Cubase Ai/le 6 (dağıtımı Yasal Versiyon)

Merhaba arkadaşlar, Steinberg firması Cubase'in LE (lonely edition) ve AI (Advanced Integration) programının dağıtımını 6. sürüme kadar serbest bırakmış, birçok ses kartının yanında bu sürümler dvd'de hediye olarak gelmiştir. Yamaha ve Steinberg marka donanımlarda AI, diğer üreticilerde LE sürümlerini görüyoruz. AI 7 ile birlikte Cubase sadece Steinberg ve Yamaha donanımlarıyla bu sürümü dağıtmaya karar vermiştir. Forumda yeterli depolama alanı olmadığından torrent linki vermek durumundayım, tekrar belirtiyorum dağıtımı tamamen yasal ve ücretsiz bir versiyondur.
http://kickass.to/cubase-le-6-dvd-rip-iso-t6348028.html

Kurulum;
Temel kurulum mantığı 3 aşamalıdır;
Cubase kurulumu +
Steinberg kullanıcı hesabı oluşturma +
bilgisayarımızdaki Soft Elicenser'ın seri numarasını steinberg'in sayfasına kaydederek programımız için seri numarası alma...

1.Adım;
*Yukarıda paylaştığım linkten Utorrent aracılığı ile yazılımın dvd kalıbını indirin.
*Bu kalıbı ister sanal sürücüye takıp; ister dvd'ye yazdırıp cd-rom'dan açın
*Setup'a tıkladığınızda ekranda beliren yönergeleri izleyerek kurulumu tamamlayın.
2.Adım;
*steinberg.net adresine giriyoruz, sağ üst kısımdaki mysteinberg'e tıklıyoruz, gelen ekrandan create account'u seçiyoruz.
*Bu ekranda bizden aktivasyonlarda kullanacağımız bir adet mail adresi ve siteye girmek için kullanacağımız şifre oluşturmamız isteniyor.
*ilgili alanları doldurduktan sonra create komutu verdiğinizde e-mail adresinize bir aktivasyon kodu gönderildiğini bildiren yazılar göreceksiniz.
*Mail gelen klasörüne göz atıp aktivasyon mesajındaki onay linkine tıklıyoruz, bizi tekrar "login" sayfasına yönlendirecektir.
*Az önce oluşturduğumuz şifre ile sisteme giriş yapıyoruz;

*Buradan giriş yaptıktan sonra karşımıza My Products sayfası gelecek, Add Software > Cubase > Cubase LE 6 > işlem yolunu izliyoruz.
*Bu ekranda bizden Cubase kurulumunu yaparken sistemimize tanımlanan soft elicenser'ımızın seri numarasını girmemizi istiyor;

*Bu kısımda bazı bilgisayarda sorun yaşanabiliyor, ilk sebebi soft elicenser yazılımının net.framework platformu olmadan çalışmaması, ikincisi ise türkçe dil desteği olmaması. Soft elicenser hiç çalışmıyorsa net.framework'un güncel versiyonunu yükleyin, açılıyor fakat yazılar çıkmıyorsa sistem dilinizi komple ingilizce yapıp öyle devam edin, Denetim Masası > saat/bölge/dil ayarlarından yapabilrsiniz.
*Şimdi internet tarayıcımızı sistem tepsisine küçültelim; sonra soft elicenser'ımızı açıp seri numarasını öğreniyoruz;

*Buradaki numarayı internet tarayıcısında bizden istenen bölüme giriyoruz ve oem partner kısmından herhangi bir markayı seçiyoruz ve onaylıyoruz.
*Mail adresimize bir adet aktivasyon kodu gönderilmiş olmalı, gelen maildeki seri numarasını kopyalayım ve tekrar soft elicenser yazılımına dönelim, ana ekranda kocaman yeşil bir buton göreceksiniz "enter activation code", (yukarıdaki resimde de mevcut) bu butona tıklayarak gelen ekrana kodu yapıştırıyoruz ve cubase le6 ibaresini görünce onaylıyoruz. Elicenser'da sağ kısımdaki lisanslar listesinde cubase le 6 belirmiş olmalı.
*Masaüstündeki Cubase Le/Ai 6 linkinden programı çalıştırıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Yalın bir versiyon olmasına rağmen timestrech vs. kritik özellikler mevcuttur, biraz plugin'le desteklenip sorunsuz kullanılabilir. Yukarı anlattıklarım Mac ve Pc'de sorunsuzca uygulanabilir, paylaştığım linkteki dvd kalıbında her iki platform'un kurulum dosyaları vardır.

Sorularınız ve takıldığınız bölümler için buradan yazabilirsiniz, iyi çalışmalar...
 
bağlantıda problem yok diye biliyorum ? Kaynaklarda var görünüyor ama anlamadım bu işi
 

Dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    79.9 KB · Gösterim: 572
Selamlar,le ile full retail arasında ne gibi farklar var?Nette biraz araştırma yaptım fakat kesin bir bilgiye ulaşamadım.Eğer konu hakkında bilgisi olan varsa makbule geçer.Saygılar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Hocam bence bağlantı ayarlarınızı kontrol edin ben en popüler olanın linkini kydum ve 50'den az dağıtıcı-paylaşımcı hiç görünmedi bu dosyada :)
Gerçekten ilginç bir durum UTorrent ayarlarını kontrol ettiniz mi etkin indirme sayısı vs. bazen kendiliğinden değişebiliyor, 50den fazla eş var yarıda kesilmemesi lazım. Alternatif olarak Isohunt gibi sitelere de göz atın, nasılsa dağıtımı yasal bir paylaşım hiçbir riski yok.
 
