Berbelerin, Uzun Saçlı Erkeklere Olan Nefreti

Bir türlü anlayamadım berbelerin "uçlardan/kırıkları alma" anlayışını. Yani bizim uçlardan alırmısın veya kırıkları alır mısın dememizi direkt "abi aha sana saç, kafana göre vur makası, senindir" diye algıladıklarını düşünüyorum. Öyle ki daha 2 gün önce berbere gittim, 2 yıl sonra ilk defa berber yüzü göreceğim, dedim ki " abi uçlardan bi 5-6 cm kırıkları alsan yeter" artık nasıl bir metrik anlayışı varsa, benim söylediğimi 5 ile çarpıp 25-30 cm kesmiş saçı. Hayır keserken anlayamıyorsun da adam öyle teknikler kullanıyor ki, saçımı attı önüme göremiyorum da, o arada hiç etti saçı. Valla rihannanın küt saçlı halinde döndü saçım. Ulan bir de 25 tl istedi. 20 vardı 20 verdim o da ayrı bi acı tabi ki.
 
Son düzenleme:
Berberlerin genel anlayışı bu yönde. uçlardan az al dersin 3'e vurur. Kazıtacam dersen kafa derini yüzer. Berberlere laf anlatmaktan usandım. İyice uzatıyorum kısa kestireceğim zaman gidiyorum. Uzunken bir kere berbere gittim uçlarından az al dedim, şanstan durumu abartmadı. Temiz.
 
Bu durumda basacaksın yaygarayı ve para falan vermeyeceksin. Bir de üstüne Tüketici Masası'na gidip şikayeti basacaksın alçak herife! İnan, Kadıköy'de bir amcamız vardı, Moda Pasajı'nda, emekli oldu gitti, ondan beri ben de 40 yaş altı berbere korkumdan gidemiyorum artık. Niye mi? En basit örnek: Birine "Saçı biraz kısalt, ense dolgunluğu kalsın" dedim, eşek herif neredeyse bildiğin subay traşı yaptı. Bu yüzden evde kendim kese kese alıştırdım elimi. 50 yaş altı berbere de hayatta gitmem!
 
Son düzenleme:
bu konuda artık tecrübeliyim diyebilirim..bizim mahallede ki berber hergün full çekiyor çünkü traş 5 lira..ama adamların eli artık alışmış ve otomatiğe bağlamışlar geleni gideni aynı tip traş ettikleri için sen ne anlatsanda adamın eli aynı model traşa gidiyor yıllardır..
o yüzden 2 senedir tek bir kuaförde traş oluyorum ... evime 34 km uzaklıkta..git gel 68 km ..
fiyatıda normal berberin 4 katı evet..
en azından kafam rahat gönül rahatlığı ile gidiyorum anlatıyorum ve memnun bir şekilde ayrılıyorum ..2 yada 2.5 ayda bir gidiyorum
 
Aşağıdakinden aldım. Bir senedir berbere gitmiyorum. Kısa kestireceğim 3 tel saçım için bir de beklemek, muhabbet çekmek ve para ödemek çok gereksiz.

Ense traşım da avatarımda..

rowenta-tn1050-grande.jpg
 
Liseden beri kendim keserim. Çokda güzel keserim. Acayip, öyle alıştım ki. Ayda bir, 15-20dk da, mükemmel bir saç, haftada birde düzeltirim 5dk da. Kızlarda hasta bildiğin, ciddiyim.:D:D:D Hatta şöyleki, google image den bir fotoğraf çalmıştım geçenlerde, şöyle:

10269357_1436445699960871_2922442007313390863_n.jpg



1 numaradaki arkadaşın, üstarka kısmı uzun geniş, halidir saçlarım. Yandan özellikle süper keserim, önlerden arkaya gidildikçe aşağı iner, arkayada v çekerim.
Makas, bi büyük ayna, bi küçük(25cmx25cm) kare ayna, saçsakalbody traş makinesi tamamdır.

