Game Of Thrones

Dört sezonluk dizide gözüme ilk kez bir falso çarptı bu akşam. Sırf bu hikaye için sıfırdan bir dil uydurup insanlara o dili konuşturmuşken o duvardaki "kill the masters" yazısını ingilizce yazmak hiç olmamış.
 
torchwood ta ki owen'ı gördük galiba? küfür ağzına çok yakışıyor. çok tekinsiz bir tip zaten. çok iyi oyuncu herif.

lan olum bu ak gezenlerin günahını almışız. bunlar bebekleri yemiyor. kendilerine dönüştürüp büyütüyorlar. insanlardan daha vicdanlılar amk. bir nevi Osmanlının devşirme sistemi gibi kendilerine asker yetiştiriyorlar sanırım. o yüzden güçleniyorlar. birde joffrey nin yeni ergen kardeşini heyecanlandırdı "evlenecez" diye hatun. ya da ben heyecanlandım bilemedim şimdi.
 
Torchwood'un Owen'ını gördük nostalji yaşadık.

Geçen hafta Littlefinger ile ilgili iddialaştığımız arkadaşların hakkını teslim edelim. Onların adayıyla benim aday ortak çıktı mevzuda :D

Her hafta vay şöyle güzel vay böyle şahane diye yazıp kafa ütülüyorum belki ama hakikaten iyiler yahu. Yönetmeninden montaj ekibine kimbilir nasıl titiz çalışıyorlar. Farklı karakterlerin sahnelerini birbirleriyle alakalı olacak şekilde nakış gibi arka arkaya işlemişler. Tyrion ile Jamie konuşurken malum suçu kimin işlemiş olabileceğini tartışıyorlar. Hemen ardından Sansa ve Littlefinger sahnesine geçiyoruz. Onlar konuşurken Sansa ortağın kim diye soruyor ve Baelish anlatırken sahne değişiyor, sözleri arka planda devam ederken geçiş yaptığımız sahnede ortağını görüyoruz. Purgatory'nin tabiriyle ellerim kızarırcasına ayakta alkışlıyorum. Bir tek o duvardaki yazıya ayar oldum işte. Uyduramadınız mı lan latince falan birşeyler?
 
Sahneleri nakış gibi işlemişler dediğim bölümü meğer Breaking Bad'in 11 bölümünü yöneten Michelle Mclaren yönetmiş. O detaycılık ordan geliyor demek. Tekrar izlesek kimbilir neler yakalayacağız.
 
Kitabı okuyunca 3. sezon çok geyik gelmişti. Bir de aşırı epikleşmeye çalışmaları, gırtlaktan karizmatik konuşmaları falan geyik gelmişti baya. Ama 4. sezonu sevdim. Hem kitapta açık açık söylenmeyen şeyleri daha net gösterdiklerinden hem de kitapta olmayan şeyleri söylemeleri açısından daha doyurucu oldu 4. sezon. Yazar GRR Martin ve seneryo ekibinin beraber çalışması çok iyi bir sonuç vermiş. Sadece kitabı çevirip sunsalar etsik bir şeyler kalırdı kesin.
 
Eğer son sahnede henüz kitapta bile ulaşmadığımız bir spoiler yediysek çok pis küfrederim, güvenim ve zevkim inanılmaz sarsılır. Umarım öyle bir şey değildir o sahne.
 
Dediğin gibi kitapta olmayan bir bölüme dair spoiler olma ihtimali yüksekmiş. Sözlükler kitabı okuyanların spoiler verip mağdur ettiği insanların intikam çığlıklarıyla inliyor kaç gündür :D
 
Kitabı okuyup orada burada densizce anlatanlara millet ne kadar kinlense az, hak veriyorum... Ama benim gibilerin mağduriyeti ne olacak? Biz dikkat etmeye çalışıyoruz kardeşim. Dizi ekibinin bana viski filan ısmarlaması lazım gönlümü almak için. 1 şişe Becks, yanında 1 shot Jameson. Bu şekilde 6-7 parti önüme koymaya devam ederlerse düşünürüm.

