Ses Kartı Ve Mikrofon Tavsiyesi (edirol & M-audio)

Arkadaşlar Merhaba,

Amatör olarak vokal kaydı yapma niyetindeyim, Güçlü bir PC'ye sahibim.
Daha önce hiç kayıt yapmamış birisi olarak yapmış olduğum araştırmalarda bir iki marka/model arasında kararsız kaldım,
Ses Kartı; M Audio Fast Track USB 2 ile Edirol UA 4fx arasında kararsız kaldım,
Anladığım üzere M Audio çok popüler bir ses kartı ve kullananların çoğu memnun, ancak bugün usta bir kayıt tekniseyinden aldığım bilgi Edirol'un daha güçlü bir (daha kemikleşmiş) sesi, M Audio'nun ise daha yapay bir sesi olduğu yönündeydi.
Bu 2 kart veya tavsiye edebileceğiniz bu kategoride diğer kartlar hakkında bilgi veya öneri verebilirmisiniz ?

Mikrofon; Samson C01, Rode NT-1A bu 2 mikrofon arasında dağlar kadar fark olduğunu biliyorum, gönlüm rode'dan yana ama iyi bir yalıtıma sahip olmadığım için bu mikrofonun dışarıdan her sesi alabildiğini öğrendim. Samson C01 ise evde kayıt için yeterli gibi gözüküyor,
Bu 2 mikrofon veya tavsiye edebileceğiniz bu kategoride diğer kartlar hakkında bilgi veya öneri verebilirmisiniz ?

Yine bu ürün kategorilerine yakın, kulaklık öneriside bekliyorum.

Para çok önemli değil demek istemiyorum ama şevkimin kaçmayacağı en uygun fiyat/performanslı ürünleri almak istiyorum.

Yorumlarınızla bana yardımcı olabilirmisiniz ? Şimdiden teşekkürler,
 
Edirol UA 4fx daha iyi bir kart. Bahsettiğin 2 mikrofon da kondanser mikrofon olduğu için oldukça hassaslar, 2si de ev ortamında kullanılabilir, ev ortamında gain'ini biraz azaltarak kullanırsan ve doğru konumlandırma yaparsan, çevresel sesleri çok almaz. Samson CO1 başlamak için iyi bir tercih, oldukça temiz bir sesi vardır. 2. elde 100 TL'e kadar bulunabiliyor, bulursan CO3 almanı tavsiye ederim, çünkü o da 100 TL'e bulunabiliyor.

Başlangıç seviyesinde az çok her kart aynıdır, istersen yamaha audiogram 6, emu 0404 usb2'de alabilirsin, tavsiyem usb2 veye firewire destekli bir kart alman. Senin bahsettiğin kartlar usb1, yüksek bitrate'de gecikme yaşatabiliyorlar ama tabii 44100 24bitin üstünde pek bir şey de yapman gerekmez.

presonus firebox, m-audio firewire solo serisini önermiyorum, pre-ampleri rezalettir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Cooldog Selam,
M Audio Fast Track USB2 olarak gözüküyor, bu usb 2.0 değil mi ? bu 2 kartla gecikme yaşanabilecekse, daha az gecikme yaşanacak en uygun kart hangisidir ? (fiyat/ performans'ta önemli)
Edirol UA 4fx USB2.0 mıdır ? Tşk.
 
Merhaba,
Bende amatör olarak biraz ilgilendim kayıt işleri ile, daha çok gitar kaydına yoğunlaşmıştım ben M-Audio Fast Track Pro kullandım MXL990 ve 991 mikrofonlar ile, ancak fast track prodaki preamplar bile çok yetersiz harici bir preamp ile desteklerseniz M-Audio ile iyi sonuçlar alabilirsiniz. Presonus bluetube veya tubepre güzel preamplar tavsiye edebilirim. Mikrofon konusunda ise rode nt2a diyebilirim. Söylediğiniz 2 mikrofonda kondenser mikrofonlar ve yalıtım olmaması ikisi içinde prooblem ancak rode daha hassas daha iyi yalıtım gerektirir gibi bi sonuç çıkmamalı. Aslında ses kartı olarak apogee duet 2 yi önericem ama sanırım windows ortamında çalışmıyor.
 
Merhabalar, bende şu an M Audio Mobilepre Usb kullanıyorum. Fiyat/performans olarak gayet iyi, preamp olarakda bence yeterli evde ki amatör kayıtlar için . Bildiğim kadarıyla fast track 2'lerde 1 adet xlr girişi var. Bunda 2 adet 48V xlr ve 2 adet jak girişiyle beraber bir adet stereo mic + bir adet stereo hoparlör çıkışı var. Ayrıca kulaklık içinde ekstra volume ayarı ve stereo giriş mevcut. 128 kb/sn kalitede kayıt alıyorum. Araştırmanı tavsiye ederim.
 
Cooldog Selam,
M Audio Fast Track USB2 olarak gözüküyor, bu usb 2.0 değil mi ? bu 2 kartla gecikme yaşanabilecekse, daha az gecikme yaşanacak en uygun kart hangisidir ? (fiyat/ performans'ta önemli)
Edirol UA 4fx USB2.0 mıdır ? Tşk.

Yeni çıkan fast trackler usb-2 ama eski modelleri usb-1'dir. Örneğin Pro modelleri eski seride USB1'dir. Edirol de USB1'dir. EMU 0404 USB2'i kullanabilirsin, iyi bir karttır. Eğer daha üst kartlara yönelirsen pre-ampleri de iyi olacağı için ev kullanımında ek maliyet gerektirmez. Aslında bu biraz da şans işi, herkes her kartı deneyemiyor, örneğin ben Konnekt 6 aldıktan sonra çok rahat etmiştim ama ondan daha pahalı olan M-Audip FW410'un pre-ampleri kötüydü.

Üstte de belirtmiştim, dikkatli okumamışsınız, gecikme ancak çok yüksek bitrate'de problem çıkartır, örneğin 88khz, 24bit kayıt alamazsınız, gerek de yok. 44100 yeterli.
 
M-Audio Fast Track USB 2 ses karti olarak kabul edilemez. Bosu bosuna almayin on-board ses kartindan farksiz. Preamplarina preamp dememin sebebi teknik olarak preamp olmalari ama dunyanin en vasifsiz preampleri. Bu fiyat skalasinda(300-400 TL) sifir alinacaksa Scarlett 2i2 tek tercih. 2. elde 2-3 model daha listeye girer. M-Audio'lara elinizi surmeyin.
 
M audio'nun ses kartlarını sevemedim hiç. Bütçeyi biraz üste çekip Presonus , Focusrite, Emu, T.C Elektronic'in giriş seviyesi ürünlerini almak daha mantıklı. Çok üste çıkıldığında da RME'den vazgeçmemek lazım.
 
tavsiyeler için teşekkürler, m-auido ve türevlerinden uzak duracağım, gerekirse biraz daha bekleyip, focusrite veya t.c. almayı planlıyorum.
 
slm arkadaslar rode nt1 almayı düşünüyorum ama aklım rodent1a da kalıyor sizce hangisi ni alsam memnun kalırım.600 700 civarında bi ses kartı önerirmisiniz bana sizce ne almalıyım sonuclarından memnun kalmak adına tavsiyeniz ne olur?
 
Geri
Üst