The Hobbit

The_Hobbit:_An_Unexpected_Journey_74.jpg
Tolkien'in, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncül kitabı olarak da görülen Hobbit'ten, üçlemenin yönetmeni Peter Jackson tarafından sinemaya uyarlanan Üç filmlik Hobbit macerasının ilk bölümü olan Hobbit: Beklenmedik Yolculuk/The Hobbit: An Unexpected Journey ile bu sefer Bilbo Baggins'in gençliğine gidiyoruz.
Bilbo huzurlu Hobbit toprakları olan The Shire'da yaşarken bir gün büyücü Gandalf aniden ortaya çıkar ve baş kahramanımız Bilbo kendisini efsanevi savaşçı Thorin tarafından yönetilen 13 cücelik maceracı bir grupta buluverir. Ejder Smaug’dan Erebor’un kayıp Cüce Krallığı’nı geri almak için çıktıkları bu yolculukta Goblinler, Orklar, öldürücü Warglar, Dev Örümcekler, Şekil Değiştirenler ve Büyücülerle dolu yollardan geçeceklerdir...
Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden tanıdığımız Ian McKellen, Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood, Orlando Bloom ve Andy Serkis'i yeniden seyredeceğimiz filmde Richard Armitage, John Bell, Luke Evans, Ryan Gage, Evangeline Lilly, Bret McKenzie, Graham McTavish, Mike Mizrahi, Jeffrey Thomas ve Aidan Turner gibi kalabalık bir oyuncu kadrosu da eşlik ediyor. Filmin senaryosunda ise yönetmen Peter Jackson'ın yanı sıra Fran Walsh, Philippa Boyens ve Guillermo del Toro'nun imzası var.​
Gösterim Tarihi: 14 Aralık 2012​
 
Gezegen de yüzüklerin efendisini izlememiş son adam olarak dün gece ilk filmi izledim. herifçioğlu ne yazmış lan! iyi iyi fantastik diyarlar. christopher lee star wars tan sonra burda da hain-şerefsiz rolünde çıktı lan. kalan iki filmi de izleyim de şu hobbit filmi vizyondayken yetişeyim.

not:mordor un resmi müziği black metal olsa gerek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Kitabı çok şahaneydi. Filmde öyle olacağı kesin. İlk iki film kitabı konu alacak, 3.film ise Tolkien'in geçmişte sağa sola yazdığı notlardan bir derleme olacak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Yalnız kitapta olmayan karakterler var filmde. Legolas, Frodo vs... Bunların hiçbiri kitapta yoktu.

Gandalf'ı kim seslendirmiş çok merak ettim. Malum, İstemi Betil artık hayatta değil.
 
Yalnız kitapta olmayan karakterler var filmde. Legolas, Frodo vs... Bunların hiçbiri kitapta yoktu.

Gandalf'ı kim seslendirmiş çok merak ettim. Malum, İstemi Betil artık hayatta değil.

Sir Ian McKellen'ı kendi sesinden dinlemek varken dublajını kimin yaptığının ne önemi var... Müşfik Kenter'e dublaj yapılması gibi bir şey...

Tabii bunu yazdım ama çok kötü bir anımı hatırlamadan da edemedim. Star Wars - Attack of the Clones'a İstanbul yerine İzmit'te gitme gafletinde bulunmuştum ilk gösterime girdiğinde.... Film başlar başlamaz ben kendimi dar attım salondan, Star Wars görüntüleri üzerine Türkçe dublaj duyunca Dünyayı Kurtaran Adam seyrediyormuş gibi dehşet verici bir hisse kapılmıştım çünkü. Salondan her nasıl çıktıysam, yer gösteren kız yanıma gelip "Ne oldu ?" diye endişeyle sordu. Ben "bunun altyazılısı yok mu ?? dedim. Yokmuş efendim. O kadar dellenmişim ki, bileti geri vermeyi denemeyi bile düşünmeden çıkmışım sinemadan. İstanbul'un dibinde bile böyle filmlerin orjinal izlenemeyebildiğini ve insanların dublaj izlemeye mahkum bırakıldığını da böylece öğrenmiş oldum.
 
Şu filmlere Blind Guardian'ın soundtrack yapamıyor olması çok yazık bence. LOTR serisi sinemaya uyarlandığında Tolkien'ın oğulları istememişler özellikle bunu. Tolkien yahudi, BG da Alman bir grup çünkü. Yoksa bir Bard's song The Hobbit dinlenirdi filmin sonunda.

 
bu tarz yapımlara klasik müzik uyuyor. metal müzik biraz işin fantastik gerçekliğini bozar. yoksa bu olsun,game of,star wars,harry potter cayır cayır metal olabilirdi. mordor black metal ama.
 
Dün rüyamda 2.filmi izledim

Çok pis spoiler. kitabını okumayan bakmasın.

Thorin'in öldüğü sahnede zırıl zırıl ağladım. Resmen salya sümük olmuştum.
 
Açmayın tehlikeli spoiler :D

LOTR filmlerine göre bu filmin montajı görsel efekti falan daha zahmetsiz olsa gerek. Her ırktan adamı yan yana göstereceğim diye türlü çeşit kamera hilesiyle uğraşıyorlardı. Bunda pek hileye girmeden normal adamı cüce diye yutturacaklar herhalde bize. Hobbit ile cüceler arasında çok abartı fark yok sonuçta.

Konu açılmışken cücelerin adını da verelim herkes ezberlesin :D Filmi izlerken kim kimdir karışmasın sonra: Fili, Kili, Oin, Gloin, Thorin Oakenshield (Thorin Meşekalkan diye de geçer), Dwalin, Bifur, Bofur, Bombur, Dori, Nori. Yanlarında Bilbo ve Gandalf. Böyle bir kadro hep beraber yolculuğa çıkacak, hayırlı uğurlu olsun.
 
Gitmesine gideriz sıkıntı yok da; gerek seriye olan yabaniliğimden, gerekse 35 dakika pis koltuklarda reklam izleme ihtimalinden dolayı biraz düşündürüyor.

Şuraya bak; yemin ederim 3-4 sene öncesinde haftada nereden baksan 4-5 filme giderdim (deliriyum forumda sinema başlığını okudum anılar canlandı) şimdi benim gibi adamı gerek salon gerekse yayın (ve reklam) politikalarıyla sinema salonlarından soğuttular. Gerçekten hiç içimden geçmiyor sinemaya gitmek, önceden hevesle beklerdik gün gelsin de gidelim diye.
 
Geri
Üst