İstanbul Şu şarkıları bir dinleyin, belki yollarımız kesişir...

Merhaba,
Öncelikle; ilerleyen dakikalarda aradığın ilanın bu olmadığını düşünme ihtimaline karşın üşenmeyip bu satırları okuduğun için en başta teşekkür ediyorum…

Lafı fazla dolandırmadan yerinde bir girizgâh yapmam gerekirse;
İlk olarak müzisyen olmadığımı, bu saatten sonra da müzisyen olmak gibi bir çabam olmadığını; yine de farklı zamanlarda, farklı gruplarda vokal olarak görev aldığımı ve gitarın nasıl tutulacağını bildiğimi belirtmek isterim. 🙂

Yaklaşık altı yıldır (ki pandemi dönemiyle de ivme kazandığını söyleyebilirim) yazıp-çizip bir köşede tozlanmaya bıraktığım onlarca şarkı var. Bunların bazılarını unutmamak ve günü geldiğinde tekrar düzenleyebilmek adına evdeki s*kindirik alet edevatlarla çalıp, söyleyip kaydettim. Kiminin sözleri ve müziği oturmuş durumda, kimininse sadece ana riff’leri, belki de introları kayıtlı.

Yukarıda bahsi geçen kayıtlardan bazılarını şöyle bırakıyorum:












Şayet dinlediklerin hoşuna gitmediyse ve "senin de... yapacağın müziğin de şeceresine sokayım!" diyorsan vaktini daha fazla almamak adına burada vedalaşabiliriz. Bir başka ilanda aradığını bulman umuduyla özür dileyerek mutlu günler diliyorum.

Ha, olur da dinlediklerin hoşuna giderse ve bu şarkıları olduklarından daha iyi bir hale getireceğini düşünüyorsan bundan sonrası seni ilgilendiriyor olabilir:

Ne arıyorum?
  • Birlikte bir grup kurup; dinlediğin kayıtları birlikte düzenleyebileceğimiz, enstrümanına hâkim, progresif metal sevdalısı olmasa da nakarattan önce ölçü değiştiğinde yüzünü ekşitmeyecek, şarkıda tansiyon nedir, düzenleme nasıl yapılır az buçuk fikri olan, aklı başında manyaklar arıyorum ve senin de duyduğun üzere kayıtlar genel olarak karanlık bir tema ve bolca “C drop” içeriyor…
  • Temelde elektro, bas ve davul ihtiyacım olsa da “enstrümanım klavye ama bu şarkılar bu hammond’ı hak ediyor ulan köpek!” diyecek arkadaşların da başımın üzerinde yeri olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.
Ne vadediyorum?
  • Mikrofon bende, sahne deneyimi mevcut. Dilersen ihtiyaç dahilinde gitar partisyonları da üstlenebilirim.
  • Dinleyenleri rahatsız edecek yine de yalnız kaldıklarında dalıp dalıp mırıldandıkları şarkılar üreten “ayı gibi” bir grup kuracağız.
  • Sadece “grup kurduk, şarkılarımız var”ın karın doyurmadığının farkındayım, ortaya çıkan bu grubun en doğru şekilde pazarlanması ve dinleyici ile buluşması için gerekli şartları elimden geldiğince sağlamaya çalışacağım.
  • Şarkılarımız tamamlandığında gerçekleştireceğimiz kayıt / mix / mastering ücretlerini hallediyor / ya da minimize ediyorum. (Yine de üreteceğimiz içeriğin barındıracağı eleman ve gereksinimlere göre değişiklik gösterebileceğini göz önünde bulunduralım)
  • Bunun dışında grubun tüm iletişim kanallarında kullanılacak görsel / işitsel - statik / hareketli malzemelerinin üretimini üstleniyorum.

ÖZET:

Dinlediğin kayıtlardaki karanlık, puslu atmosferin çapını genişletip dinleyenlerin akıllarında yer etmesini sağlayabilecek… Bunu yaparken birlikte üretmekten keyif alacak; gitar, bas ve davulcu arkadaşlar:

alevkusan@gmail.com e-posta adresinden benimle iletişime geçebilir, ya da derdinizi aşağıdaki yorumlarda anlatabilirsiniz.

Not: Üşenmeden buraya kadar okuduysanız, ayrıca tebrik ediyor; büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum...
 
Son düzenleme:
Geri
Üst