Biri Bize Yardım Etsin. Biz Diyorum Çünki Benden Çok Var....

Yaşadığımı şehirdeki (Antayla) bol miktardaki rus bayanlar, belgesellerdeki bilmemne carbon fiber uzay teknolojisi arabalar, filmlerdeki süper seksi teyzeler,çiftleşen akdeniz fokları,sadece bir tane kalmış o garibim kaplumbağa,mr tayyeep yada ne bileyim kendi halinde bir erkeğin ilgisini çekecek ohaaa-vaaayyy-uuhuuuu-vışş yada vay babayın düşmanlarını s....m diyebileceği hiç bir şey bu ve benzeri sitelerde gördüğüm gitar ve ekipmanları kadar heyecanlandırmıyor beni. hayatımda hiç bir zaman bu araba benim olmalı yada anammm garıya bak demedim. (sen demiş olabilirsin) ama gitar mevzu bahis olunca saatlerce araştırıp videolarına bakıyorum. hiçbir zaman bir top model arattırmadım google da. sürekli bir ekipman değişimi oluyor. maymun iştahlılık. başka birşey görüp onun peşine düşmeler. aktif çalsam sorun değil. param yok ama bi şekilde borç harç yaratıp biryerden alıyorum. bencillikde var tabi haliyle. bu gün allah için ne yaptın desen oda yok (arada grandmaster gitarımı çalıyorum.arkasında besmele var. mübarek gitar) neyse allahım sen konuyu biliyorsun. niye açtın bu konuyu derseniz. o garibim kaplumbağa gibi tek olmadığımı bilmek ve vicdan azabından kurtulmak istiyorum. dökün içinizi :)
 
Geçmiş olsun kardeş. Ben şahsen çalmayıp da güzel ekipmana sahip olan adamlardan nefret ediyorum. Mesela YouTube'de bir adam görüyorum Gibson Les Paul BullsEye var ama bend yapamıyo. Ağız dolusu küfrü benden yiyor tabi. Sen merak etme çooook sayıda var o tür hastalığa yakalanan insanlardan. He bu forumda da çok mevcuttur, öyle teknik terimlerle konuşan adamlar var ki, öyle amfileri gitarları, denemiş adamlar var ki burda yazdıklarını okusan sanırsın ansiklopedi.. Ama bir tane videosu yok şurda çalarken. Asıl yapılması gereken şey çalmakken bundan yoksun olup, onu geliştirmeye çalışmayıp pahalı ekipman sahibi olmak, müziğe hakarettir.
 
Açım. (az laf çok mana :D ) Okul bitsin hele bir, üvf...

Edit: Aslında şimdi düşündüm de, bende hastalıktan çok ihtiyaç meselesi var. Zira her işimi kendim görmek zorundayım, grup açısından, grup elemanları "ilgilenmiyor" bazı konularda, ben çekiyorum yükü. Yan projedir filan da olunca, davul-bas-gitar-mix cart curt her şey ile uğraşmak zorunda kalıyorum az buçuk, o yüzden sadece gitara değil de her şeye çok harcama yapıyorum ses kartından bas gitarına yok monitöründen midi klavyesine... Gitarlara masraf yapmıyorum artık tel haricinde. Diğerleri olmasa rahat yaşarmışım yani. :)
 
Son düzenleme:
Hocam bende siz gibiyim belki ama benim şansımamıdır nedir bilmiyorum Abi'm bana yıllar önce cort ab4 bass gitar almıştı ve o günden sonra işlerim hep açık gitti sürekli ekipman alıp satarak 10 20 kazançla şuan elimde squier affinity tele Vox desktop ve line6 ııı 15watt aldım belkide şu 2 3 yıllık gitar alıp satma hayatımda 10 20 pedal 10 15 amfi ve 30 40 kadar gitar alıp sattım maymun iştahım burda belli oluyo sanırım ama hepsini severek kullandım :) bu durum ilk başlarda hoş gelsede artık sabit bi ekipmanım olsun istiyorum :D tabi bi yandanda güzel tecrübe oldu 400 liraya jd brothers sattığım adam hakkını helal et :) 300 liraya sattığım plexitone satarak kazıklandığımı aylar sonra anlamam oda ayrı tabi :D(plexiyi beğenmeyecek kadar da acemi olduğum zamanlar tabi :D )
Burdanda büyük konuşuyorum birgün müziği bırakırsam bu sıfırdan mini Sabancı gibi yükseldiğin tüm aletleri bu sitede ihtiyacı olan kimselere hediye edeceğim :)
Sevgiler türkrock ahalisi :)
 
