ibanez rga42

Merhbalar
1.5 yıldır elektro gitar çalıyorum ibanez grg170dx gitarım var artık yeni bir tane almak istiyorum ibanez rga42 düşünüyorum sizce nasıl? artıları ney eksileri ney? Metal Hard Rock Queen Metallica Ac Dc ara sıra blues tarzı çalıyorum bide EQ özelliğini açıklamanızı rica etcem
Teşekkür ederim
 
siyah olan eski versiyonları dümdüz metal gitarı. EQ özelliği sadece bu gitarda bulunan bir özellik. EQ katmanı iyi olan bir amfin yoksa iş görebilir, aynı ton farkını amfi potanslarıyla oynayarak da alabilirsin aşağı yukarı. Kısaca Mid-Scoop işlevi görüyor EQ potansını açınca.
Eski versiyonunun sıfırı yok. Yeniler ise biraz değişti, üste desenli ince bir akçaağaç katmanı geldi. Model adı rga42fm oldu. Daha güzel görünüyor bence yeni modeli. Aktif EQ özelliği kalktı. Manyetikleri daha çok yönlü manyetiklerle değiştirdiler. Bu seviye için fena manyetikler değiller. Cleanleri de baya güzel.
Eskisini alacaksan uygun fiyata almanı öneririm. Eski gitarlar, donanımının rengi atar, sap ayarı gerektirir birkaç ayda bir, perdeleri erimiştir vb. Sakın 3000 civarı birşey vereyim deme eskisine. Üstüne biraz daha koy sıfırını al derim.
 
@goldenageofturks merhabalar cevabın için çok teşekkür ederim Önerebilceğin elektro gitar var mı şuanki gitarım grg170dx biraz daha üst modele geçmek istiyorum
rica ederim. Benim önceden denediğim grg170dxler rahat ve giriş seviyesi için hep ideal gitarlardı. Eğer akort tutmasında, perdelerinde bir sorun yoksa ve ellerine uyumluysa, rahat çalabiliyorsan 1000 lira falan ekleyip değiştirmek çok mantıklı değil bence. Kazanacağın çok birşey yok yani karşılığında 1000 lira karşılığında. Ha yok gene de canım sıkıldı başka bir gitara geçeyim diyorsan RG kasayı ve hissiyatını seviyorsan ibanez'in en çok sattığı giriş-orta seviye gitarı olan rg350 - rg370'e geçebilirsin. 2500 liraya temiz bir tane bulursun. Sendekini 1500'e satabilirsin muhtemelen. Bu geçiş sana ne kazadıracak peki ?
- bi kere manyetikler biraz daha eli yüzü düzgün manyetikler. Daha gerçekçi ve dengeli bir ses veriyorlar.
- Daha kaliteli ağaçlara sahip olduklarından dolayı akortu daha az yapacaksın, sapı daha geç atacak. Kısaca biraz daha iyi ayar tutacak yani gitar. Ama gene de orta-üst seviye gitarlardaki "bi akort çekeyim aylar boyu unutayim ayar yapmayı" diyemeyeceksin tabii ki.
- pickguardlı olan versiyon rg350 gerçekten güzel görünen bir gitar, hele sarısını ya da beyazını bulabilirsen -bence. Egzersiz yapma açısından motivasyon eksikliği yaşıyorsan bir faktör olabilir.
- Floyd rose gibi bir artısı var. Alttan da üstten de kilitleri kitleyip iyi bir ayar çekersen haftalarca akort etme gereksinimi duymayabilirsin.

Farklı öneri olarak cort z custom, z6, m600 gibi seçeneklerin var 2500-3000 liraya. Pek piyasası olmasa da Z Custom orta kalitede bir gitar. Les Paul çalabilirim diyorsan ilk tercihin olmalı.
Belki bi duncan designed manyetikli schecter demon 6 düşürebilirsin 2500 civarına. Üstündeki duncan designed manyetikleri ibanez mtm2'de kullanmıştım. Fiyatına göre iyi manyetikler. Metalci işi.
 
ibanez grg170dx şu an sıfırı 3000 TL civarı olan bir gitar. eğer daha iyi gitar alacağım ve bu farkı da göreyim diyorsan en az 5000 TL üstü gitar alman lazım.

Cort G280DX
Cort G290 FAT
Ibanez RG470AHZ
IBANEZ RG370AHMZ (bu gitar uçmuş durumda bunun 4k olduğu günleri hatırlıyorum şu an 7k)
Yamaha Pacifica 112V (HSS bir gitar)

Ibanezler quantum manyetikli ash gövdeli gitarlar. bunlara daha sonra dimarzio manyetikler çok iyi gidiyor. Mahogany gövdeli gitar alırsan da bazı dimarzio manyetikler (super distortion, 36th anniversary, paf pro gibi) ile genel Seymour Duncan manyetikler çok iyi gider.

Dolayısıyla aslında mahogany gövdeli bir Ibanez GRG121DX alıp yurt dışından da 2 tane Seymour Duncan humbucker manyetik alıp 5000 TL civarında çok iyi bir metal gitarına sahip olabilirsin. Mesela köprüde SH-4 ve sap tarafında SH-2 kombosu yapabilirsin. Ben zamanında SH-16 ve SH1n taktırmıştım, ton olarak RG serisi Ibanezlerle yarışır. Yani 5000 TL harcıyorsun 15000-20000 TL'lik gitar gibi tonun oluyor.
 
Geri
Üst