Forumda arama nasıl yapılır? Yeni gelenler için tutorial.

Screenshot_20221223_204352.jpg
Burdaki büyüteçe tıklayıp istediğiniz cevabı daha hızlı alabilirsiniz, forumun kurulduğu tarihten beri biriken bilgi kaynağını kullanıp forum üyelerini aynı anda birkaç konuya cevap vermekten kurtarabilirsiniz.
 
157893 eklentisini görüntüleBurdaki büyüteçe tıklayıp istediğiniz cevabı daha hızlı alabilirsiniz, forumun kurulduğu tarihten beri biriken bilgi kaynağını kullanıp forum üyelerini aynı anda birkaç konuya cevap vermekten kurtarabilirsiniz.
İyi niyetli bir çaba ama bizim sorunumuz ne yazık ki böyle çözülmez.
Bunun iki sebebi var:
1)Google. Duman tonu ve gitar gibi saçma sapan aramalar sanırım hep bu siteye çıkıyor.
2)Tembellik. Armut piş ağzıma düş kuşağı, forumda arama yapmak istemediği için yeni başlık açıyor. Arama yapmayı bilmediği için değil.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
İyi niyetli bir çaba ama bizim sorunumuz ne yazık ki böyle çözülmez.
Bunun iki sebebi var:
1)Google. Duman tonu ve gitar gibi saçma sapan aramalar sanırım hep bu siteye çıkıyor.
2)Tembellik. Armut piş ağzıma düş kuşağı, forumda arama yapmak istemediği için yeni başlık açıyor. Arama yapmayı bilmediği için değil.
Öyle gibi duruyor , yaşıtım olan gençlik ne hallere düştü.
 
büyüteç evrensel bir ikon ama ne arayacağını bilmek lazım.... hadi bana tavsiye verin diyen kişi oraya da ne yazacağını bilemiyor işte... çünkü öncesinde dolaşmıyor, taramıyor... hep diyorum sadece bu forumda 20 dakika son gündemdeki başlıkları tarasa fikri olacak kişiler hadi bana herşeyi anlatın diye başlık açıyor.... eh işte sabır oldukça cevap veriyoruz, sabır bitince belki tersliyoruz kibarca... bizimki de can... bir şeyler öğreneyim diye girdiğim forumda allahın günü Ibanez grx mi SX mi diye sorulmasından gına geldi...
 
Bu konuya da bakılmayacağı için işlevi olmaz herhalde :) Tabii ki "aratamadıkları" için böyle olmuyor, yani bir taraftan sadece kişiye özel cevapların okunması gibi bir mekanizma var (diğerleri zaten okunmuyor yani), bunun sebebini de internetteki her sorunlu şeyin kaynağı olarak gördüğüm sosyal ağ akışına bağlıyorum, insanlar eskinin bilgisine değil sadece önüne düşen metinle ilgileniyor, tabii forum için bu kadarına bile bakmıyor olabilirler. Yani birebir aynı konu bile olsa tekrardan kişisel olarak teyit etmek ve cevap almak için açılıyor olabilir.

Belki forumun yapısını biraz değiştirmek mümkün olsa bir parça genel bilgileri biraz sözlük gibi hazır başlıklara yönlendirmek (evet benzer başlıklar çıkıyor ama yeterli değil) mümkün olsa bunun önüne geçilebilirdi. Malum sözlüklerde başlık açarken aynı zamanda aratma da yapmış oluyorsunuz, ona rağmen aynı şeyler farklı şekillerde açılıp duruyor ama yine de mesela "duman tonu" içeren bir başlık içeren bir konu açıldığında yeni konu yerine mevcut konulardan birine ya da sadece bir tanesine yönlendirmek mümkün olabilirdi. Zaten bunun gibi belli başlı birkaç konu var, o konularda sabit metinler net bilgilerle tekrar tekrar yazılmaktan kurtulunurdu, yani ne kadar çalışır bilemiyorum ama forum ile sözlük kırması bir şey. Şimdiki trend her şeyin instagram'a benzemesi şeklinde olduğundan ne desem boş aslında :)

Şunu da ekleyeyim aman yanlış anlaşılmasın, dikkat çekmesi için yeni bir başlık açıldı biliyorum ama bu konunun da birebir aynısını daha önce okumuştum :) Forumda arama yapılmadığına dair sitem içeren başlıkların da yıllardır açıldığını tahmin ediyorum, hep böyledir yani...
 
Son düzenleme:
Her yeni üyenin zorunlu olarak okumadan geçemeyeceği bir sabit başlık olsa mesela:

Bütçem çok az, SX mi GRG mi almalıyım. HSS mi HH mi olmalı. Beni uzun süre götürecek F/P gitarı olmalı. Amfi ne almalıyım. Duman tonu nasıl elde edilir. Dinlediğim gruplar (forumun şeyinde değil ama yaz bakalım). Endonezya, Çin, Kore...

Bu cümleleri içeren bir zorunlu sabit başlık olsa sorulan soru adedi %50-60 kadar azalır bence, o kadar iddialıyım.
 
Geri
Üst