İzmir (30 yaş üzeri) Beste/Albüm Odaklı Heavy/Trash/Nu Metal - Hard Rock Grubu

Gercekten cok ilginc bir konusma geciyor, adam gitaristim bestem var demis biri de kafasi guzel heralde kirik turkcesi ve sacma sapan harfleriyle saydirip saydirip gel bizim gurupta sarki soyle demis 🙂 isin daha da ilginc yani gitarist ciddi ciddi olabilir demis, kankalasmislar ve ayrilmislar.
 
Gercekten cok ilginc bir konusma geciyor, adam gitaristim bestem var demis biri de kafasi guzel heralde kirik turkcesi ve sacma sapan harfleriyle saydirip saydirip gel bizim gurupta sarki soyle demis 🙂 isin daha da ilginc yani gitarist ciddi ciddi olabilir demis, kankalasmislar ve ayrilmislar.

Bunda ilginç bir durum yok. Arkadaş tanımadığı biriyle ilgili yanlış bir ön yargıya düştüğünün farkına varıp doğru olanı yaptı ve belli bir olgunluğa ulaşmış olan herkes gibi dostça elini uzattı. Bizde yanlışını anlayıp dostça elini uzatanın eli geri itilmez.

Bence burada esas ilginç olan senin yaşanmış bir olayı kendince küçümsedikten sonra hiç tanımadığın birinin yaşam tarzına, başkalarıyla olan iletişim şekline, kafasının güzel olup olmadığına karar vermeye kadar haddini aşan bir mesaj atmış olman.

Burada birinin çıkıp sana gerçekten "Sen kimsin ki başkalarına bu derece karışabileceğini sanıyorsun, herkes senin gibi mi olmalı? Amacın ne? Beklentin ne?" demesi gerek bence.

Başkalarına zarar verebilecek sınırları geçmediği sürece herkes istediği gibi yazar, istediği gibi konuşur, istediği gibi yaşar. Sana mı soracak? Bu nasıl bir mesajdır böyle?

Sana tavsiyem sınırını bil ki başkaları sana böyle sınırını hatırlatmak zorunda kalmasın.
 
Aslında adminlere bu konu içinde polemik olmasın diye gönderilerinizin silinmesini istedim silmediler ama sizin kendinizce vardığınız sonuca sadece şu cevabı vermek bence fazlasıyla yeterli olur, "Scream/Clean Vokal (Bestelerin vokal karakteristiği Chester Bennington'a yakın)" yazıp Chester Bennington örneği vermiş birine NU-METAL ÖĞRETİYORSUNUZ!

ADMİN, BU ARKADAŞLARA KAPIYA KADAR EŞLİK EDERMİSİN ARTIK LÜTFEN! KONU BOŞA KİRLENMESİN...
kankacım ben kimseye bişi öğretme derdinde değilim = ) nacizane soru sordum sadece... gerçekten cover yapmak istediğin gruplara bakıp NU-METAL yapmak istiyorum demen biraz fazla garip değil mi =)
 
Yani demek istediğim... Vokal buldun diyelim cayır cayır hem rap vokal hem chester gibi screamleri var elemanın.sen şimdi bu adama nasıl I DIED FOR YOU söyletmeyi planlıyorsun aklım valla almıyor...beste işlerine direk girceksen ben davullara talibim...
 
Yani demek istediğim... Vokal buldun diyelim cayır cayır hem rap vokal hem chester gibi screamleri var elemanın.sen şimdi bu adama nasıl I DIED FOR YOU söyletmeyi planlıyorsun aklım valla almıyor...beste işlerine direk girceksen ben davullara talibim...
Konuya cover odaklı değil sonuç odaklı yaklaşmamdan dolayı durum böyle. Cover sürecindeki olay grubun görüş bütünlüğü ve birlikte devam edilip edilmeyeceğiyle ilgili. O sırada ne çalındığıyla ilgili bir sorun yok. Herhangi bir şey çalınabilir. Projenin amacı albüm yani, cover yaparak barlarda sahne almak gibi bir amacı yada yaklaşımı olmayacak.

Hem zaten şuan ki bestelerin 2 tanesi Nu-Metal, diğerleri heavy metal, hard rock ve ballad. Yani ilanda da belirttiğim gibi birden fazla tarzda bestelerle ilerleyecek bir oluşum olacak ve bunun temelde bir nedeni var. Bestelerin her biri insanlık tarihinden, dünyanın mevcut durumundan, çarpık insan ilişkileri ve günümüz aile yapısı gibi konuları işliyor. Ve bazı besteler gerçekten underground olmaya ramak kalmış seviyede. Bu nedenle birlikte ilerlenecek kişilerin doğru seçilmesi önemli. Başta da söylediğim gibi amaç müzik yapmaktan çok kitleleri yönlendirecek sanatı ortaya koyabilmek. Bu nedenle herkes bu tarz bir oluşumun parçası olmaya sıcak bakamayabiliyor.

Besteler farklı tarzlar üzerinden kurulması ve düşülen vokal yanılgısı hakkında da basitçe şunu söyleyebilirim. Bazı besteler bazı konuların ciddiyetini ağır başlılıkla veya yüreklere dokunmaya çalışarak hatırlatırken(ballad veya heavy metal), bazı besteler bazı konuları alaya alıyor(hard rock), bazılarıysa uzun cümlelerden oluşan mısralar ve kıtalarla karşı tarafı cevap veremeyecek şekilde köşeye sıkıştırıyor(nu-metal). Yani farklı yapılar için farklı tarzları kullandım. Ancak parçaların vokal karakteristiği clean/scream olduğu için chester gibi vokal karakteristiği hepsini kaldırabilecektir. Zaten çift vokal üzerine kurulu bir yapı hakim.

Kısacası son konuşulan konulardan sanki bir nu-metal grubu kurulmaya çalışılıyormuş izlenimi oluştu konu içinde ama durum kesinlikle böyle değil.

Davul mevkiii konusunda tabiki yukarıda bahsettiğim türden bir oluşumun parçası olmak senin için sorun olmayacaksa varsa demolarını instagram üzerinden dinlemek ve ardından detayları konuşmak isterim.
 

Geri
Üst