Tech21 - Fly Rig 5

Tech21'in yeni oyuncağı baya ilgimi çekti doğrusu üzerinde "Plexi - Hot - SansAmp - Reverb - Boost DLA" üstüne kurulmuş toplu bir çözüm. Özellikle mobil tasarımı ile dikkatimi çekti benim 300 mm * 65 mm * 35 mm gibi yaklaşık ölçüleri var ve sağlam görünen bir tasarıma sahip.

Kendi demo videolarına baktığımda ufak çaplı sahneler için gayet tatmin edici sonuçlar verecek bir ekipman gibi geldi bana ve oldukça eğlenceli bir oyuncak :)
Türkiye fiyatı Senkop'ta 800 TL civarı (Taksitli) ve kutu içeriğinde 12v olan adaptörü de varmış. Fiyat/Performans olarak benim hoşuma gitti.
Sizle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim.

Üretici linki:
http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/flyrig.html
Üretici demoları:


Bu da yine üreticinin yaptığı favorim olan demo:
 
Bende geçen aylarda bı yabancı sıtede gormustum bayagı dıkkatımı cekmişti.Hatta yanlıs olmasın bir irig konusuydu sanırsam.İşte teknolojı nerelere gidiyor hepimiz sonucunu zaten kemper profiling amp ıle tokat yer gibi gördük.Bu 5 yıl sonra tüm amfiler çöpe gidecektir sinyalidir bunu unutmamak lazım.Tech ın bu aleti ciddi bir alet tum efektler var.Bu alete kaliteli bir drive koyarak her yola gidersin.Çok başarılı gerçekten.
Birde amt nin bugara denen bir amfisi var onu araştırın çok şaşıracağınıza eminim ahada buda resmi :) Bu mınık cıhazın ıcınde ,iki tane lamba bulunmakta.Tonlarını youtubeden dinleyin .ok şaşıracaksınız.İlk başta ınanmadım fakat bijen almıs bu aletten ona sordum ve kendısı çok ıyı oldugunu belırttı.Bijen RAHİMİ(Ogun sanlısoyun gitaristi)
Untitled-1.png
 
AMT ve "Bugara" ? Biraz hatlar karışmış halde. AMT'nin "Bulava" isimli diye bir preamfi pedalı var. "Bugera" ayrı bir marka. Sizinki ikisinin karşımı olmuş galiba :)
AMT'nin bu pedallarından forum ahalisi olarak epeydir haberdarız (2 sene filan...). Kullananlar, değerlendirme yazanlar vs. oldu. (Biri de benim hatta...) Sizin gözünüzden kaçmış herhalde. Bunlar yeni ürünler değil.

"5 yıl sonra bütün amfilerin çöpe gideceği sinyali" de bir hayli iddialı bir yorum olmuş. Amfiler yıllardır buradalar ve bence bir yere gidecekleri de yok. Dijital cihazlara karşı değilim, hepsinin yeri var. Ama amfi de ayrı bir keyif. Şahsen Axe Fx Ultra da, Axe II de kullandım ve ikisini de sattım. Pişman olduğumu da söyleyemem. Kayıtta çok iyi cihazlar, ama abartmamak lazım.
 
Sanırım mix yapmısım:) Bulava dıyecektım haklısınız.
Bende buna anlam veremıyorum milletin rüyalarına gırıyor axe fx kemper vs. Benimde aklımı bir ara bayağı çelmişti sonra ne gerek var dedim.Alıyorsun bi hevesle sonra satıyorsun.
İnsan üzülüyor
 
Hiçbirşeye gerek yok dırek miksere girebiliyorsun ıcınde preamp katı var sadece power katı yok.Onuda mekanın power mıkserı uzerınden karşılıyorsun.
Yanı çaldıgın mekanda ses sistemi varsa(illaki vardır) bunu ve gitarını alıp git çal.


O zaman bu fiyata başarılı bir alet , alman thooman ın da 289 euro fiyatı , ülkemizde bu fiyata satılması bence cok yuksek değil ...
 
İlk tanıtıldığında sweetwater da 250$ dan satılıyordu. Sipariş etmiştim. Stok dışı dediler.sonra vazgeçtim. Thomann referans alınacak yer değil. İnanılmaz pahalı bir site
 
O zaman bu fiyata başarılı bir alet , alman thooman ın da 289 euro fiyatı , ülkemizde bu fiyata satılması bence cok yuksek değil ...
başarılı bi alet oldugunu sanmıyorum.Boss gt100 gibi bir alet bile tutunamadı.Şu an dıjıtallık olayında kemper ve axe fx ı saymıyorum. Pod hd500 dısında iş götüren alet yok.
Birde irig var oda çok şaşırtıcı işler cıkartıyor.Ben kullanıyorum.İrig yada apogee jam96k bu fly 5 e 100 basar
 
Cihaz dijital değil, daha doğrusu reverb ve delay dijital ancak geri kalan kısım analog. Reverb ve delay analog sinyale paralel bir şekilde planlanmış, analog sinyale sonradan ekleniyor.
 
Bu arada yanlış anlaşılmalar olmasın diye şunu eklemek isterim, Jam96k ya da herhangi bir iRig modeli tona bir etkide bulunmaz. (Yani tabi ki kayıplar yaşanır ama tonla oynamak gibi bir amaç güdülmeden üretilen cihazlardır.)
O cihazların amacı gitardan çıkan analog sinyali dijitale dönüştürmektir, aynı bilgisayarlardaki ses kartları gibi. :)
 
Geri
Üst