Ezdrummer'da snare sesi sorunu!!

Arkadaşlar merhaba;

Evde kayıt olaylarına girdim ve bu işte yeniyim, kendimi geliştirmeye, öğrenmeye ve kendi şarkılarımı kaydetmeye çalışıyorum. Size de bir sorum olacak:

Evde kayıt yaptığım için şarkıların davul partisyonlarını ezdrummer kullanarak kaydediyorum. Kick ve tom seslerini belli efektler (supressioni compressor vs..) kullanarak istediğim seviyeye getirdim sayılır. Fakat snare sesleri hiç istediğim gibi olmuyor. Şöyle ki; sesler çok fazla metalik geliyor (tenceyere vurur gibi) ve karakteristik bir snare tonu elde edemiyorum. Mesela Rullo'nun Odyssey albümündeki sound'a yakın bi sound elde etmek istiyorum. Tavsiyelerini nelerdir, ne yapmam gerekir?

Ayrıca şu davul programı daha iyidir diyebileceğiniz programlar var mıdır?

Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
elındekı program cok basarılı.bu program her turlu ısını gorur. tonlamalar ıle ılgılı ıkı onerım olucak.

ılkı; hazır yazılı davulları kullanman. kayıt sayfasında mıdı kanalına cık ezdrummer ında vst kurulu. ezdrummerın kendı program on yuzunu acıyosun ve altta ortada dıkdortgen bolumun ıcınde sectıgın davul ve atak cınsını ayzan yazıyı ornek pop rock-fılls2 tutup mıdı sayfasına brıakıyosun. yazılı olan trampet dahıl tonları hazır davul akısını kullanıyosun.

ıkıncıcı; davulumu kendım ayzarım dıyosankı buna hıc gerek yok aslında. neyse yazdın. hemen netten 24 mb lık ızotopi versıon 4 u ındırıyosun bu bır masterıng programıdır. yazdıgın davul kaydının mıdı sayfasına programı ekleyı kanalaı sadece davul kanalını ıstedıgın tarza yonelık masterıng yapıyosun.

hadı basarılar. deneme yanılmadır ama bunalrın temelı. ugrasa ugrasa cozersın.
 
ez drummer ın arayüzünü açıp , alttaki track lerden bütün fader ları ayrı ayrı track1 track2 track3 ... die yayıp , sonra cubase ara yüzündeki vst.enstrumans folderından bütün davul parçalarına ayrı ayrı müdahele edebilirsin. ez drummerın zaten trampetleri çok tencere gibi bi kaç eq darbesi ile onu yumuşatıp sonrada güzel bi compressorle sinyali dengeleyip seviyesini yükselttinmi işini görür sanırım.
 
Geri
Üst