Sahte Amfi Ve Kabin

Öncelikle başlıkta bahsetmek istediğim şey replika vs ürünler değil birçoğumuzun sahnede veya kliplerde gördüğü hesapsızca dizilmiş kabinlerden oluşan dekorlar. Günümüzde birçok grup sahneyi daha dolu göstermek gibi görsel sebeplerden ötürü bunları kullanıyor. Benim de internette birkaç araştırmam sonunda bazı grupların bu yüzden ayıplandığını gördüm gel gelelim konumuz bu değil.

Forumda yaptığım bir miktar araştırmadan sonra hiçbirşeye varamadım :D Ancak ben de kendi grubumun bazı aktivitelerinde bunları kullanmanın güzel olabileceğini düşündüm acaba nereden ulaşılabilir bir fikri olan var mı? Aşırı maliyetli birşey olduğunu düşünmüyorum hatta kafam atarsa yaza doğru ev yapımı bir projeye bile girişebilirim ancak bunlardan hiç edinen, kullanan, satan, bulunduran birisi var mıdır aramızda? Biraz bilgi verebilir mi?

Bu arada konudan tamamen habersiz arkadaşlar aşağıdaki görselleri inceleyebilirler

http://www.metalsucks.net/wp-content/uploads/2013/07/Immortal-fake-cabs-604x453-1000x515.jpg

http://www.metalinjection.net/wp-content/uploads/2013/06/Black-Veil-Brides-fake-cabs.jpg

http://ajournalofmusicalthings.com/....jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1372075388391
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Aynen öyle evde kendine çalan bir insan için sadece müziğe odaklanmak yetebiliyor ama üretilen şeyi başka insanlara sunarken öncelikle ambalaj gerekli. "Dışını beğendiğin insanın içini tanımak istersin" düşüncesi tamamen.
 
Ben bu durumun grup veya sanatçıyla alakası olduğunu hiç sanmıyorum zaten onun işi değil.Bu organizatörlerle alakalı bir durum.Abbath ın fake kabin yapalım abi çok etkileyici diyeceğini hiç sanmıyorum açıkçası:ROFLMAO:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Elbette, zaten öyle grupların sahnede ne giyeceğine varana kadar ayarlayan insanlar oluyor elbette çevrelerinde bu yüzden grupları herhangi birşeyle suçlamak saçma olur tamamen bahsettiğimiz "show business" gereksinimleri.
 
Kanka o adamların parası var gerçek 1960 kabinleri boşaltıp kullanabiliyorlar :D Mdf ile keser biçeriz yazın ama tolex bulmak zor ortalama fake bir 4x12 kabin bize 150 200 liraya gelir.
 
aynısını zz top ta yapıyor, magnatone ları diziyor ama fake değiller, süs için konulmuş gerçek amfiler.
edit:belki de fakedir, je sais pas
edit2:aynısını yapmıyormuş, ben dikkatsizmişim ve yanlış görmüşüm özür dilerim
 
Diyelim ki X firmasıyla anlaşman var ve belirli bir çapta ün sahibisin. Ama X ürününü sevmiyorsun, Y kullanmak için mecbur kaldığın bir yöntem bu. İçi dolu kabinleri de dizebilirsin. Fakat bu rodiler için ekstra zahmet demek. Speaker'ler içinden güzelce çıkarılır, hatta gerekirse satılır. Hem markanın tanıtımını yaptığın için para alırsın, hem istediğin ürünü kullanırsın, hem de rodilerin sana daha fazla küfretmez.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
@arda4232 bize bi proje göründü gibi kardo yaz okulu bahanesiyle :D Ucuza maledersek yapalım 3 5 tane nuclear blast anlaşmamız yoksa ne olmuş klipte mi çekmeyelim. Onun dışında herkesin görüşü tamamen görüntü amaçlı yapıldığını destekler nitelikte anladığım kadarıyla
 
Bence gereksiz insanların gözünde büyütüyorlar kendilerini . 50 watt bi lambalı amfi ve 4x12 kabinle yani half stackle stadyum konseri verebilecekken tamamen show :D
 
Metin türkcan için aynı durum geçerlimi :D
 

Dosyalar

  • metin türkcan.jpg
    metin türkcan.jpg
    120.5 KB · Gösterim: 246
O fotografi Zeytinli Rock Fest'de ben cektim. Ayni sekilde Metoboy'da boyle kullaniyordu. Muhtemelen Pentagram'in Marshall ile anlasmasi var.
 
Geri
Üst