyor "bence". Charvel elektro gitarlari hakkinda pek bilgim yok. Satici cevremde oturuyor ve letgo uzerinden konustum halen satilik dedi. :) Su an 4k civarina yakin nakitim var, zorlayip alasim var. Sansimi denemeli miyim? Bu arada elekto gitarin modeli dogru mu emin degilim, hicbir fikrim yok gitar hakkinda.

Ankara cevresinde 2400 TL'ye satan var...

Farkli modeller mi bilemiyorum, sizce?

Dis gorunusu ile ap ayni bu gitar ile, acaba satici gitar modelini dogru bilmiyor mu?
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ederi o çünkü. Her sakallı deden değil hesabı her charvel de efsane değil :)
Ekran görüntüsü 2022-06-22 103132.jpg

Gitara efsane demiyorum ama benim ilgimi cekt. Bu manyetikler Seymour Duncan degil mi efendim? Cakma manyetik olma olasiligi da yoktur herhalde. Manyetiklerin tanesi 100 dolar civari olma olasiligi?

Seymour Duncan TB-4 Zebra

Eger gitar DS1 Pro ise fiyata deger... gibi. Benim bilgi birikimim fazla yok acikcasi o yuzden konu actim zaten.
 
Charvel marka/üretim olarak efsane, gitara efsane demiyorum bende. Her neyse...

3-4 gün önce 2. el Schecter blackjack ATX C7 aldım. 9.5K TL. Üzerindeki manyetikler SD ahb-1 Blackouts. Manyetik setinin fiyatı 270€ civarı. 😉

Git, bak, dene, detaylı fotoğraflarını al mail atıp orijinalliğini sorgulat, beğenirsen de al.
 
Peki saticinin Charvel Desolation DS3 altinda satmasina ne diyorsunuz? Gitar pek DS3 degil, DS3'de manyetikler seymour duncan degil mesela. Saticinin bundan haberi var midir ki?

Charvel Desolation DS-3 ST Transparent Red Elektro Gitar Fiyatı

Ben gitar hakkinda bilgi edinmek istiyorum, nasil yapabilirim? Satici belki modelini bile bilmiyor olabilir.

Gitar DS1 Pro modeline benziyor, belki satan kişi bilmiyor olabilir ama letgo üzerinden alışveriş yaparken çok dikkatli olun, şehirdışı alışverişler konusunda uyarmaya ihtiyaç duymuyorum bile zaten.

İkinci el 2 adet seymour duncan manyetik yaklaşık 2500-3000 tl civarına satılıyor, yukarıdaki sohbetinize istinaden bilgi paylaşımı amacıyla söylüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Gitar DS1 Pro modeline benziyor, belki satan kişi bilmiyor olabilir ama letgo üzerinden alışveriş yaparken çok dikkatli olun, şehirdışı alışverişler konusunda uyarmaya ihtiyaç duymuyorum bile zaten
Satici sehir ici merak etmeyin, sadece farkli bir ilcede bulunuyor kendisi. Aileme anlatabilirsem ve bana butcede 1k civari verebilirseler satici ile yuz yuze bile gorusup deneme yapmak isterim. Ama onumuzdeki ay kurban, para sikisikligi olabilecegi icin satici ile de konusamiyorum... Yasim 16 bunu belirteyim, 20 yaslarinda olsam satici ile rahat konusurdum.

Ikinci el 2 adet seymour duncan manyetik yaklaşık 2500-3000 tl civarına satılıyor, yukarıdaki sohbetinize istinaden bilgi paylaşımı amacıyla söylüyorum.
Bu yaz Jackson JS11 veya Ibanez GRG almayi planliyordum ama bu tarz bi' gitar gorunce konusunu acayim bilgi edineyim alma sansim olabilirse sansimi denerim dedim.
JS11'e gore bu gitar daha iyi olacagini dusunuyorum.

Gitar DS1 Pro modeline benziyor,
Bu olay beni sasirtti zaten, gitar DS3'e falan benzemiyor. Bu iste tuhaflik olunca ilgimi de cekti.
 
