Ibanez Rg320fm Ile Rg350dx Klavyesi Aynı Mıdır?

İbanez RG320FM ile RG350DX klavyesi aynı mıdır? yani rg320fm in klavyesi de rg350dx in klavyesi gibi ince ve rahat mı arkadaşlar? Bu yakınlarda bir arkadaştan rg320fm almayı düşünüyorum, 2004 kore malı 500TL civarında, sizce uygun mudur? bu fiyata tavsiye edermisiniz ?
 
kore üretimi rg320fm 500 tl ise kaçırma bence arkadaşımda vardı biraz kullanmıştım gerçekten fiyat performas olarak çok çok iyiydi.hatta manyetik takviyesiyle prestigeler ile kapışır diyenler var ama okadarını bilmiyorum ama şunu söyleyeyim iyi gitardır ve klavyesi rahattır...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
peki o fiyata endonesia rg350dx falan bulabilirsem hangisi daha mantıklıdır? rg320fm in manyetikleri INF manyetik değil eski stock manyetikleri kullanılmış sanırım o seneki modellerde.
 
Kore yapımı RG320fm klavyesi Endonezya olanlar ile aynı değildir ve çok daha üstün bir sapa sahiptir.

2006 Kore yapımı bir RG320fm sahibiyim, sapta binding yok ancak Japon muadillerine eşdeğer bir dot klavyeye sahip. Eğer almayı düşündüğünüz RG320fm Kore ise, klavyesi dot inlayse ve binding yok ise 500 TL çok çok iyi bir fiyat, kesinlikle kaçırmayın derim. Bu seri Japon modellere çok yakın bir seridir ve gövde ağacı da çok kalitelidir.

INF olayına takılmayın, gerektiğinde manyetikler her zaman değişebilir.

Benim 2006 modelin resimleri:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/820/ibanezrg3201.jpg/][/URL]
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Evet binding yok dot klavyeli kore yapımı, edge pro II köprüsü var. Şimdi baktım da 2004 kore olan modellerinde manyetik olarak powersound kullanılmış http://ibanez.wikia.com/wiki/RG320FM
Soğudum aletten birden, INF ye yakın bir manyetik olsaydı bari orta sınıf bir gitarda neden bu dandik manyetikleri kullanırlar anlamış değilim benim ilk en ucuz cort da bile bu manyetiklerden vardı.

Manyetikler değişebilir belki ama o manyetikler için de minimum 150-200 vermek gerekecek :( gitar 700'e gelecek. Bunun yerine bir 350dx alsam 600TL civarına daha mantıklı değilmi?
 
O fiyata alınabilecek bir gitar bencede.
Mastodon, konu olarak bura değil ama yazdığın için sormak istedim," dot inlayse ve binding " ne demek. Yani olsa klavyede iyi mi demek olmaması daha mı iyi. Yakında bir ibanez daha alıcam bende, merak ettim.
 
Onlar klavyenin görselliğini belirleyen hususlar. Dot inlay dediği klavyede gördüğün yuvarlak şeklindeki beyaz şekiller, binding ise klavyenin yanındaki beyaz kaplama.
 
Ibanez'ler Evo manyetik ile çok iyi anlaşıyor, bunu alıp köprüye Evo takacaksın, mis gibi olur. Bende zamanında RG320 kullanmıştım, güzel gitar.
 
Manyetikler değişebilir belki ama o manyetikler için de minimum 150-200 vermek gerekecek :( gitar 700'e gelecek. Bunun yerine bir 350dx alsam 600TL civarına daha mantıklı değilmi?
Bence değil.. Manyetik modifiyesi yapılmış bir RG320fm için 700 TL uygun bir fiyat. Yine de tabi ki sen bilirsin. Ben şahsen Endonezya Ibanez'lere ısınamamış bir insanım.. Zira aradaki kalite farkları özellikle uzun vadede ortaya çıkacaktır.. ve çıkıyor da..

O fiyata alınabilecek bir gitar bencede.
" dot inlayse ve binding " ne demek. Yani olsa klavyede iyi mi demek olmaması daha mı iyi. Yakında bir ibanez daha alıcam bende, merak ettim.
Aynen AykanKK arkadaşın açıkladığı gibi..

Yazdığım genel bir bilgi değildi yanlız sevgili tonedrive, bu modele özel olarak yazdım. Yani genel olarak sapta dot inlay olanlar binding olanlar daha iyidir diye birşey yok, Kore RG230fm modeller için yazdım yanlızca, karışıklık olmasın..
 
Anlıyorum. Peki köprü hakkında ne diyorsunuz? eski edge 2 pro köprüler edge 3 lerden daha mı iyi?
Bir de istanbulda herhangi bir müzik market de manyetik değişimini yapabilir mi? manyetik değişimi ve gitar bakımı vs. konularında istanbulda anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz yerler varmıdır?
 
Geri
Üst