Softube Amp Room

İsviçre çakısı gibi içinde her şeyin olduğu amfi simülasyonu süitleri genelde pek kullanılır olmuyorlar. AmpliTube olsun, Guitar Rig olsun onlarca amfi, yüzlerce efekt arasında çoğu acele yapılmış oluyor, pek iyi olmuyorlar genelde. Bir de bir-iki amfiyi simüle eden yazılımlar var. Bunlar genelde neredeyse %100 amfiyi yansıtabiliyor artık. Neural DSP, Mercuriall, Kuassa gibi firmalar 10 sene önce hayal edemediğimiz bir gerçeklikte. Tek başlarına yeterli değiller ama, yanlarında efektler, IR'lar, EQ'lar almak gerekiyor. Epey de pahalılar.

Orta yolu yok mu bunun diye soruyorsanız konunun başlığından zaten neyden bahsedeceğimi anlamışsınızdır =) Softube Amp Room tam orta yol. 9 tane amfiyle geliyor, Marshall'ın plugin tarafındaki partneri olacak kadar başarılı, amfi simülasyonu dışındaki yazılımları ile de sektörün en önde gelenlerinden bir firma. Amp Room da Softube'ün amfi simülasyonu süiti. Efektler, kabinler ve stüdyo pluginleriyle tam bir set. Tek başına satın alıp başka hiçbir şey gerekmeden kullanabilirsiniz.

Amfileri ve kabinleri Mercuriall ya da Brainworx gibi en üst seviye firmalarla aynı başarıda, günümüzde sunulabilen en iyi kaliteyi sunuyorlar bence. İçinde 8 amfi, 15 pedal, 3 stüdyo efekti ve 16 kabin var. Ek olarak multiband gibi şeyler için araçlar da mevcut, hi-pass/low-pass gibi şeyler için araçlar da var. Ve bunların hepsi dediğim gibi piyasanın en kalitelileri arasında. Tek bir ürün alacak bütçe varsa bunu rahatlıkla alabilirsiniz.

Şimdi neden konusunu açtın derseniz, bu ay indirimde (indirim ne zaman bitiyor bilmiyorum). Normal fiyatı $149 ama şu anda $69'a alınabiliyor. İndirim olmasa dahi ama içinde gelenlerle birlikte çok uygun bir fiyat.

Burada: Amp Room

Amfi olarak şunlar var:
  • 30W Top Boost: 1964 Vox AC30
  • American Mainstayer 100W: Mesa/Boogie Dual Rectifier
  • Bass Standard Line V8: Ampeg SVT
  • Custom 100W: Hiwatt DR103
  • Dual Tremolo 100W Black: Fender Blackface Twin Reverb
  • Dual Tremolo 100W Silver: Fender Silverface Twin Reverb
  • High Gain 100W 6L6: ENGL Powerball
  • Marshall JCM800 Lead Series: 1981 Marshall JCM 800
Pedal olarak farklı farklı modellerden:
  • Tube Screamer
  • Reverb
  • 7-band EQ
  • Compressor
  • Chorus
  • Clean Booster
  • Rat
  • Vibrato
  • Guv'nor
  • SD-1
  • MT-2 tarzı bir Distortion
  • Tremolo
  • Noise Gate
  • Auto-Wah
  • Delay
Stüdyo efektleri olarak da:
  • American Class A Compressor
  • American Class A EQ
  • Room IR
Söylediğim gibi, tüm amfiler ve efektler gerçeğiyle aynı gibi. Benim için Dual Rectifier her zaman en önemli, beğendiğim amfi olmuştur, bundaki de mükemmele yakın. Ayrıca hala güncelleniyor, Dual Rectifier'ı bu yıl eklediler, 15 Temmuz'da. O zaman aldım ben de. İlerde de yeni amfiler ve pedallar gelecektir.

Program böyle görünüyor:

3.1.Nya-Gear-menyn.webp

Gate pedalının dışında kendi gate'i de var yukarıda gördüğünüz gibi. Benzerler.

Özel kulaklık modu da var, üst frekansları biraz kısıyor ve sese oda etkisi ekliyor. Epey beğendim ben.

Kullanımı da çok kolay, efektleri, kabinleri ve amfileri sürükleyip bırakıyorsunuz. Üstüne bırakınca da değiştiriyor. Güzel bir ton bulmak için çok uğraşmak gerekmiyor, kullanımı çok kolay olduğundan yeni başlayanlara da çok uygun. Özellikle fixed mic kabinler (mikrofon yerleri seçilmiş, yukarda gördüğünüz gibi presetlere bakıyorsunuz) işi çok kolaylaştırmış. İsterseniz mikrofon pozisyonu ayarları da var tabii.

Presetler özellikle iyi, şimdiye dek gördüğüm en iyi preset sistemi bunda, anlatmaktansa resim koymam çok daha açıklayıcı olacaktır:

preset-collection-intro.webp

Eğer amfi simülasyonu işine yeni girdiyseniz şiddetle önerebileceğim bir yazılım. Bunu alarak en üst seviyede modellenmiş ünlü ve klasik Vox, Fender, Marshall, Mesa/Boogie ve Ampeg amfilerinin simülasyonlarına sahip olabileceğiniz gibi yanında da Hiwatt ve ENGL edinirsiniz. Her tarza, her gitariste uyan bir yazılım.

Eksileri de var ama tabii:
  • Öncelikle bu tarz ben her şeyi veriyorum diyen bir yazılımın tek başına çalışmaması büyük bir eksiklik bence. DAW istiyor.
  • Auto-wah var ama ayrı wah ve volume pedalları yok. Bunlar da olsa efekt seti neredeyse tam olurdu. Bir de octaver koysalar tam olurdu ama işte.
  • IR loader yok. Efekt, amfi ve kabin yerleşimini bu kadar özgürce yapabildiğin bir yazılımda olmalıydı.
Detaylara buradan bakabilirsiniz: Amp Room | Softube

Ayrıca satın almadan önce 20 günlük denenebiliyor. Ama indirim varken denemek isterseniz indirim kaçabilir, dikkat.

Videolara gelirsek, kendi sunumları:

Son düzenleme:

Geri