Tv Show Programı

Arkadaslar bir show programında genel olarakses üzerinde bir sorunumuz var.Sorun şu programın çekildiği studio da müzik grubu,sunucu ve program konukları ayni alan içerisinde.müzik grubu espri sirasinda çalinca sunucunun ve digerlerin yaka mikrofonlarindan müzik enst.larin sesini almasi ile ortaya cikan uğultu ve patlama gerçekleşiyor.Bunun içinde o an sunucu konussa bile sesi bastiriliyor muzik grubu tarafindan.Sormak istedigim mesela beyaz showda nasil bir sistem kullaniliyor_? ve biz nasil bir teknik kullanmaliyiz?Müzik grubuna bir adet mixer verilip oradan aux cikis veriyoruz reji odasındaki mixere,sunucu mikrofonlarida direk olarak rejideki mixere bagli.....
 
Ses kaynaklarını birbirinden ayırmak en temel çözüm. Ortamda ses varsa mikrofon bunu alacaktır kaçınılmaz bir durum. O tür programlarda grubun ürettiği sesler alan içerisine pek verilmemeye çalışılır. Yaka mikrofonunun alacağı kadar yüksek sesli veya ufak bir alansa seviyeleri düşürmeye çalışmanız sizin hayrınıza olacaktır.

Elinizde ekipman varsa grubun çıkışlarını compressor ile sınırlamak bir miktar yardımcı olabilir. Yada sorun yaratan mikrofonlara gate koymak. Ama bunlar hiçbir zaman ilk baştaki verimi vermezler.

Son olarak yüksek bütçeli program stüdyolarına akustik tasarım yapılıyor. Bu yüzden geri besleme gibi problemler pek fazla oluşmaz.
 
Akustik tasarım cidden önemli. Eğer artık öyle bir imkan yoksa, sonradan yapılmaya çalışılan ufak defek akustik yalıtım müdaheleleri sıkıntıyı biraz azaltır.

Biraz da konukların mic. lerinin gainlerini kesseniz, biraz gate verseniz, grubun davulcusunun tuşe düşürmesini önerseniz ya da elektronik davul kullansanız diğer enstrumanlar da ona göre ayarlansa, her şey güzel olur gibi geliyor.
 
Geri
Üst