Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

Ben anımsayamadım öyle bir tartışma, linki var mı? Ben bunu yirmi yıllık arkadaşımdan aldım. Hikayesi, kaynağı falan belli bir gitar. Aslan gibi Framus fabrikasından çıkma, günahı sevabı ile Framus. Orphanlar ise biraz garip manyetikli oluyordu sanki. Görüntü buna çok benzer, renk belki az daha koyu ama manyetikleri çizgi gibi sanırım. Ama klavyeleri rahatsız. Basslarının da gitarlarının da. Veya bana öyle geldi.

Sahibinden üzerinden gitar hiç nasip olmadı bana. Bu sahte piyasası sayesinde de oradan biraz zor gitar alırım artık :)

Anası da babası da biziz artık. Teşekkürler :)
Birisi Orphan almıştı kafa ona gitti benim :D klavye derken desen çok andırıyordu direkt ondan dolayı atladım.Sahte ürünler belli markalar olduğundan ( ki uzak doğu sitelerinde görmüştüm üretimi olan sahte markaları ve o ürünlerin bütün modelleri yok) ayırdı kolay oluyor.Gerçi ben de şimdiye kadar çok tuzlu ürünler almadım , tanımadığım insanlarla içgüdüsel alış veriş yapmıştım :D Elimdeki charvel ın parçalarını USA dan kâr manşı olmadan başka birine getirtmiştim misal(parasını daha önceden vermek kaydıyla) ve o ticareti yaptığım adama sunduğum teklifle yaptı bunu, güzel de oldu halâ dürüst adamların olduğunu gördüm :)
 
buda bizim karaoğlan.
u4ryh.jpg
 
Yeni gitarım Jarrett Forza (Yamaha SG-1000'e alternatif)
Seri numarası JF000038 (sanki milyon tane yapılacakmış gibi :D )
Forza modeli topu topu 500 küsür tane üretilmiş. Ayrıca bu görüntüye sahip 30 tane varmış.
Malesef firma birkaç ay önce kapanmış.
Bence Gibson LP'le yarışacak bir gövdeye ve şahane bir klavyeye sahip. Malzeme ve işçilik kalitesine söyleyecek sözüm yok.

Bu gitarla ilgili, firmanın sahibiyle yapılan mailleşmede yazılanlardan bir bölüm
The guitar is built with a prima vera (white mahogany) body and a solid maple top, with a flame veneer finish in what we call root beer. Only 30 Forza were built in this finish. Macassar ebony fingerboard. 3 piece maple neck, the 3 pieces are glued side by side for added strength.

The pickups, I believe are Artec PAFs, and we use a 5 way Schaller superswitch. The body is semi hollow. There is a center block down the middle of the body, just like on a Gibson 335, and it is hollow on both sides of the block.

26576 eklentisini görüntüle 26577 eklentisini görüntüle 26578 eklentisini görüntüle 26580 eklentisini görüntüle
abi herkez paylaşsın nolur sen paylaşma gördükce antropoza giriyorum :cry:
 
Benim gitarım değil, amacın dışında bir paylaşım olacak ama bu gitarın tam modelini merak ettim. Bilen var mıdır acaba?
 

Dosyalar

  • asdgg.jpg
    asdgg.jpg
    76.2 KB · Gösterim: 234
Hayırlı olsun abi on numara olmuş, güle güle kullan. Aylardır duruyordu o manyetik senin kısmetinmiş. Bir de önceki resimlerde dikkatimi çekti gitarın sap çizgileri düz bir şekilde ilerliyor gibi sap quarter sawn mı?

Teşekkürler. Nasıl oldu da gözden kaçtı hayret doğrusu. Framus'un sap quartersawn olabilir. Stratların ince ayrıntılarına pek te hakim değilim açıkçası. Hani iyi bir şey midir kötü bir şey midir onu bile bilmiyorum. Ton güzelse strat ta güzeldir benim için :)
 
Teşekkürler. Nasıl oldu da gözden kaçtı hayret doğrusu. Framus'un sap quartersawn olabilir. Stratların ince ayrıntılarına pek te hakim değilim açıkçası. Hani iyi bir şey midir kötü bir şey midir onu bile bilmiyorum. Ton güzelse strat ta güzeldir benim için :)
Quarter sawn iyidir abi, Lollar Special de iyidir cidden güzel gitar ne diyeyim Allah sahibine bağışlasın. :)
 
Geri
Üst