Crate Blue Voodoo Mod Icin Yardim

Herkese merhaba,severek kullandigim amfim crate blue vodoo 50yi biraz degistirip makyajlamak istiyorum,
Oncelikle tolexi eskidigi icin tolexi siyah ile degistirmek istiyorum,
Faceplate cok ucuz ve sacma duruyor,daha butik bi gorunum icin ya siyah sprey boya ile boyayacagim yada yeni bir faceplate yaptiracagim reklamcilardan fln,
Dugmeleri cok kotu duruyor ama piyasadaki standart potlardan olmadigi icin(3/16inch) marshall fender dugmeleri uymuyor,peavey classic serisi uyuyormus ama bulamiyorum,
Tavsiylerinizi bekliyorum surda yaptirabilirsin yada surda bu parca var tarzinda,sonuc olarak amerikan mali bir amfi ve guzel bir gorunumu hakediyor.
Son olarak fotosunu da ekleyeyim
14068942793041.jpg
 
tolex'in çok kötü durumda değilse, yani yırtığı falan yoksa temizlendiğinde iyi görünebilir. Ben temizlik için bauhaustan bir sprey temizleyici almıştım. Eve gittiğimde bakarım. Onu biraz bol şekilde sıkıp sonra siliyorsun ve iki üç defa yaptığında gayet güzel görünüyor. Araba temizlik ürünleri bölümlerinde böyle şeyler var. Konsol temizleyici falan diye de geçebiliyor.

Düğmeleri tünelden aşağı indiğinde yolun en sonundan sağa dönüyorsun, bankalar caddesi var orada biraz ilerlediğinde çeşitli pasajlar var oralardan araştırabilirsin. Chicken head (vox tarzı) ya da boss tarzı düğmeler rahatlıkla bulunuyor. Chicken head düğmeler güzel gidebilir.

Plate içinse kolay ve güzel olabilecek bir çözüm. Bilgisayarda ön panelin tam ebadında bir şablon hazırlarsın kendi zevkine göre. Sonra o şablonu ozalitçide yüksek kalitede sticker olarak bastırıp yapıştırırsın. Böylece istersen grafik bile kullanabilirsin. Boyamak kolay iş değil.
 
Direkt boyarsanız, boya muhtemelen çok sağlıklı olmaz, ayrıca etiketlere de ihtiyacınız var. Sizin yerinizde olsam önce açık bir renge boyar, waterslide decal ile etiketleri hazırlar sonra da şeffaf Folyo ile kaplarım.

Bir reklamcıdan destek alıp bir tür faceplate yaptırabilir misiniz bilmiyorum. Bu alternatifi hiç değerlendirmedim. Faceplate yaptıracaksanız ölçülerine, özellikle delik pozisyonlarına ve montaj açısından kalınlığına da çok dikkat etmek lazım.

Ben aşağıdaki şekilde çalışmıştım. Sonuçtan memnun değilim. Ancak hatalarımdan ders alarak daha iyisini yapabilirsiniz.

1- Adobe Illustrator kullanarak yazıları hazırladım.
2- Ters olarak laser printer waterslide decal kağıdına bastım (ebay'den sipariş etmiştim). Ters olarak basmamın sebebi öncelikle akrilik vernikle kaplamak istemem ve akrilik verniğin lazer printerdan çıkan etiket yazılarını bozması.
3- Akrilik vernikten sonra anda vazgeçtim. Çünkü pek dayanıklı olmuyor ve sıcağı da pek sevmiyor. Onun yerine yüzeyi 100 mikronluk araç kaplama folyosu ile kapladım. Waterslide decal etiketleri kesip yerlerine yerleştirdim.
4- Yeterince bekledikten sonra ikinci kat folyoyu yapıştırdım.

Sonuç aşağıda. Tekrar yapsam:

1- Etiketlerin çıktısını ters olarak almam. (Güzel yapışmıyorlar bu şekilde)
2- Etiketleri yapıştıracağım yüzeyi önce folyo ile kaplamam. (folyo üzerinde etiketleri pozisyonlamak kolay olmuyor. Kolay kaymıyorlar)
3- Etiketleri çok daha düzgün keserim.
4- Etiketleri pozisyonlamak için bant kullanırım
5- Ve yine aynı şeffaf folyoyla kaplarım.


DSC_0309.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Folyo mantikli geldi aslinda benim volum low mid yazi karakterlerim guzel onlarin oldugu kismi kaplamayip sadece ust o mavi zirvalarin oldugu kismi kaplayabilirim,ne dersiniz?
Tolexi kendim kaplayabilir miyim yoksa bi yere yaptirayim mi?
Bu arada yaptigingayet guzel duruyor
 
Folyo mantikli geldi aslinda benim volum low mid yazi karakterlerim guzel onlarin oldugu kismi kaplamayip sadece ust o mavi zirvalarin oldugu kismi kaplayabilirim,ne dersiniz?
Tolexi kendim kaplayabilir miyim yoksa bi yere yaptirayim mi?
Bu arada yaptigingayet guzel duruyor

Teşekkürler.

Dediğin bence de mantıklı. Siyah mat renkte folyo alıp, sadece üst kısmı da kaplayabilirsin. Belki hafif bir renk/desen farkı olur. Herhalde pek göze batmaz.

Tolex işini sadece tamir amaçlı yaptım. Ben pek bilmiyorum açıkçası.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst