Hi Gain, Hardrock, Blues Tarzı Lambalı Amfi Önerileri??

istediğim amfi aslında jvm 410, fakat bütçem (+,-)1500lira civarı ve acil bir amfi almak durumundayım.
*gitarım les paul. çok sert metal tonlarına ihtiyacım yok.
*örnek sound olarak herkesin bileceği birkaç gitarist sayayım, zakk, slash, gary moore sololarındaki soundlar gibi. tabiki aynısını beklemiyorum, yakın tonlar arıyorum.
*sahnede kullanacağım ve aradığım gain için kabini 12''> olmalı.
*önereceğiniz amfi tek kanal da olabilir,güzel ton ve karakter higaine müsaitse pedallarla boost da edebilirim(önerilen amfiye hangi pedal önerisi de alabilirim bu durumda)
*vintage tonlarla kısıtlanmamış, modern tonları içerebilecek bir amfi arıyorum...
*soru olarak: laney lc30, blackstar ht5r, jetcity nasıllar bu tarza? kullanan, deneyen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
 
LC30 II 'yi özetleyeyim.

Drive'ı benim için özellikle düşük volümlerde biraz fazla tiz, normalde clean kanalını tercih ediyorum. TC Electronic Nova Drive ile kullanıyorum.

Class A tipi bir amplifikatör. Tuşeye bayağı bir hassas. Clean'leri çok iyi. Class A tipi olduğundan lamba ömrünün daha kısa olmasını beklemek lazım. Muhtemelen 1000 saat civarında kullanmışımdır, bir 12AX7 değiştirmem gerekti.

Reverb'ü iyi.

Amfi bundan önce kullanmış olduğum Fender BJ'ye göre genel olarak daha esnek. Ancak onun kadar güçlü bir bas tepkisi yok .

Kendi hoparlörü Celestion 70/80 çok çok iyi değil. Vintage 30 veya G12H türü bir değişiklik iyi olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
laney serilerini denedim hep. dediklerin doğru, ben de alsaydım clean için alırdım, çünkü drive olarak baya modern, higainde baslı midli sert tonlara sahipler..
ben blackstar ht40 alacağım sanırım. türkiyeye gelmesini bekliyorum..
 
Ben de Blackstar'a bir göz atın demek istiyorum istemesine ama forumlara bakıyorum Blackstar'lar mağazada en son Temmuz - Ağustos 2011 gibi görülmüş... Dün sordum bir haftaya gelir diyorlar, aylardır o bir hafta gelemedi bir türlü... :poop:
 
tweet karakterli amfiler les paul ile pek uyumlu gelmiyor benim kulağıma.. yoksa bir blues jr düşünürdüm tabiki
 
Dün yine sordum, kendinden emin bir ses tonuyla haftaya kesin geliyor dediler... :mad: Aylardır forumdaki başlıklarda bile 3-4 parti alım satım dönmüştür, bunlar hala amfi getirecek :)
 
Dün yine sordum, kendinden emin bir ses tonuyla haftaya kesin geliyor dediler... :mad: Aylardır forumdaki başlıklarda bile 3-4 parti alım satım dönmüştür, bunlar hala amfi getirecek :)

Hatta bana bu sevkiyatın içinden amplikatör alabilmek istiyorsanız parasını şimdiden verin dediler. 8 aydır bir sevkiyat bekleniyor bir şekilde. Gelecek mal da yetersiz olacak.

Distribütörlüğü hakkıyla yapılamayan bir marka daha..
 
Gelecek mal da yetersiz olacak. Distribütörlüğü hakkıyla yapılamayan bir marka daha..

Malesef... Sene başında neredeyse ön ödeme yapacaktım iyi ki yapmamışım... Hadi ön ödemeye indirim yapsalar onu da anlarım da ne zaman geleceği belli olmayan amfiye neden ön ödeme yapayım yav? Schecter'da da aynı sorun olmuştu, can çekiştire çekiştire beklettiler, en son gitarlar geldi denildi. Mağazaya gittim sorduğum gitarı almaya ama gitar yok ortada. Hani gelmişti dedim, zaten az sayıda geldi onlar da diğer mağazalarımıza gönderilmiş diyince tepem attı, o hızla Zuhal'e daldığım gibi avatarım'daki canavardan aldım.
 
Geri
Üst