Manyetik Bağlantılarını Delikli Board Üzerinde Toplamak?

Sıklıkla manyetik değiştiren birisiyim ve her seferinde manyetik bağlarken sıkıntı çekiyorum. Gitarımın arka kapağının içindeki çukurdaki kablolar, potanslar çorba gibi birbirine girmiş. Her manyetik değiştirirken işkence oluyor. Ülkemizde manyetik konusu çokca işlenen bir hadise olmasına rağmen, bağlantıları ile ilgili çok fazla görsel, şemasal detaylar içeren konulara rastlayamıyorum. Daha çok, gitarıma hangi manyetik daha iyi gider tavsiye başlıkları ile karşılaşıyorum.

Elektrik/elektronikten çok anlayan biri olmamama rağmen, kendi mayetiğimi takakacak kadar lehim vb işlerini ancak yapıyorum. Merak ettiğim şu :

Gitarımın elektrik, elektronik aksamlarının olduğu yuvadaki tüm bağlantılara birer kablo çekip bunları bir deliklikli devre board un da toplasam ve her manyetik takacağım zaman, potansa vb uzanmak lehim yapmak yerine, işlerimi hep bu board üzerinde halletsem olabilir mi?

Boşa angarya bir iş mi olur yoksa işlerimi kolaylaştırabilir mi? Deneyeniniz var mı veya manyetik takmayı kolaylaştıracak başka çözümler deneyenleriniz oldu mu acaba?

Bu başlıkta bu konuları tartışmak ve değerli yorumlarınızı duymak istedim. Aslında ellerinde olanlar, mevcut veya alternatif manyetik bağlantı şemalarını bu başlığa koysa çok şık olurdu. Ben Ibanezime klasik Jemsite taki klasik devre bağlantısını yapıyorum. Ama bir çok alternatif yöntem mevcut sanırım ve denemek istiyorum. Bu konulara hakim olup benim gibi bir elektronik cahili:LOL: ile paylaşıp, beni aydınlatabilirseniz, hem bana, hem de elektronikten çok anlamayan bir çok kişiye referans olabileceği kanısındayım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
EMG hiç takmadım ama, şahane bir olaymış gerçekten. Daha dün gitarın komple iç tesisatını potansiyometreden, dişi jackına, swithine, kablosuna kadar yeniledim/değiştirdim. Tam bir işkenceydi. Bir de benim RG470 in cavity inanılmaz dar canıma okundu.:confused: Şu EMG sistemi çok güzel duruyor, bir de Seymour Duncan da böyle bir sistem görmüştüm galiba, lehimsiz manyetik bağlama diye ?
 
ya harbi kaçıncı yüzyıla geldik robot gitarlar kendi kendine efektli akort yapabilen gitarlar,neredeyse kendi kendi çalacak gitarlar var şuna bir çözüm bulamadılar hala adem-havva dan kalma yöntemleri kullanıyoruz lehim nedir ya sırf bu işten üşrndiğimden bu işlere hiç girmek istemiyorum adım adım anlatan bir şema ve video varsa çok iyi olur.O jacklı-switchli-lehimsiz sistem seymour duncanda da varsa(ya da başka marka pasif manyetiklerde) süper olur.
 
Seymour Duncan yapti o olayi. Liberator adi altinda satiliyor. Iste resmi:
liberator-pickup-leads.jpg


liberator-volume-pot.jpg

Lehim falan olmadan bir tornavida ile degistirebiliyorsunuz manyetikleri:
http://www.seymourduncan.com/liberator/
 
böyle devreler farklı manyetik kombinasyonlarının yapılmasını zorlaştırabilir bir de. yapacağın her manyetik değişimine elverişli aksamlar icat etmek gerekli geleceği düşünerek.

yok satılmıyor ayrı olarak. satılsa bile sadece emg ler için. belki bazı manyetikler için işe yarayabilir.

Evet bu yorum doğru. Mesela 81-85 Aktif manyetiğin arasında pasif manyetik olduğunu düşün bu set bir işe yaramıyor o durumda. ya da spit coi bağlıycan mesela al başka bir kombinasyon
 
bu da olmamış.Neden emg gibi takmalı çıkartmalı sistem yapmamışlar ki.Tüm SD kullanıcılarına 25 dolara kakalamak için ameleliği bir nevi azatmışlar.Bunun yerine erkekli-dişi manyetik kablo ve potans ucu üretseler hiç sorun olmayacak.Yok o ince telleri oraya hizala,sok,vidala...
 
Geri
Üst