Electric : Rock Muzik Dergisi - Eylul'de Bayilerde

M

moon_dreamer

KAPAKweb1.jpg


Electric, bir Rock muzik dergisidir! Ilk sayisi Eylul 2008'de cikacak olan dergi, iki ayda bir Citlembik Yayinevi tarafindan yayinlanip, YAYSAT ile tum Turkiye'ye dagitilacaktir.

Yazar kadrosu:

Kıvanç Bilgin
Ilgaz Bulut
Tolga Darcan
Ülkü Erkan
Burak Gülgüler
Kerem Onan
Özgür Tekbıçak
Öznur Tuna
Mert Yıldız



www.myspace.com/electrictr


Eylül 2008 sayısı içeriği:


MAKALELER:

METALLICA İLE 15 YIL SONRA YENİDEN…
Kerem Onan’ın cümlelerinden Metallica’nın 27 Temmuz’daki unutulmaz konserine çok özel bir bakış.

JUDAS PRIEST’İN “NOSTRADAMUS”U: KEPAZELİK Mİ BAŞYAPIT MI?
Hemen her Judas Priest albümü gibi dinleyiciyi ikiye bölmeyi başaran “Nostradamus”u Mert Yıldız ile Headbang yazarı Özgür Öğret bunaltıcı bir yaz akşamı hiç işleri güçleri yokmuş gibi masaya yatırdılar. Ortaya derin ve keyifli bir sohbet çıktı.

NINE INCH NAILS: “GHOSTS” VE “THE SLIP” ÜZERİNE.
Yazarımız Kıvanç Bilgin’in kaleminden Endüstriyel devi Nine Inch Nails’in devrime yol açmaya meyilli son iki çalışması üzerine bir inceleme.

R.E.M.: MAŞHERİN ÜÇ DJ’İ.
Önümüzdeki Ekim ayında ülkemizi ilk kez ziyaret edecek olan efsane gruba konser öncesinde son albüm “Accelerate” merkezli tarihsel bir bakış. Tolga Darcan’ın kaleminden.


RÖPORTAJLAR:

GRAND MAGUS ve “DEMİR İRADE”
Avrupa’nın yeni Heavy Metal sansasyonu ile Türkiye’de ilk kez ELECTRIC söyleşti. Grubun solisti JB bize majör metal dergilerinde ayın albümü seçilecek bir eser yaratmanın inceliklerini anlattı, biz de onu metalcilik testine tabi tuttuk…

KING’S X: “DIŞARI ÇIKIN VE KENDİNİZİ BULUN!”
Türkiye’de ilk kez… Dünyanın en duygusal Hard Rock üçlüsünün solisti Dug Pinnick grubun geçmişini, sevinçlerini, gözyaşlarını, koyu Hıristiyan bir grupken dinden nasıl çıktıklarını ve çok daha fazlasını hiçbir şey gizlemeden tüm ayrıntılarıyla anlatıyor.

DARKTHRONE İLE YENİ ALBÜM ÖNCESİNDE ÇOK ÖZEL…
Fenriz ile Darkthrone’un nasıl albüm kaydettiğinden İsa’nın Metal müzikteki yerine varan ayrıntılı ve eğlenceli bir söyleşi: “ZZ TOP ‘In The Shadow Of The Horns’u cover’lasa bu hoşuma giderdi!”

UNLEASHED: VIKING RUHUNUN GERÇEK KORUYUCULARI
Amon Amarth’dan önce onlar vardı… ELECTRIC İsveç’in Death Metal kural koyucularının lideri Johnny Hedlund ile Unleashed’in geçmişi ve geleceği üzerine konuştu.

CULT OF LUNA: GRUP MU ÇETE Mİ?
İsveç’in Post-Metal gururu ile yeni başyapıtları “Eternal Kingdom” ve neden ‘Post’ baş takılı isimlerle tanımlanmaktan nefret ettileri üzerine…

BLAZE BAYLEY YIKILMAK BİLMİYOR!...
Maiden’ın sürgün solisti ile kariyeri üzerine çok derin bir söyleşi… Ve Blaze Bayley “Brave New World”deki dördüncü “Virtual XI” artığının hangi parça olduğunu Dünya’da ilk kez ELECTRIC’e açıklıyor!

