Hangi bas gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Öncelikle merhabalar şu an klasik gitar çalmaktayım fakat yakın bir zamanda Allah nasip ederse bas gitar alacağım gitar ve amfi olarak tavsiyeleriniz varsa alabilir miyim ? Bütçem gitar+amfi için 600tl civarındadır. Elbette bas gitar hakkında ''bütün'' tavsiyelerinizi sizlerden bekliyorum. Birde tel sayısı hakkında 4 veya 5 istiyorum ama bu konuda bilgi sahibi değilim.
 
Başlangıç için eğer sıfır alınacaksa cort action bass ve vox un kulaklık amfileri veya küçük çaplı bir amfi alınabilir. Fakat 30 w altı küçük çaplı amfiler pek bir tat vermiyor (istisnalar var fakat bu fiyat aralığında ben rastlamadım). Bu durum bazen bass gitardan soğutuyor bundan kelli kulaklık amfisi tavsiyem. Hem ilerde sıkışık durumlarda insanları rahatsız etmeden egzersiz yapmana olanak sağlar. Ama ikinci el alınacaksa daha fazla çeşit önerilebilir hem gitar hem amfi için.

Tel mevzusuna gelecek olursak tamamen ihtiyaç meselesi.Üst tarafa Si teli (veya duruma göre alt tarafa do teli) ek notalar, birkaç teknikte kolaylık ve uygulanabilirlik sağlıyor ki bu teknikler başlangıçta pek kullanılan teknikler değiller. Başlangıç olarak kaç telli istiyorsan alabilirsin çünkü pek bir şey farketmeyecek senin için en azından göz zevkini tatmin eder tabi bir yönden de elin alışır. Kısaca istediğini alabilirsin 4 veya 5 telli ilerde ihtiyaç doğrultusunda (veya tarz doğrultusunda) kararını verirsin.
 
Sıfır almanı kesinlikle önermem,her yerde sıfır ayarında sıfır fiyatının çok altında baslarla dolu.Düşük seviye cortlarla aram pek iyi değildir o yüzden uzak dururum.En önemlisi yapacağın müzik türüne göre bas alman olacak.Gidip jazz funk yapacaksan rbx gibilerinden humbucker manyetikliler tercih edilmez.Yapacağın müzik türünü yazabilirsen herkesden daha net bilgiler alabilirsin
 
baslangic icin ibanez ya da cort iyidir. 5 telli olmasi da derin seslere inebilmek disinda pek bir sey degistirmez ama fena groovelar da yakalayabilirsin. genel olarak da bas gitara baslamadan once klasik calmak tavsiye edilmez :)
 
baslangic icin ibanez ya da cort iyidir. 5 telli olmasi da derin seslere inebilmek disinda pek bir sey degistirmez ama fena groovelar da yakalayabilirsin. genel olarak da bas gitara baslamadan once klasik calmak tavsiye edilmez :)

hocam ben şu gitar çalmadan önce vs şeylere katılmıyorum ya,ne isterse direk onla başlasın zevki neyse onla alakalı gitar veya başka enstrümanla başlamalı.Tabi bütçenin de yetmesi lazım
 
Size tavsiyem bütçenizi arttırmanız yönünde olacaktır. Çünkü o fiyat aralığındaki gitarlar biraz ileride, size bir sürü sorun yaratacak ve elinizden çıkarmak isteyeceksiniz. Bütçenizi zorlayarak, daha uzun süreli, rahatça kullanabileceğiniz bir enstrüman almanızı öneririm.
 
dostum biraz bütceni yükselt derim şimdi gidip bu gitarlardan birini alırsan çalışını ilerlettiğinde daha yeni başka başka gitarlar isticeksin ve bu tür gitarlar elinde patlıcak bence biraz sabır ve bütceni 400-500 lü rakamlara cıkarmanı tavsiye ederim
 
Merhabalar. İlk önce nasıl birşey arıyorsun ? Bütçen ne kadar ? 4-5-6 tel farkedermi ? Bunların cevaplarına göre bir yönlendirme yapmak daha sağlıklı olacaktır.
 
Bass gitar hakkında hiçbir şey bilmiyorum, bir arkadaşımın doğum günü üzerine bass gitar almak istedim fakat yardım gerekli.


Elektro bas gitar marka*model önerileriniz varsa nedeni ile birlikte açıklarmısınız?
 
Okulda müzik grubu kuracağız ve bas gitar almam gerek . Yeni başlayacağım sayılır model marka ve özellikleri hakkında yardımcı olur musunuz ?

Arkadaşım washburn iyi dedi ama sizden de duymak istedim .


Bu konularda acemi sayılırım bu yüzden anlayabilecğim sekilde anlatırsanız sevinirim . :)
 
Ibanezler sert tonlarda oluyor biraz daha. Jay Turserlar güzel. Tanıdığım iki bass gitarist abim sahnede kullanıyorlar. 400 lirayı geçmeyen bir bass gitar. Onun dışında marka olsun diyorsan Cort alabilirsin. Yamaha bass gitarlarda çok güzel elektrolarını beğenmiyorum pek ama bass gitarları güzel. Marka çok. Müzik tarzına göre seçmelisin marka model.
 
Daha cok metal calişicaz . ve örnek olarak bir gitar link i atabilirmisin birde emin degilim ama bas gitarlardaki tel sayisi 4 . bu arta biliyormu artarsa hangisi daha iyi ?
 
Geri
Üst