Cumartesi İstanbul'da Punk konseri (Zibidiler, Tampon, Bunu Sen İstedin)

Uncivilization Punk Konseri - Zibidiler, Tampon, Bunu Sen İstedin

14 Mayıs 2022 Cumartesi
Woodstock, Kadıköy, İstanbul

Ankara çıkışlı ska punk grubu Zibidiler, 1994’ten bu yana punk rock icra eden Tampon ve loğ-fay akustik punk çalan sağlık durumu elverişsiz tek kişilik grup Bunu Sen İstedin bu cumartesi Woodstock’ta biraraya geliyor. Konser 21:00’de başlıyor, 23:45’de bitiyor. Bilet fiyatı 60TL.

21:00 Bunu Sen İstedin
21:40 Tampon
22:40 Zibidiler

uncvlpunk1_zibidiler_tampon_bunu-sen-istedin-woodstock_480.jpg

Poster: Tuğçe Türksoy

Zibidiler
Ahırda Mı Büyüdün adında bir albümleri, Ben Bu şarkılara Kefilim adında da bir EP’leri olan Zibidiler, kendilerini “Milenyumdan hemen önce kurulan Ankaralı son punk grubu” olarak tanımlıyor. Kadroda Aykan, Arda ve Kerem var. İlk demoları 2000 yılında ‘Bu Ne Biçim Demo Be’ adındaydı. O dönem yoğun geçti, kendi deyimleriyle “konser konser koşarken dalakları şişti”. 2005’te “ünlü olamayacaklarını anlayıp” dağıldılar. Ve bir 20. yıl konseri vermek için tekrar toplandılar. “Ankara punk ilke ve inkılaplarına bağlı, formasyonunu Kirli Çoraplar, At Hırsızları ve Sokak Köpekleri’nde tamamlamış” Burak’ı da gruba dahil ettiler.

Tampon
Üyeleri sürekli değişen Tampon, ilk olarak 1993 yılında Punk Aslı olarak bilinen Aslı Akıncı ile arkadaşları Evren ve İnan tarafından İstanbul’da kuruldu. Grup, çağdaşları Noisy Mob, Spinners, LSD, CMUK, Athena ve Zen gibi lise ve üniversiteli gençlerin kurduğu bir grup. Grup, 2017 yılında hem eski hem de yeni parçalarını içeren “Planet Tampon” adlı ilk albümlerini Prag merkezli bağımsız plak şirketi Prof Sny Records etiketiyle yayınladı.

Bunu Sen İstedin
The Raws grubunun vokal-gitaristi Göksu’nun, komik sözler yazdığı, lo-fi, akustik punk parçalarını çalıp söylediği tek kişilik projesi. Kendi deyişiyle: ‘b sınıfı, düşük bütçeli, kötü, basit, çöp ,trash, punk’ ne dersen de! 2003’den beri kaydettiği şarkılardan 15 tanesini ‘♬ ♪ ЪEϟT OF ♫ ♪’ adında bir albüm olarak bandcamp’ten yayınladı.

Uncivilization
Uncivilization, tarihi MÖ 10000 yıllarına dayanan Göbekliada arkeolojik alanını merkeze alan bir oluşumdur. Milli sınırları yok sayan bu oluşum, sınırlarını Göbeklitepe’den mesafeye göre ayarlar. Oluşumun odaklandığı müzik türleri arasında drum'n bass, dubstep, darkstep, IDM, breakcore, hardcore, industrial, glitch, dark ambient ve punk yer alır.

Bağlantılar:
Zibidiler < rateyourmusic
Tampon < bandcamp
Bunu Sen İstedin < bandcamp
 
Geri
Üst