DS1 Kullanmıştım, DS1 arkasında aktif manyetik için pil kapağı var, DS1'in Siyah, Beyaz, kırmızı (şarak rengi gibi) ve yeşil (turkuaz da olabilir) dört rengi vardı. Ancak DS3'de değil cünkü DS3 bolt-on ve headstock siyah oluyor.

DS1'den yola çıkıp güzel gitar diyebilrim, bilinen les paul kasalarından oldukça ince bir gövdesi var, sustain iyi değil ama kötü de denemez. yukarda arkadaşların yazdığı gidi DS1 Pro ise ki öyle görünüyor. neck thru bir alet...

DS ve DC satanlar ya piyasası çok olmadığı için düşük fiyatlar istiyorlar (ki ben de zamanınıda DS1 i uygun fiyata almıştım) ya da DC1 veye DS1 ise üzerindeki EMG veya Seymour duncan Blackout'lara dayanarak abartı fiyatlar istiyorlar...
 
Son düzenleme:
Aileme bahsettim gitardan ikinci ele pek sicak bakmiyoruz ama elden deneyip yuz yuze olursa dusunuruz dediler. Para konusunda ise yapariz bir seyler dediler. Bu gitardan umutluyum sahsen. Ikinci el piyasasi gercekten kotu cevremde olan Ibanezleri veya Stagg elektro gitarlar 3.5k civari.
 
DS-3 sandığı için ucuza satıyor gibi görünüyor. Benim DS-2 gitarım vardı maalesef çalındı. Gitarı o kadar seviyordum ki yine aynısından almak istedim bulamayınca DC-2 aldım (kasa şekli dışında aynı gitar). Modern tip ince sap seviyorsanız daha iyisini bulamazsınız bence. Sonradan 2. el gitar arayan bir arkadaşıma da denk gelirse bu seriden bir gitar almasını söylemiştim bulup aldı çok memnun. Çalımı çok rahat, hafif ve konforlu gitar.
 
Aileme bahsettim gitardan ikinci ele pek sicak bakmiyoruz ama elden deneyip yuz yuze olursa dusunuruz dediler.
Ailelerin ilk tepkisi çocuk genç şimdi saf görür kazıklarlar fazla para isterler ... haklılar ama asıl sorun gitarın kalite veya fonksiyonalite sorunları... aile ile gidince ailede bunları anlayacak birisi var mı?
Yani öyle baba bakmasıyla, ana pazarlığıyla olmaz, sap bozuk mu, köprü stabil mi, eşik yıpranmış mı vs vs iyi kötü bilen biriyle bakmakta fayda var ya da kendi araştır, bu forumda da konuşuldu nelere dikkat etmelisin... herşeyi tartamazsın belki ama amatörce %70-80 bazı basit kontrolleri kendin yapabilirsin.
 
aile ile gidince ailede bunları anlayacak birisi var mı?
Yok tabii ki, su ana kadar her seyi ben arastirdim diyebilirim. 1 yildan beri bunun icin para biriktirdigimi biliyorlar, genel olarak fiyat skalasini da onlara anlattim ve arttigini da anlattim.

ya da kendi araştır, bu forumda da konuşuldu nelere dikkat etmelisin... herşeyi tartamazsın belki ama amatörce %70-80 bazı basit kontrolleri kendin yapabilirsin.
Buyuk ihtimalle kendim yapacagim. Forumda arastirmalara da ve videolari izlemeye devam edecegim. Size de tesekkur ederim.
 
Yok tabii ki, su ana kadar her seyi ben arastirdim diyebilirim. 1 yildan beri bunun icin para biriktirdigimi biliyorlar, genel olarak fiyat skalasini da onlara anlattim ve arttigini da anlattim.


Buyuk ihtimalle kendim yapacagim. Forumda arastirmalara da ve videolari izlemeye devam edecegim. Size de tesekkur ederim.
Satıcı ile anlaşabilirsen bir luthiere gidin beraber. Gerekli kontroller sonrası usta onay verirse alışverişi tamamlarsiniz
 
Geri
Üst