Yine sadece gitar içinse sorun yok, hatta mis gibi. Bende her şey için var bu. Fotoğraf makinası koleksiyonu yapsam ne süper olur deyip daldım sahibinden.com'a, dpreview'a, filmli SLR makine aldım bi kaç tane. Neticede içlerine pil bile koymadım, süs oldular kenarda. :) İnşallah analog pedalların processor devriminden sonra daha güçlü geri dönmesi gibi bunlar da retroydu, efendime söyliyeyim nostaljiydi diye geri dönerler bi gün.. Sonra geçen sene dağcılık iyiymiş, yani en azından kıyafetleri şekilliymiş dedim tek bi gün bile kar yağmayan şehirde iki tane gore-tex bot aldım, artık dağcılıkla ilgili tüm terimleri, malzemelerin kullanılış amaçlarını biliyorum ama dağı geçtim yokuşları bile yürüyerek geçmem mecbur kalmadıkça... Bu hastalık çok yönlü olunca daha beter cidden. Ruslar, süper modeller falan takıntım olsa işte o zaman asıl macera başlar. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
bende 4/4 taban bir goratex bot var. sonra Antalya ya göç edince öyle kaldılar dolapda. acaba içerisine çiçek eksem nasıl olur :)
 
bence yazsın. forumda birsürü kullanıcı bu konuda yazmış. şu şundan iyi bunu döver diye. en çok deneyimlemiş kişi kendisidir diye düşünüyorum gitarlara bakınca.
 
tamam işde hastayız biz. şu meşhur bakanla görüşelim. bizide adam etsin engelli maaşı bağlasın bize. desin bu adamlar önceden insan içine çıkamıyordu. insan yerine koyduk biz bunları. bilgisayar bağımlısı bir avuç insandı bunlar :)
 
bende de sürekli var aynı durum "hah aldım bitti artık" diyemiyorum. youtube da görüyoruz adamın kaydını on numara ton. seninki de iyi ama o nasıl kayıt yaptıysa daha hacimli ses veriyor. seninkiyle kıyaslayınca yavan bir ses. sonra ekipmanlarına bakıyorsun hmmmm araştırıyorsun falan sonra mümkünse almaya çalışıyorsun. bir sürü eziyeti de cabası tabi süreç boyunca. ben de Antalya'dayım bu arada. dediğin gibi bu şehirde de imkan kısıtlı zaten değil müzik yapmak gezmeye gidilecek yer kalmadı.
 
Öyle bir hastalık bende de vardı. "Dı" diyorum çünkü tüm pedallarımı sattım artık.Çünkü bu işin sonu gerçekten yok.Müziğin sonu yok çünkü.Aynen dediğin gibi sürekli analog pedallar araştırırdım bende.Yemek falan yerken otururdum bilgisayarın başına videolarını izlerdim.Analiz ederdim sürekli.Galeri ye gidip bilmem kaç tane arabaları gördüğümde değil de,bir müzik mağazasına gittiğimde yanyana sıralanmış pedalları gördüğüm de başım dönerdi resmen :D Sürekli pedal alıp satardım hiç doymazdım,doyamazdım.Ama yukarıda ki arkadaşların bahsettikleri gibi böyle şeylerle uğraşa uğraşa bir gün bir bakıyorsunuz gitarı unutmuşsunuz.Çalamıyorsunuz.Şahsen şuanki aklım olsaydı, pedalları alıp sattığım paraya şöyle güzel bir amfi alıp,sadece gitar-amfi kombinasyonunda kendimi daha fazla geliştirmeye çalışırdım.Çünkü pedala zaten istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz.Parayla satılan birşey.Ama "gelişmek" olayını parayla satın alamıyorsunuz malesef.Hiç olmasın demiyorum tabi ki de.Mesela neredeyse tüm amfilerde gerek stüdyolarda gerek ev tipi amfiler olsun reverb bulunuyor.Harici bi reverb almak mantıksız.(Eğer unique bir reverb istemiyorsanız) Onun haricinde distortion değil de screamer falan alınabilir tarza göre.Delay alınabilir.Uzun lafın kısası 2-3 tane pedal yeter de artar zaten.Bir whammy pedalı,Wah pedalı,flanger gibi komplike efektler biraz zevke kaçıyor bana göre.
 
Geri
Üst