Yeni gitar alacağım

Az önce bir başkasına yazdığımı yazayım sana da


1- Bütçenin içerisinden ayıra bildiğin kadar ki kısmı iyi bir amfi almak için ayırman gerekli. Amfi bu işin ilk ve en önemli kısmını oluşturuyor. İlk defa gitar çalmaya başlayacak birisini üzmeyecek şekilde başlangıç seviyesinde olan ve fiyat performans olarak seni mutlu edecek amfi ise Blackstar ID core V3 serisidir. Bu amfi 10-20-40 watt şeklinde ilerliyor. Genel olarak 20 watt olanı tercih ediliyor, ama 10 watt olanı fiyat olarak oldukça uygun. Bu işten zevk almaya başladığında ve gerçek anlamda çalım tekniklerini kazandığında amfi değişikliğini zaten kendin arayacaksın.

2- Gitar konusu bir okyanusmuş, bende bu forumlar aracılığı ile öğrendim. Gitar seçimi tamamen kişisel tercihlere bağlı ilk olarak. Şöyle izah edeyim, mesela ne tarz müzik çalmak istediğine bağlı olarak elektrikli gitarın üzerinde ki donanımda farklılık gösteriyor. Örnek vermek gerekirse metal ve hardrock çalmak isteyenler H-H dizilim denen manyetikli gitarları tercih ediyor. Blues Funk pop çalmak isteyenler S-S-S dizilim manyetikleri tercih ediyor, Geniş ton yelpazem olsun diyenler H-S-S tercih ediyor veya H-S-H tercih ediyor.

3- Seçeceğin gitarın öncelikle eline aldığında klavyesinin rahatlığı, çalım kolaylığının olmasına dikkat ediyorsun, ardından kullanılan ahşap malzemenin tür ve kalitesine, gövde ve sap şekline, üzerinde ki köprü yapısı, burgu tipi, eşikte kullanılan malzeme (kemik, porselen, kanada ladin v.b.) kullanılan manyetiklerin kalitesi v.s. uzadıkça uzuyor bu liste.
 
Geri
Üst