Ama işte sıkılıyorsun. Bi berber bulmak lazım. Konuştuğunu anlayacak bir berber. De yok. Varsada çok pahalı, ve pahalı olanların içlerinde de mallar var. Denmek gerek. Denerkende işte o saçla insan içine çıkamıyorsun.

Berberlerin hepsi mal. Gidiyorsun, 30dk anlatıyorsun, tamam diyor kesiyor, sonuç, berbat. Kavga edeceksin ağzını burnunu kıracaksın döveceksin, ama işte olmuyor.

En iyisi kendin kes.

Ben mükemmel keserim. Hiç mütevazi olamicam bu konuda. Detaylara çok fazla önem veririm, ve sonuç mükemmel. Kullandığım bir iki üründe var, kullanım şeklimde farklıdır. Saça şekil verirken çok uğraşmam, 5 dk da yaparım hemen. Çok kısa sürer. Ama sonuç, mükemmel, bütün kızlar hasta.:D:D

Kendiniz kesin. Öğrenirsiniz hemen...

Not: Başlığa ek yapılabilirmi? "Berberlerin MAL olması durumu" şeklinde bir ek?



Bu arada...


BAYAN, erkek-kısa-saç KUAFÖRÜ ARANIYOR diye ilan verecem, yakındır...
 
Geçmiş olsun...
Yıllarca aylarca uzaması beklenen saçın bir kendini bilmez tarafından böyle kesilmesi koyar adama...
Kırıkları aldırmak içinde 5-6 cm kesmesini istemen ise ayrı bir konu :)
Kırık aldırma dediğin 1 bilemedin 1,5 cm olur benim bildiğim...
Sana tavsiyem ise (tabii ki bir daha ki sefere artık); ben uzun saçlı olduğum zamanlarda kadın kuaförüne giderdim.
Her yerde her kadın kuaförü erkekleri kabul etmez ama biraz bakınırsan bulursun...

Aklıma kendiside berber olan dayım geldi.
Herhalde çıraklıktan yetiştiğini göz önüne alırsak 30 yıldır belkide daha fazladır bu işi yapıyor, artık gelen müşterilerinin çoğunu yıllardır tanıdıkları oldukları için, her gelen saçımı şöyle isterim böyle isterim demez, hoş istesede diyemez.
Müşteri gelir, oturur, eğer çok tanıdık ise zaten müşteri konuşmaz, yok okadar da tanıdık değilse (ama yabancıda değilse) Adem Usta saçlar şöyle olsun böyle olsun der.
Bizim dayıda orda klasik lafını eder, "yaw hele bir dur lo" sonra başlar kafasına göre kesmeye ve genelde gelene geçene hep aynı subay tıraşı modelini verir yollar :)
Müşterisi başka yere hiç gitmez, neden diye soracak olursanız, adam kızıyor derler :)
Bir iki defa bana da "yaw hele bir dur lo" çekmişliği vardırı :)
 
Haydaaaa berberden hirsini cikaramadin bana hic sarma :)
Ayri konu derken, kirik aldirma 1-2 cm kisaltma ile olur. Yani 1-2 cm demis olsaydin belkide okadar kesmezdi adam...
Yoksa ister 5-6cm kisalt ister ustura vur, beni ne ilgilendirir :)
Estağrufullah. Hırsımı senden çıkartmak değil amacım. Sadece o cümle bana kinayeli geldi.
Açıkcası 1-2 cm desemde çok birşey değişeceğini sanmıyorum. Zaten denileni yapsaydı 5-6 cm keserdi :)
 
Bulunduğum şehir ile memleketim arasında 900km olmasına rağmen, 4 yıldır memleketime geldikçe güvendiğim berbere gitmişimdir. Arkadaşımın tavsiyesiyle bu yıl ilk defa bulunduğum şehirde gittim, artık yanlardan çıkan saççıklarım var.
 
