100.000 (≈1900$) Civarı Shred Gitarı Arıyorum

Mustazu

Mustazu
Merhabalar. Aktif olarak 1 yıldır Schecter Sun Valley Super Shredder Fr kullanıyorum ve gelecekte daha üst segment bir gitar almayı planlıyorum. Uzun zamandır araştırıyorum ancak pek bana uygun modeller bulamadım. Öneri ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Shred üzerine çalışıyorum. 100.000TL bütçem var. Muhammed Suiçmez ve Alexi Laiho hayranıyım. Agresif ve teknik çalım tarzı benimsedim. Önerilerinize açığım.
İsteklerim
Agresif kullanıma açık Floyd Rose tipi köprü
Alanıma uygun sert tonlar
En az 24 fret
Mümkünse Sustainiac
Super Strat, V, Xiphos X kasa tarzı kasaları seviyorum
2. El imkanım yok, maalesef sadece mağazalardan alma imkanım var
~Aklımdaki modeller
Jackson SL3X DX Soloist
SOLAR X1.6FRBOP+
Schecter Hellraiser FrS
Schecter Synyster Custom S FR S
Yardımcı olursanız ÇOK sevinirim. İyi günler dilerim☺️🙂

(aktif fishman fluence)

(pasif dimarzio tone zone-air norton)

İkisi de Japon yapımı, hardcase dahil, prestige serisi. Düşünebilirsiniz.

(aktif fishman fluence)

(pasif dimarzio tone zone-air norton)

İkisi de Japon yapımı, hardcase dahil, prestige serisi. Düşünebilirsiniz.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Bunlara da bakacağım🙂

Aklınızdaki diğer modelleri bilmem ancak ben hali hazirda schecter hellraiser fr kullanıyorum sustaniacli modelden farkı var mı bilemiyorum ancak sap profili olarak shred istiyorum diyenler için bence biraz kalın bir sap profilk var. 50s Lespaulden az ince 😂 ama çok rahat sap bu arada.

Custom gitarlar pek tutulmaz ama şahsen ben çok seviyorum ve iki tane custom-s e sahibim ve tavsiye de ederim. Şunu da belirteyim arkadaşların bahsettiği gitararın çoğunu deneme şansım olmadı ama deneyen arkadaşlardan kıyaslama yapabilecek birisi varsa en azından ben de fikir sahibi olmuş olurum ve arkadaşları ona göne yönlendiririm.

Custom gitarlar pek tutulmaz ama şahsen ben çok seviyorum ve iki tane custom-s e sahibim ve tavsiye de ederim. Şunu da belirteyim arkadaşların bahsettiği gitararın çoğunu deneme şansım olmadı ama deneyen arkadaşlardan kıyaslama yapabilecek birisi varsa en azından ben de fikir sahibi olmuş olurum ve arkadaşları ona göne yönlendiririm.

signature*

Guzel değerlendirmeniz icin cok teşekkür ederim öncelikle☺️. Yaptığınız yorum beni bu gitara karsi biraz daha ısındırdı diyebilirim. Muthis gözüken bir gitar gerçekten. Sorum olarak şu var, bu gitarın klavyesinin hizli kirlenmesine karşın kac ayda bir temizlik yapmalıyım?

Guzel değerlendirmeniz icin cok teşekkür ederim öncelikle☺️. Yaptığınız yorum beni bu gitara karsi biraz daha ısındırdı diyebilirim. Muthis gözüken bir gitar gerçekten. Sorum olarak şu var, bu gitarın klavyesinin hizli kirlenmesine karşın kac ayda bir temizlik yapmalıyım?
Kullanımınıza ve çaldığınız ortamlara göre bu değişir ama en kötü ihtimalle her tel değişiminde temizliğinizi yaparsanız bir şey olmaz. Bu arada merak ettim pedal ve amfi olarak ne kullanıyorsunuz ? Şahsen marshall 15dfx ve mxr fullbore metal ile cayır cayır tonlar elde ettim.

