Bu gitar nasıldır acaba?

Squier Classic Vibe '50s Telecaster Akçaağaç Klavye Butterscotch Blonde Elektro Gitar , nasıldır acaba? Zuhal müzikte 11.085 TL fiyatı var. Sizce değer mi?Bir de gitarda '50s diyor bu tam olarak ne?​

 
Merhaba,
Ne tarz çalmak istiyorsunuz ilk önce bunu açıklarsanız daha iyi tavsiyeler alabilirsiniz.
Jazz, Blues, rock, metal veya şarkı adlarından örnek verirseniz o tarza uygun gitar tavsiyesi verilebilir.

Fender Çinde Squier markası olarak gitarlar üretiyor. Aslında orta seviye bile bir gitar değildir, ben giriş seviyesi olarak bakıyorum.
Bazı gitaristler bu gövdeyi seviyorlar, yaptıkları tarz için uygun olabilir, bunu da saygı duyuyorum.
Ama her tarza giden bir gitar değildir. Özelikle gainli şarkılarda zayıf kalır.
Ayrıca bu gitara 11.000TL vereceğime Dore Müzik'ten 3.250 TL SX Telecaster Amerikan Dış budaklı alırdım.
Muhtemelen aynı soundu hatta Amerikan ağaçlı olanlardan daha da iyi sound alacağıma eminim.
Modifikasyon yapmaya uygun ve formda bu modifikasyonlar anlatılıyor.

Yazdığınız rakama bakınca benim tercihim, 11.626 TL'ye Do re müzikten PRS SE Standart 24 alırdım.
Neden alırdım?
1. Her tarz da (Jazz, Blues, rock, metal) çalabilirsiniz.
2. Manyetikleri Single ve Humbucker olarak kullanılabilyor.
3. Klavyesi daha rahat bir gitar
4. İkinci elde daha rahat satarsınız
5. Modifikasyona ihtiyacı yok.
6. Orta seviye bir gitar, Amerikan gitar alan kadar sizi idare eder.

 
bir kaç yıl önce 2. el 1700'e aldığım gitarın fiyatına bak. değmez tabii ki. bu gitarlar bir çok ülkede 400 dolar civarına satılıyor bizde de ekonomi çok iyi olduğu için 750 dolar. bütçeyi biraz daha arttırıp 2. el fender almak en mantıklısı. sahibinden'de bir sürü seçenek var. 14-15 bin civarına bir kaç tane baja tele var onlardan birini düşünebilirsin.
 
Abiler coil tap'li gitarlar da single coil tadi veriyor tamam ama, tele cok başka birsey açıkçası. Iyi bir tele apayrı bir cennet vadediyor çalana. Telenin single coil tonları daha spesifik karakterli ve coil tap filanla pek yakalanamaz o tonlar. Hele ki o orta segment gitarlarin vasat veya near vasat manyetikleri ile hic olmaz. Ben anca iki guzel HH manyetikli gitarimin uzak iki single coilleri paralel kombinasyonunda telenin orta pozisyonuna yakin ton alabiliyorum. O yüzden, çocuğun gönlünde tele vibe varsa ket vurmayalim 😄.
 
Arkadaşlar sıfır gitar alacaklara ikinci el önergenin yahu. İkinci el gitarlar ağacın dalında mı yetişiyor? Birileri sıfır almalı ki bahsettiğiniz ikinci el gitarlar olabilsin piyasada.
önerilenlerin kaçı gidip alıyor 2. el....?

buraya soran adam
- ya tamamen bilgisiz ve fikri yok, 2. el desen de içine sinmez sıfır alır
- çok spesifik bir modeli gözüne kestirmiş, sen ne desen yine gider onu alır
- o da biliyordur da ikna edilmeye ihtiyacı vardır, ister sıfır ister 2. el ne bulsa alır

yani evrendeki dengeyi değiştirmeye gücü yetmez forumun 🙂
 
Arkadaşlar 2. ele iyi bakmıyorum. Zaten 2. gitar olarak alacağım bu gitarı. Ama kararsızım. Telecaster alacağım kesin. Ama iyi bir squier mi yoksa kötü bir fender mi alacağım bilemiyorum. Tek kesin bir şey var, o da 2. el almamak. 2. el alacağıma bir süre bekleyip sıfırını alırım daha mantıklı.
 
Evet en düşük fender ve en yüksek squier arasında bir tercih...

En yüksek Squier tele ne ki? CV 50s 60s var,onda da ucuz Nyatoh mudur nedir, vasat tinlayan govde agaci, jenerik manyetikler ve diger ucuz malzemeler var. Başka ne var? Bir Fender player tele ile Squier arasındaki farkı anlayamayacak düzeyde isen paran neye yetiyorsa onu al elbette ama Squier alacaksan da falanca filanca şunu diyor diye Fender'i gömmeye çalışıp rahatlamaya calismaya gerek yok.

Zamaninda benim bir ilanima mesaj atan alici bir çocuk, "Discord grubundaki tecrübeli abiler bana 'Fender meksika köprüleri kotu, manyetikleri de kotu, Squier affinity al en iyisi' dediler" demişti. Boyle engin tecrubesi olan abiler bizim memlekette endemik yetişiyor.
 


vocaroo.com/1g1LlHvOBNOa

bunu biraz önce benim classic vibe 50's ile kaydettim (guitar rig 6) bendeki 2014 çin üretimi. yeniler endonezya üretimi bir takım değişiklikler varmış. tonu nasıldır bilmiyorum. benimki klasik tele tınısını veriyor.
 

Geri
Üst