Ben sorunsuz indirdim ve seed listemde de duruyor, geceleri huyumdur bu tür torrentleri seed listesine koyup pc yi açıp yatmak, genelde de upload yapıyor bu torrent. Dilerseniz size özel bi' torrent atayım tracker olarak ekleyin benden çekin yavaş falan bi' şekilde indirir tamamlarsınız.

Bunun dışında bu LE nin normal versiyondan farkı nedir?
 
Bu arada full sürümden farklı olarak ses dosyasına çift tıkladıktan sonra sol taraftaki Definition, AudioWarp, VariAudio, Range, Process sekmelerinin görünmemesi dikkatimi çekti.
Şu linkteki gibi düzenlemeler yapılamayacak sanırım.
 
Vst instruments da görünmedi, versiyon 6 da mı gitti yoksa LE de mi yok. Kanallara vst ekleyebiliyoruz ama genel vst açmak için plugins/vst instruments kısayolu yoktu. Zaten sonra da kapattım programı çok bi' uğraşmadım bugün.
 
Şu anda Cubase 5 kullanıyorum. Fakat son zamanlarda saçma hatalar almaya başladım. Sizce Cubase 5 yerine bunu kurmak mantıklı mı? Bu versiyonun ne gibi kısıtlamaları var bilen var mı acaba ?
 
7.5 versiyonunda şöyle farklar var, 6 da da track sayısında limitten bahsedilmiş gearslutz da. Sanırım benzer farklar var. Zaten 60 kanallı bir kayıt yapmıyorum, benim işimi görecek gibi ama midi kısmında sıkıntı yaratabilir. Zaten ev kullanıcısıyım, sadece keyfime kayıt yapıyorum arada nadiren kullandığımdan crackli kullanımdan da kaçınmıyorum ama lisanslı sürüm de dursun tabii teşekkür ederim tekrar konuyu açan arkadaşa.

7.5 için farklar :

http://www.steinberg.net/fileadmin/...7_extensive_comparison_chart_-_2013_11_26.pdf
 
7.0.5 elements versiyon AI sürümünde mevcut olan en son sürümdür, 7.5 sadece artist ve full versiyonda vardır, cubase 5'teki variaudio çok kullanışlı bir özellik, detoneleri düzeltmek için alternatif istiyorsanız LE/AI sürüme plugin olarak celemony melodiyne editor kurabilirsiniz . Yalnız tekrar belirteyim AI/LE 7 sadece steinberg marka donanımlara hediye ediliyor, diğer kullanıcılar AI/LE 6 kullanabilir...
 
7.0.5 elements versiyon AI sürümünde mevcut olan en son sürümdür, 7.5 sadece artist ve full versiyonda vardır, cubase 5'teki variaudio çok kullanışlı bir özellik, detoneleri düzeltmek için alternatif istiyorsanız LE/AI sürüme plugin olarak celemony melodiyne editor kurabilirsiniz . Yalnız tekrar belirteyim AI/LE 7 sadece steinberg marka donanımlara hediye ediliyor, diğer kullanıcılar AI/LE 6 kullanabilir...
Peki AI/LE 6 da midi enstruman kullanabiliyor muyuz ?
 
48 kanala kadar midi, 8 kanala kadar da vst inst. kanalı açabilirsiniz...
http://www.steinberg.net/en/products/steinberg_yamaha/cubase_ai_6.html

Uğur hocam, daha fazla kalabalık yapmadan son kez bi toparlayayım. Ben şu anda cubase 5 ile kıyaslıyorum da kanal sayısı ve vari audio özellikleri haricinde ai6 nın gördüğünüz başka kısıtlamaları nelerdir? Bir de arkadaş vst instruments kısmı da yok yazmış. O zaman midi kanala enstrumanı nasıl yönlendirebilirim ?
 
Uğur hocam, daha fazla kalabalık yapmadan son kez bi toparlayayım. Ben şu anda cubase 5 ile kıyaslıyorum da kanal sayısı ve vari audio özellikleri haricinde ai6 nın gördüğünüz başka kısıtlamaları nelerdir? Bir de arkadaş vst instruments kısmı da yok yazmış. O zaman midi kanala enstrumanı nasıl yönlendirebilirim ?
AI 6 hızlı ve stabil çalışıyor, 64 bit işletim sistemi olup da yazılımı da 64 bit kullanabilmeliyim derseniz kesinlikle yükleyin derim, Cubase 5 Air versiyon 32 bit çalışıyor, 5teki vari audio ve batch export benim vazgeçilmezimdir ama, variaudio'nun alternatifi var celemony melodyne güzel iş görüyor, denemekten birşey kaybetmezsiniz severseniz devam edersiniz, sevmezseniz 5e dönersiniz :)
 
Geri
Üst