Kullanımınıza ve çaldığınız ortamlara göre bu değişir ama en kötü ihtimalle her tel değişiminde temizliğinizi yaparsanız bir şey olmaz. Bu arada merak ettim pedal ve amfi olarak ne kullanıyorsunuz ? Şahsen marshall 15dfx ve mxr fullbore metal ile cayır cayır tonlar elde ettim.
Hocam bir Nux MG30 prosesörüm var ona hoparlör olarak eskiden kullandığım Blackstar İd Core amfimi bağladım.
Mg30 aslında çok bass karakterli bir prosesör içindeki amfiler aşırı basslı duyuluyor. Genelde dahili amfi modellerini pek beğenmiyordum ancak Tone3000 üzerinden Dual Rectifier modellemesi yükledim ve sonucu aşırı beğendim.
Her türlü gitar tonu büyük uyumla bu presete oturuyor. Gaini kısıyorum A7X, gaini açıyorum Cannibal Corpse... Tek kelimehle muazzam bence. Bir de içinde çok sevdiğim blues preseti var. Blues dediğine bakma bir çok metal shred tonuna aşırı yakışıyor.
Genel olarak ekipman ve ton ayarlarım böyle. Başka sorunuz veya öneriniz varsa açığım🙂

Hocam bir Nux MG30 prosesörüm var ona hoparlör olarak eskiden kullandığım Blackstar İd Core amfimi bağladım.
Mg30 aslında çok bass karakterli bir prosesör içindeki amfiler aşırı basslı duyuluyor. Genelde dahili amfi modellerini pek beğenmiyordum ancak Tone3000 üzerinden Dual Rectifier modellemesi yükledim ve sonucu aşırı beğendim.
Her türlü gitar tonu büyük uyumla bu presete oturuyor. Gaini kısıyorum A7X, gaini açıyorum Cannibal Corpse... Tek kelimehle muazzam bence. Bir de içinde çok sevdiğim blues preseti var. Blues dediğine bakma bir çok metal shred tonuna aşırı yakışıyor.
Genel olarak ekipman ve ton ayarlarım böyle. Başka sorunuz veya öneriniz varsa açığım🙂
Şuan blackstar ht club 50 kafa ve htv 112 kabin'i kullanıyorum, marshall'ı da başka bir odada ya da arkadaşlarla bir bahçede falan takılacak olduğumuzda yanıma alıyorum ikisinden de memnunum. Prosesör olarak sadece arkadaşta line 6 pod x3 live vardı onu kısa bir süre sahnede denemiştim ama ona hiç preset falan yüklemedim arkadaşım da aktif olarak kullanıyordu ben de onun tonlarla takılıyordum ama sonuç olarak o da güzeldi fakat prosesör ve ses kartı olarak bilgilendirecek bir tecrübeye sahip değilim. Şahsen analog pedal seven onlarla oynamayı kurcalayarak değişik tonlar yakalamayı seven birisiyim. Çevrende varsa bence metal rock tonlarında fullbore metal benim için hala harika bir pedal başına bir şey gelse gider tekrar alırım ve blackstar ile kullandığında nux'a gerek kalmadan sana istediğin dist. tonları da fazlasıyla vereceğini düşünüyorum. Gitar olarak da sustainiac düşünüyorsan denediğim ve sahip olduğum tek sustainiac synyster custom-s ve beni hem ton ve hem klavye olarak gayet memnun eden bir gitardı, Almadan önce çevrende deneyebileceğin bir yer varsa dene yanlız. Marshall 15dfx, fullbore metal ve synyster custom-s kombinasyonunda alamadığım a7x tonu yoktu, bu üçlü fps bilgisayar kasası gibi bir şey oluyor benim gözümde 😀. Senin sormak istediğin varsa çekinmeden sorabilirsin.

Geri