1. ve 2.tel 12.Perde> pull off/hammer on sorunu

"Genellikle" 12. perde ve sonrasındaki perdelerde 1.ve 2.telde yapılan sololarda hammer on ve pull off yaparken pena vuruşu ardından hammer on'u yaptıktan sonra sesin kesildiğini fark ettim, hammer on'dan sonra pull off yapacağım fakat ses kesildiği için yapamıyorum.

Gitardaki ve ses kartındaki volume'ü fulledim, daw'daki input u ve output u da fulledim fakat sonuç değişmedi. Daw olarak Bias FX 2 kullanıyorum.
Youtube'dan izlediğim solo videolarında da bişey fark ettim: Pull off yaparken teli az bişey aşağı çekmek gerekiyor ya, soloların hızından mıdır bilmiyorum ama göründüğü kadarıyla pull off yaparken aşağı çekmiyorlar( 12.perdeden itibaren>). Biraz düşününce mantıklı geldi hem hammer on hem pull off yaparken aşağı çekmek hızı azaltabilir diye düşündüm doğru mu düşündüm bilmiyorum umarım yardımcı olursunuz.

Ek olarak: "İzlediğim" videoların çoğunda (aynı soloyu farklı kişiler tarafından izledim) hammer on pull of yaparken çok küçük dokunuşlar yapıyorlar, ben o dokunuşları yapınca gitardan gık sesi bile çıkmıyor.

Sorun ne yardımcı olur musunuz?

Penayı vurduktan sonra avcunuzun tele temas etmediğinden emin olmalısınız. Ufak bir video çekerseniz eğer sorunun donanımla mı yoksa tekniğinizle mi alakalı olduğu konusunda daha sağlıklı bir yorum yapabiliriz 🙂

Geri