İlk elektro gitar - hangisini tavsiye edersiniz?

Arkadaşlar merhaba,

(Tavsiye forumunda yazdım ama 2 gündür cevap alamayınca şansımı bir de ayrı konu ile deneyeyim dedim, affınıza sığınarak)

Yeni üye oldum ben de. Elektrik gitar için tavsiyenize ihtiyacım var. Şimdi verilerimi sıralıyayım hemen; öncelikle artık 40 yaşımı geçtim, tamamen hobi amaçlı elektrik gitar almak istiyorum. (Belki de ud alma yaşım mı geldi acaba:)). Bir akustik gitarım var, aslında bayağıdır var da malesef "İleri Seviye Çaylak" kademesinde kalıyorum hep. İşte daldan dala atlamaktan, yok akor öğreneyim, yok online ders takip edeyim, yok bunla uğraşılmaz şarkı öğreneyim derken, uzun aralıklar da verince böyle oldu. Akustiğin yüksek telleri vs. bunlar hep bahane tabi de. Geçen gün baktım akustikte Maiden kasıyorum artık yeter dedim.
Müzik türü olarak Metallica, Megadeth ve plase GNR ile büyüdük ama bu yaştan sonra güncel müzik zevkim doğal olarak çok daha geniş bir aralığı kapsıyor. En çok Porcupine Tree, Pineapple Thief (daha doğrusu G. Harrison nereye giderse o grubu) başta olmak üzere progresif rock ağırlıklı dinliyorum. Gitarist olarak en beğendiğim tartışmasız M. Friedman. Ama M. Knopfler gibi çalabilmek için neler vermez ki insan.

Her neyse özetle sadece evde hobi amaçlı çalınacak gitar için bütçe oluşturmak da zor. Benim sorunum şu an için Bodrum'da ikamet ettiğimden online olarak almayı düşünüyorum ve buralarda luthier vs. aramak zorunda kalmayacağım bir şey almayı umuyorum. Başlangıç seviyesi en ucuz gitarı ve amfiyi alarak yoluma devam edebilirim diyordum, ama hepiniz benden iyi bilirsiniz baktıkça artar fiyatlar. Kendimi kaptırmadan size soruyorum.

Araştırırken önce Ibanez RGRT421'e denk geldim, aslında bu bütçelerde bir gitarı düşünmezken neckthru olması estetik geldi ). >RGRT 421

Sonra müzik zevkimin genişliği nedeniyle acaba LP stili mi baksam derken LTD EC-256'yı gördüm, çok güzel galiba o da. > EC-256

(Edit: Burada Thomann mevzuları vardı kaldırdım - %20 mi %20+30 mu ne gireceğini tam anlayamadım güncel olarak)

Edit: hiç düşünmediğim halde şu gitarlara denk gelince özellikleri sebebiyle ciddi ciddi birini düşünüyorum. Custom 1 için distortionda çok tiz tonlar var gibi bir eleştiri gördüm aslında pek kaynak yok.

Cort Z-Custom (S. Duncan SH1-SH4)
Cort Z-Custom 1 (S. Duncan SH1-SH4)
Cort Z-Custom 2 (EMG 81-85)

Ve son olarak şu gitar her şeyi ile çok iyi duruyor sadece manyetikleri yukarıdakiler gibi isimler değil:

Cort G290 FAT (VTH-77 HH)


Gereksiz uzun yazdığım için affınızı diler, şimdiden teşekkür ederim.
 
Geri
Üst