Manyetik Değişiminin Tona Etkisi

merhaba arkadaşlar strat ve tele olmak üzere squier gitarlarım var ikisinde de amerikan fenderden çıkma manyetikler taktım manyetik değişimini yapan abimizin atölyesinde fender twin reverb amfi vardı değişimden sonra manyetik değişiminin etkilerini o amfi de hissetmiştim ancak kendi amfimde ( line6 spider 4 30 ) sanki tonal anlamda hiç bir fark yokmuş gibi geliyor amfimin çok da kötü olmadığını ve tonal değişikliği evde de hissetmem gerektiğini düşünüyorum siz de problem gerçekten amfide mi yoksa atölye de duyduğum sound gitarlarımdaki ton değişikliği değil amfinin güzelliğinden mi kaynaklanıyor ?
 
Geçmişte squier strata bende manyetik modifiyesi yapmıştım. Çok aham şaham birşey olmuyor zaten. Clean'de ve hafif overdrive'lı tonlarda kendisini belli ediyor. Ama kulağın çok iyi değilse bazen bu farkı anlamayabiliyosun.
Senin sorunun ise seninde belirttiğin gibi amfi. Çünkü orada denediğin amfi fender twin reverb, senin evde kullandığın amfi ise modellemeli amfi.
Yani tonal olarak arada dağlar kadar fark var.
Sonuç olarak gitarında tonal anlamda değişiklik var elbette.O yüzden forumda ki çoğu kişi, iyi bir gitardan evvel iyi bir amfi almayı öneriyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
kesinlikle zaten sanırım su an amfiden aldığım ton hangi gitarı takarsam takıyım çokda değişeceğini düşünmüyorum gitarın değil amfinin tonunu alıyorum dediğiniz gibi önemli olan iyi bir amfi
 
kesinlikle zaten sanırım su an amfiden aldığım ton hangi gitarı takarsam takıyım çokda değişeceğini düşünmüyorum gitarın değil amfinin tonunu alıyorum dediğiniz gibi önemli olan iyi bir amfi

Farklı karakterde gitarlar kesinlikle farklı tınlayacaktır amfinizde ama yakın karakterli gitarları denerken anca 2 gitarı karşılaştırdığınızda tonal farklı anlarsınız. Aslında değiştirdiniz manyetiklerden dolayı da fark oluştu ama farketmeniz için gitarınızın önceki haliyle karşılaştırma yapamazsanız gerekiyor. Bir de tabii ne beklediğiniz önemli, beklemeniz gereken genel olarak biraz daha temiz ve parlak tonlar olmalı, karakterde bir değişim olmaz. İllaki tizleriniz daha artmış, midler dengeli hale gelmiş, çıkış gücünüz artmış ve overdrive tonlarınız güzelleşmiştir, tabii gürültü de azalmıştır.

Farkettim dediğiniz ton farkı Fender Twin Reverb'in tonları aslen, ona önceki halini de taksanız illaki iyi tınlayacaktır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
evet tabiki bir gelişme var ancak dediğim gibi sanırım beklentilerim çok daha yüksekti.aman aman bir farklılık göremeyince hayal kırıklığına uğradım .görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
 
Yani tamam işte, o kadar olur zaten, çok fazla bir şey beklemene gerek yok, çok büyük fark çok çok iyi sistemlerde belli olur. Bir de çok farklı bir karakter bekliyorsan direkt single-humbcuker ya da dimarzionun yüksek çıkıştı manyetikleri, aktif single emg gibi bir şeyler denemen gerekir, aynı tarzda bir şeyler denersen sonuç aşağı yukarı böyle olacaktır. Çünkü stratların orjinal singleları da klasik strat tonuna uygun, dengeli midli, yüksek tizli, düşük çıkışlı vintage karakterli oluyor, squier'a takılanlarda onların çok kötü işlenmiş ama empedans değerleri aşağı yukarı yakın olan manyetikler.
 
Geri
Üst