Gitara Başladıktan Ilk 6 Ay Içinde Neler Yapabiliyordunuz?

5 telli sweep picking
8 parmak tapping
Çok hızlı penalamalı ateşli sololar
Master of Puppets'ın riff'leri

Hocam şimdi burada verilecek cevaplar bazı kimseleri heveslendirebilir de üzebilir de; ama ben şuna dikkat çekmek istiyorum İlk 6 ay içinde öğrenilecek bir teknik ne derece başarılı uygulanabilinecek ki? Gitara hakimiyet ne derece olacak da 'hammer on yapabiliyordum' denecek ki buraya? Ya da çok hızlı bir soloyu çalabiliyordum dense ne derece hakkıyla çalınmış olunacak? Yani kişi kendi hakkında son derece objektif baksa bile ilk 6 ay içinde 'yapabildiği' şeyler sınırlı olmasa bile 'yapılabilmiş' kategorisine girmez bence.

İlk 6 ay içinde alınmış bir kaydı çok sonra dinleyip de 'o zamanlar şunları iyi yapıyordum' diyecek bir kimse varsa söylediklerimi unutunuz. Hoş onda da göreceli durumlar olur ya neyse. Bence bu başlık kimilerinin hevesini kırabilir, okuyanlar çok takılmasın derim.
 
Fizik'ten 2 matematik'ten 2 ve kimya'dan 3 almıştım. Sonuç: Bilgisayar mühendisi oldum ve gitar dersleri veriyorum. Mesele kimin ne olduğu değildir. 6ay emek harcadıktan sonra kendine ne kattığının farkına varmaktır. Eric johnson 17-18 yaşında virtüöz olmak üzereydi. Bense kazaklarımın koluna burnumu siliyordum.
 
Akorlari ogreniyordum.Major ne minor ne. Ne hangi pozisyonda basilabilir acaba? Bu ne ola ki sorularınin cevaplarini ariyodum. Ilk 4 perdeden basilacak temel akorlari biliyordum. Sonra oldu biseyler yavaş yavas.
 
Basit akorlu şarkılar çalabiliyordum.Tek tel (ince mi teli) üzerinden kulak usulüyle çıkartılmış soloları çalmaya çalışıyordum.''Helal olsun'' isimli ilk bestemi yapmıştım.İçinde solo yoktu.Şu an o bestemin kayıtları yok.15 yıl önceydi.Keşke saklasaymışım.
 
ilk 1 ay hiç birşey yapamıyordum eğitimsizlik laent olsun
sonraki 2.ve 3.aylarda çok basit şarkıların tablarını ezberliyordum robot vari hiç bir teknik uygulamadan o perdeleri çalıyordum
4.5 ayda basit hammer on pull of , slide gibi teknikleri öğrenip,
6.ayda okulda konser vermiştim

Şimdi gitarla geçirdigim süre 4-5yıl oldu hala eğitimsizim ama gitarla geçirdigin zamanın kendine kattıgı gelişimi mutlaka hissediyorsun . tek mantık sabır
 
Geri
Üst