Nitroselüloz Gövde Ve Sap Için En Iyi Temizlik

Selam,
Piyasada o kadar çok ürün var ve temizlik konusunda o kadar farklı sesler çıkıyor ki bi danışmadan edemedim.
Başlıktaki sorudur, sorunum. Nitroselüloz gövde ve sap için en iyi temizlik ürünü nedir ? Özellikle günlük çalmalardan sonra sapı temizlemek için. Gitar Maun saplı Les Paul. Vintage nitro vernik. Danıştığım deneyimli kişiler en iyisi nemli bez dediler. Ama teri tozu atmak için bir şey kullanası geliyor insanın.
Şimdiden teşekkürler.
 
http://www.do-re.com.tr/U18693,822,...riple-pack-gitar-temizlik-urunleri-gibson.htm

Set olarak genelde bunları kullanıyorum. Çaldıktan sonra microfiber bir bez ile teri vs siliyorum, telleri bir bez parçasıyla kuruluyorum, her tel değişiminde de gitarı setteki polish ile bir cilalayıp , iki üç tel değişiminde de klavyeyi yine setteki temizleyici ile silip , öyle devam ediyorum. Bugüne kadar sıkıntı çıkmadı :)

Ben de bu seti kullanıyorum... Klavye için olan limon yağı da oldukça iyi temizliyor... burada tek dikkat etmek gereken şey, klavyeye limon yağını abartmamak :)
 
Bu arada nitro-selüloz vernikler ne yaparsanız yapın zamanla aşınır. Oldukça dayanıksızdır. Bu verniğin güzel tarafı zahmetli de olsa aşınınca tekradan uygulanabilmesidir.

Temizlik ürünü olarak eğer "satin" değilse herhangi bir gitar temizlik ürünü uygundur. Dunlop'ın ürünleri oldukça güzel. Satin ise bu temizlik ürünleri yüzeyi parlatır, aman diyeyim.
 
Geri
Üst