SAMCRO o şekil içiyor da, biz içemez miyiz?*

* Yazar burada başka bir dizinin alakasız bir ritüeline gönderme yapmak istese de bunu başarabiliyor mu pek anlaşılamıyor
 
sezonu yarıladık şaka maka.

akp il başkanı baldıza iyi dadanmış. kart karı kıskandı yeğenini sana da dokundurdu mu diye. :) uğur boral da bizim owen ı öldürdü. bunun dışında mühüm bir şey olmadı lan.
 
Benim aklım o kafeste tuttukları kurttaydı. Ghost serbest kaldı ya bir rahatlama bir ferahlama yaşadım abartısız. Bran da abisinin burnuna kadar gelip kavuşamadı. Sözlüklerdeki kitap kurtlarının isyanlarından anladığım kadarıyla asıl hikayede Bran oralara hiç gitmiyormuş. Ekşın olsun diye eklediler herhalde. Brienne ile Pod resmen Lorel'le Hardi gibi oldular ahaha dizinin en süper ikilisi. Her daim ne oldum değil ne olacağım demek lazım. Bak Jamie Lannister'ın elini kesen lavuğun sonu Hodor'un elinden oldu mesela.

Spoiler olan bölümde değindiğimiz şu sözlüklerin kitap kurtlarına da değinmeden geçemiyciim. Arkadaş adamlarda bir ciddiyet bir resmiyet. Sanırsın ki Marx okuyor Hegel okuyor. Halbuki yeni tanıştıkları çok belli olan edebiyatın bu dalında şu hikayeyi cebinden çıkaracak daha ne eserler var.
 
tmp_IMG_833129238350381955428963.jpeg
 
vay arkadaş, Reek olmuş ya la bizim sıpa. Mala bağlamış iyice, tabi şeyi kaybedince.

Bi' de Sibel ablamız n'aptı öyle ya, iyi mi yaptı kötü mü bilemedim.
 
Öncelikle Spoiler gizli olarak nasıl verilir unuttuğum için özür diliyorum.

Bence Peter Dinklage yine ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu son savunma sahnesi ile kanıtlamıştır. Gözlerim doldu valla :/
 
4x6

daha baştan tarihi bir esere selam çakıp tanıdık bir yüz gösterdiler. ve cüce reyis...

Davos efendinin girdiği şehirde ki heykel memlük zamanında yıkılan mısır da ki büyük İskender heykeline selam çakmış. ayrıca sherlock un abisi (mark gatiss, sherlock ve doctor who bölümlerinde yazarlıkta yapıyor) yine yetkili bir abi olmuş. theon ise takım taklavatsız uçmuş iyice. ilerki bölümlerde kendi kılığında kendini canlandırarak inception yaşayacak gibi. sibel ablada "fahişe" lafına nasıl alındıysa artık sikti belasını cücenin. çok fena posta koydu cüce reyis. halkı geçtim tywin e posta koymak çok büyük taşşak ister lan!
 
Uzun zamandır bu duruşma sahnesini bekliyordum, beklediğime değdi. Peter Dinklage mükemmel oynamış gerçekten orayı, geri ala ala tekrar tekrar izledim. Braavos'un Iron Bank'ini de gördük, sevindim. Fakat Stannis reyizi çok az gösteriyorlar, kuzey bu hikayenin ana halkalarından biriyken şöyle bir yoğurdun kaymağı gibi geçiştiriyorlar; deli oluyorum. Hem bilinçli hem apaçi: Yürü be Stannis!
 
Skyrim'e klip yapan hanım kızımız Game Of Thrones da yapmış. Star Wars da yapmış hatta. Sabah sabah Godin'in Real'e attığı golü ararken bunlara denk geldim mest oldum desem inanmazsınız şimdi :D

 
The Mountain ne yaptı öyle... Tam öldü, prens intikamını aldı derken; prensin kafasını ezdi ya la... Cüce de böylece bok yoluna gider :( Ama inanmıyorum öleceğine, yine ne yapar eder sıyrılır bence :D

Bu müziği de bizim Türkler yapmış :D Çok iyi olmuş :D
 
Geri
Üst