UNSANE KULAKLARINIZI KAZIMAYA DEVAM EDİYOR!
Ölümler, ölümden dönmeler, hastanelik olmalar, kan, revan… Hiçbir şey bu gelmiş geçmiş en vahşi Noise Rock grubunu durduramadı. Unsane gerçek bir efsane. Grubun lideri Chris Spencer ile Türkiye’de ilk kez ELECTRIC söyleşti.

HOLLANDA DEATH METAL’İNİN “UNUTULMAYANLARI”: HAIL OF BULLETS!!
Eski topraklardan kurulu muhteşem bir kadro ve başyapıt seviyesinde bir ilk albüm... Ortalığı kasıp kavuran gruptan davulcu Ed Warby ve solist Martin Van Drunen Türkiye’de yalnızca ELECTRIC ile konuştu.

SKITLIV: “HAYAT BOKTAN!”
Mayhem’in tartışmalı eski solisti Maniac ELECTRIC’e yeni grubu Skitliv’ı, Mayhem’in parçalanışını, Shining’den Niklas Kvarforth ile aralarındaki baba-oğul ilişkisini, kendine zarar verme eğilimlerini, çocuklarını, dövmelerini ve Black Metal ile Punk arasındaki önemli farkı anlatıyor… “Mayhem’den ayrılmam başıma gelen en güzel şeylerden biri!”

HAVE A NICE LIFE İLE “ÖLÜM BİLİNCİ” ÜZERİNE…
5 sene boyunca evde sürdürülen kayıt çalışmaları, shoegaze’den drone’a varan bir sesler örgüsü, ortaya çıkan double bir debut albüm ve Dünya çapında alınan inanılmaz övgüler. ELECTRIC bu yeni underground kahramanlarını saklandıkları delikten çıkardı ve bu unutulmaz röportajı gerçekleştirdi.

AİLEMİZİN PRODÜKTÖRLERİ 1: DAN SWANÖ
Opeth ve Katatonia’nın en efsanevi albümlerini kaydetmiş kült kahraman Dan Swanö ile prodüktörlük üzerine ayrıntılı bir söyleşide bulunduk. “Müzisyen” Swanö ise gelecek sayıda. #61514;

T.W.Z.: BIG BANG’DEN ESCHATON’A.
İsveç’li EBM teröristleri T.ime W.ave Z.ero ile Dünyada ilk kez!... “Eğer her şey bu şekilde devam ederse Tanrı’nın ya da dış güçlerin bizi ve gelişimimizi yok etmesine gerek kalmayacak.”

DECAYING PURITY: YENİ DEATH/GRIND KAHRAMANLARINIZ.
“Phases Of Dimensional Torture” isimli debut albümleri ile dikkatlerimizi üzerlerine çeken grup ile özel bir röportaj.

Ayrıca:

METAL MÜZİÐİN “HANIMKÖYLÜLERİ”
Mert Yıldız ve Desmond Heavy Metal müzikteki kepazelikleri deşmeyi bıraktıkları yerden sürdürüyorlar. Bu seferki durakları anne sevgisine aç olduklarından kendilerine şefkat gösteren kadınların göğüslerinde kedi gibi mayışıp kukla haline gelen, ardından da kepazeliğe koşmaya başlayan efsaneler: HANIMKÖYLÜLER!

KURUTULMUŞ KAFALAR: ETNİK BİR SANAT MI SAPKIN BİR RİTÜEL Mİ?
Dünya tarihinin gördüğü en korkunç geleneklerden biri olan Güney Amerika’lı Jivaro kabilesine özgü “kafa kurutma” sanatı üzerine tüyler ürperten, ayrıntılı bir araştırma yazısı!

KLASSSİK ALBÜM: BLUE CHEER - VINCEBUS ERUPTUM / OUTSIDEINSIDE

DİSKOGRAFİ ANATOMİSİ: SENTENCED

ALBÜM VE DVD KRİTİKLERİ

1 Eylül'den itibaren bayinizden isteyiniz!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Electric Magazine cikti! Asagidaki noktalardan temin edebilirsiniz :

Dorock Bar
Atlantis Müzik
Zihni Müzik
Hammer Müzik
Riot

Ayrica bu hafta, YAYSAT ile Turkiye geneline dagitilacaktir. Bayilerde bulabilirsiniz.
 
Geri
Üst