Burn After Reading (2008)

No Country For Old Men'le, büyük geri dönüşlerini yaşayan Coen kardeşlerin yeni filmi.. 12 Eylül'de Amerika'da gösterime giriyormuş. 65. Venedik Film Festivali'nde büyük beğeni toplamış anladığım kadarıyla.

Spor hocaları Chad Feldheimer ve Linda Litzke'nin ellerine, CIA ajanı Osbourne Cox'ın gizli bilgilerini içeren bir CD düşer ve ikili bu CD'yi satmaya karar verir.

Konu bu.. Kadroda George Clooney, Brad Pitt, Frances McDormand, Tilda Swinton, John Malkovich gibi önemli isimler var. Bilhassa Brad Pitt'in komedi yönünü ağırlıklı göreceğiz fragmanı da göz önünde bulundurursak. Coen'ler filmi, üstelik komedi. Daha ne diyeyim bilmiyorum. Umarım Türkiye'de geç gösterime girmez.

Fragmanı:

http://www.youtube.com/watch?v=N99kv6ojn48
 
Coenlerin kara mizahını sevenler için sanıyorum lebowski tadında bir film yolda. Kadro da efsane ayrıca ocean serisindeki tarzda bi performans bekliyorum ben ikiliden, üstüne bi de malkovich tadından yenmez.


brad-pitt-burn-after-reading.jpg


Brad Pitt'in saçlar koparmış:D.

Bu da afişi:

Burn%20After%20Reading.jpg


Imdb de 73 kişi oylamış şimdiye kadar filmi. Ortalaması 9.2 .
 
DU_HAST demiş ki:
Coenlerin kara mizahını sevenler için sanıyorum lebowski tadında bir film yolda. Kadro da efsane ayrıca ocean serisindeki tarzda bi performans bekliyorum ben ikiliden, üstüne bi de malkovich tadından yenmez.

bende aynı düşüncedeyim. yine bir başyapıt gelebilir ve merakla bekliyorum. bu arada avatarın için seni takdir ederim, müthiş! ;)
 
Aslında bu filmde gönlüm steve buscemi john goodman ve john turturro üçlüsünden en az birini kadroda görmek isterdi. Yardımcı rollerden birinde john goodman'ı görmek isterdim özellikle. Filmin burada pek erken vizyona gireceğini sanmıyorum ben bu arada ama umarım fazla gecikmez.
 
Pitt'in John Malkovich ile olan telefon görüşmesi, ardından arabadaki sahneleri... Ne kadar güldürmüştü anlatması zor, defalarca izlenen sahnelerden.

Pitt'in telefonda "Osbourne Cox? I thought you might be worried... About the security... Of your shit... Osbourne Cox?" deyişi ve en sonunda adamı çıldırtması; arabadaki diyaloglarında "You think that'a Schwinn?" repliği... Bu replikle dünyanın en yüzeysel adamının tahtına oturmuştur Brad Pitt. :D

Dolap sahnesinde malum olay olmadan önceki o 1 saniyelik sırıtışı da ayrı komikti. :D

Coen Kardeşler; işlerine öyle inanılmaz hayran değilim ama heriflerin özgünlük seviyesi inanılmaz.
 
Geri
Üst