Ben de direk kendim kesiyorum... Zaten kafada çok saç kalmadı, kalanı vuruyorum 2'ye :)

3-4 yıl öncesine kadar çocukluğumdan beri gittiğim bir berberim vardı, 28 - 5 diyince 23 yıl oluyor (abari)... Ankara'da Kenedy caddesinde, bilen bilir... Çocukken koltuğa tahta koyup yükseltip de traş ederlerdi... Oradaki muhabbet hiçbir yerde yoktu, sonra evlilik taşınma falan derken uzak düştü, başka berberlere de alışamadım... Aldım bir saç makinası, 2-3 traştan sonra alıştım...

Bir de, saçını kendi kesecek arkadaşlara bir tüyo: Düzgün ense traşı için otellerdeki dandik plastik tarakları kullanabilirsiniz... Tarağı enseye koyup aynadan yatay hizzalıyıp, ense çevresinde esnetip şablon olarak kullanınca mükemmel sonuç alınıyor (alet tarağa kadar olan yerleri kesiyor, sonra tarağın üzerine çıkıp geri kalanı bırakıyor) :)

Konuyu dağıttıysam affola :)
 
Ben de direk kendim kesiyorum... Zaten kafada çok saç kalmadı, kalanı vuruyorum 2'ye :)

3-4 yıl öncesine kadar çocukluğumdan beri gittiğim bir berberim vardı, 28 - 5 diyince 23 yıl oluyor (abari)... Ankara'da Kenedy caddesinde, bilen bilir... Çocukken koltuğa tahta koyup yükseltip de traş ederlerdi... Oradaki muhabbet hiçbir yerde yoktu, sonra evlilik taşınma falan derken uzak düştü, başka berberlere de alışamadım... Aldım bir saç makinası, 2-3 traştan sonra alıştım...

Bir de, saçını kendi kesecek arkadaşlara bir tüyo: Düzgün ense traşı için otellerdeki dandik plastik tarakları kullanabilirsiniz... Tarağı enseye koyup aynadan yatay hizzalıyıp, ense çevresinde esnetip şablon olarak kullanınca mükemmel sonuç alınıyor (alet tarağa kadar olan yerleri kesiyor, sonra tarağın üzerine çıkıp geri kalanı bırakıyor) :)

Konuyu dağıttıysam affola :)
Ögrenci yurdunda kalan arkadaslarinin saclarini kese kese kendi capinda berber olmus birini tanidim bir ara, neyse sohbet muhabbet, sordum senin sacini kim kesti dye.
Ben deyince afallayip kaldim ki yanindakilerde onayladilar, 40 yillik berber olsa anca bu kadar keserdi, tek kelime ile mukemmeldi...
 
valla avatarda göründüğüm gibiyim, 2006'dan bu yana kendim hallediyorum işimi. Makine, jilet her türlü işimi görüyor. En son bir berbere gitmiştim, o makineyi kafama her değdirdiğinde saçımı yoldu ve saç diplerimi kanattı resmen. En sen bildiğin doğrama tahtasına döndü. Üstüne bir de adamın umursamaz tavırlarını düşününce "Ulan aids olmam işten bile değil" tarzı bir yaklaşıma büründüm. O noktada kararımı verdim ve elinde kesici özellikli bir alet ile kimseyi kafama yaklaştırmıyorum. Zaten bu kararı verdikten 6-7 ay sonra kafada hiç saç kalmadı bende komple kazımaya başladım. İsabet oldu resmen :)
 
Fanboy mode on: Josh Klinghoffer da kendi kesiyormus saclarini.

Bikeresinde 3 e vurur musun diyince o kadar uzatmissin saclarini, ben kesemem olmaz demisti.
Tabi kadin ve erkek kuaforuydu bunu diyen.
 
Ben onun çözümünü buldum. Kendi saçı da uzun olan bir kuaföre gideceksin. Tabi nerede yaşıyosun, böyle bir imkanın var mı bilemem. İstanbul'da isen bulursun illaki seni ancak o anlar. Saç kesmeyi babasından öğrenmiş, bildiğin esnaf bir berbere gidersen olacağı budur. Hangi işi bu zihniyetle yapmıyorlarki bizim ülkede? Farklı görünen herkese diş bilemektende kaynaklanan bir hadise aynı zamanda. Geçmiş olsun kökü sende uzar illaki.
 
Geri
Üst