Blackstar Ht1 Kafa Ve Kabin Mi Yoksa Combomu ?

Arkadaşlar malum apartmandayım ve sesi çok az açmalıyım bizim apartman baya sorunlu bu konuda, araştırmalarım bu üründen çok düşük seslerde iyi verim alabildigimizi gösterdi. Bundan önce prosesör kullanıyordum ama lambalı amfi deneyince şok oldum :D bir iki pedalımda var analog sistem kurucam.

Gerçekten bu amfi konuşma sesinde güzel bir lambalı tonu veriyormu ? ve kafa artı kabin alma şansım var, ht-112 1x12"
kafa-kabin daha temiz güzel bi ses veriyormuş fakat sesi kısmada sorun olurmu ? bu kabin boyutlarını tam anlamıyorumda
 
Bazı HT1 kombolarda hoparlör çapı küçük diye hatırlıyorum. Büyük çaplı (12 inç) hoparlör sesi daha iyi, daha ayrıntılı verir. Baslar da daha güçlüdür haliyle. Komboların dezavantajı genelde lambaların titreşimden etkilenip gürültü yapması ihtimalidir. Bu yüzden kafa kabin olayı tercih ediliyor.

Ylnız Blackstarlar bir ucundan hibrit tasarımdır. Hem preamp hem de power amp katı hem lambalı hem de solid state devre elemanı destekli. Bu yizden daha işlenmiş bir ton verir. Oysa çoğu lambalı amfinin tonu daha çiğdir. Tabii bundan "Blackstar amfileri kötüdür, alınmaz" diye bir sonuç çıkarma. Hoşa gidiyorsa alınır.
 
@hackeiommi açıklamış. Ben ek birşey ekleyeyim; ht1 kombo tonu çok cılız kalıyor, çünkü kabini küçük ama kafa olarak performansı fena değildir, daha doğrusu ev için fena değildir. Gayet iş görür, güzel tonlar alınır, kayıt dahi yapılır. Bazı arkadaşlar ht1 kafa alıp, bunu 12" sürücü sürmek için kullanıyor, gayet verimli olduğunu youtube videolarından görebilirsin. Zaten anca 1watt sürebildiği için ses yüksekliği çok olmuyor fakat 12" olduğu için hacimli ton alıyorsun. Bu şekilde birşey yapabilirsin ya da direkt laney cub12'e bakmanı tavsiye ederim. Üstünde <1watt seçeneği mevcut, bu sayede 12" yine düşük watt'a sürebiliyorsun ve çok gürültü olmuyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
yani aslında 8" ve 12" aynı ses aralıgını verebiliyor ikisindede düşük seslerde verim alıyorum ama 12" daha saglıklı bir ton veriyor okey dediginiz ürünede bakıyorum şimdi

Bu arada düşük sesten kastımız aslında yabancıların beedroom volume dedikleri olay baya apt ses geçiren sorunlu bir apartman :D bu seviyelerde iyimi sonuçlar kullanan deneyen varmı ?
 
Bakma, 1 watt bile apartman için (kalın duvarlı bir apartman da dahil) gürültülü aslında. İdeali 0.25 watt filan. Bu yüzden volümü açarken (gain), master volümü (volume) kısıp çalmak iyi olur. Preamp gainini rahatça alırsın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Laney club tonları biraz vintage geldi çok sert çalan biri degilim aslında clean tonları daha çok seviyorum bide araştırrıken tonal el yapımı amfilere rastladım acaba istedigim tipte bir amfi yapabiilrmi bana
 
Laney club tonları biraz vintage geldi çok sert çalan biri degilim aslında clean tonları daha çok seviyorum bide araştırrıken tonal el yapımı amfilere rastladım acaba istedigim tipte bir amfi yapabiilrmi bana

Kendisi forumda dönen bazı tartışmalar sonra kişiye özel amfi yapımını durdurduğunu açıklamıştı. Tartışmanın döndüğü başlıkları link olarak yollarım isterseniz.
 
O kadar sıkıntı varsa 10 inç te yeterli çözüm değil. 10" kullandım zamanında, öttürecek olduktan sonra o da öttürüyor. Bu yüzden en iyisi yine 12 inç. Ha, 1x12 mi, 2x12 mi 4x12 mi diye sorulsa elbette 1x12.

Ayrıca sana bir sorum var onu özelden yollayacağım bir ara. Kesin bir cevap ta bekliyorum @Borane
 
Adamı dellendirirsiniz ha :D Açıklayayım da dert olmasın bari kimseye. Boran bir LP gördüğünü yazdı bana. Tarifinden ben Greco sandım, ilgilendim, meğer Photogenic imiş. Azcık içerledim ama topladım şimdi :)
 
Geri
Üst